Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Camera secreta

      Home » Camera secreta » Hollywood-ul ne pregăteşte o vară distructivă!

      Camera secreta

      • Festivalurile de azi
      • Biografice
      • Cronica de film
      • Interviu
      • Premierele lunii
      • Saga Amurg
      • TOP "Cei mai ..."
      • TOP "Cele mai ..."

      Bloguri partenere

      • CineAmator

      Reviste partenere

      • Revista 2
      • Revista 1
      • Revista 3

      America, un loc în care scenele de distrugere în masă sunt normale, iar războiul este preferat în detrimentul păcii, dragostei şi înţelegerii. Este aceasta imaginea pe care America vrea să o transmită? Oamenii sunt atraşi de violenţă în orice formă şi distrugeri, în loc să fie atraşi de dragoste, înţelegere sau lucruri frumoase. Prin urmare, producătorii de la Hollywood, au început să se axeze pe filme de acţiune, în care predomină distrugerea.

       

      În ultima parte a francizei X-men, Magneto smulge stadionul RFK şi îl aruncă peste Casa Albă, provocând daune majore. În Godzilla, monstrul se luptă cu întreaga armată a Statelor Unite ale Americii, în timp ce distruge cele mai mari metropole ale lumii. Şi în noul film al lui Tom Cruise, Edge of Tomorrow, Parisul este scufundat după un atac extraterestru, într-o zi ce seamănă cu ziua D (6 June 1944).

       

       

      Ne aşteaptă un sezon cu multe filme de acţiune, pe care cei de la Entertainment Weekly l-au numit "vara distrugerilor": Transformers: Age of Extinction (extratereştrii aruncă un vapor de croazieră peste un oraş), Guardians of the Galaxy (masini din spaţiu sunt distruse cu zecile), Hercules (renumitul erou se luptă cu lei, monştri acvatici şi răufăcători) şi The Expendables 3 (Sylvester Stallone şi gaşca lui ne-au pregătit o nouă misiune, de data această într-un tren de mare viteză)

       

      Hollywood-ul a produs destule filme despre dezastre ecologice şi invazii etxtraterestre în trecut. Dar parcă cantitatea de distrugere din zilele noastre a crescut – cel putin 11 filme de acest tip în vara anului 2012 (The Avengers, The Dark Knight Rises) şi 12 în timpul aceluiaşi sezon anul trecut (White House Down, World War Z).

       

       

      Dacă stăm să ne gândim, filmele au reflectat întotdeauna vârsta lor. În anii 50, am avut parte de personaje cu modificari genetice. Anii 60 şi 70 ne-au adus filme cu dezastre naturale şi biologice precum The Omega Man şi Silent Running. Mai târziu, producţii ca The Road Warrior reflectau o stare de spirit apocaliptică.

       

      În ceea ce priveşte peliculele din ultimii ani, acestea transmit un colaps psihic colectiv. Care ar putea fi motivele? Frica de terorism, nesiguranţa creată din cauza crimelor în masă. În plus, parcă lumea a devenit mult mai haotică, societatea a ajuns prea complicată, cu prea multă tehnologie şi prea multe ideologii ce se opun.

       

      Ce anotimp mai potrivit pentru premiere excepţionale, puteau alege cei de la Hollywood decât vara, când ne topim de caldură, plecăm în vacanţe sau ne relaxăm în parcuri şi mall-uri. Majoritatea cinefililor au vârste până în  40 de ani, sunt în căutare de ieşiri nocturne în oraş, departe de căldură, iar pentru a te relaxa nu este nimic mai liniştitor decât să te uiţi la un film exploziv. Şi dacă este realizat cu grafică computerizată şi tehnologie 3D, atunci e perfect!

       

       

      Vecinii noştri de peste ocean, produc filme cu bugete mari, cu efecte speciale deosebite, dialoguri puţine şi multă acţiune, pe care noi le iubim! Să luăm două exemple recente: proaspăt lansatul X-men a încasat 168 de milioane de dolari în America şi de două ori mai mult peste ocean. Nici noul Captain America nu e mai prejos. A avut încasări de 255 de milioane în America şi un câştig ameţior de 454 milioane pe celelalte continente.

       

      Te uiţi, îţi place şi te gândeşti că e doar un film. De fapt, e societatea în care trăim. Scene în care oraşe sunt distruse şi mii de oameni îşi pierd vieţile. Poveşti despre lăcomie, putere, dorinţa de a câştiga cât mai mult. Oare ce vedem pe ecran este doar un film sau e chiar realitatea?

       

      Sursa: edition.cnn.com

       

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!