Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Camera secreta

      Home » Camera secreta » Denzel Washington, dur şi invincibil în "Equalizer"

      Camera secreta

      • Festivalurile de azi
      • Biografice
      • Cronica de film
      • Interviu
      • Premierele lunii
      • Saga Amurg
      • TOP "Cei mai ..."
      • TOP "Cele mai ..."

      Bloguri partenere

      • CineAmator

      Reviste partenere

      • Revista 2
      • Revista 1
      • Revista 3

      După ce au făcut o echipă de excepţie în Training Day, Denzel Washington şi Antoine Fuqua revin în atenţie cu Equalizer, o combinaţie între „Man on Fire” şi „Taxi Driver”. Filmul este inspirat dintr-un serial de televiziune din anii 1980, în care eroul principal este un bărbat înzestrat cu puteri paranormale, care poate contrabalansa răul, putând ajuta persoanele fără apărare.

       

      În EqualizerDenzel Washington îl interpretează pe McCall, un bărbat care crede că a scăpat de negura trecutului şi că va putea duce de-acum o viaţă liniştită. Dar când McCall o întâlneşte pe Teri (Chloë Grace Moretz), o tânără aflată sub controlul unor violenţi gangsteri ruşi, el nu poate sta deoparte, ci simte nevoia sa o ajute, scăpând-o din ghearele lor. Înarmat cu calităţi paranormale, care-i permit să-i pedepsească pe cei care-i brutalizează pe neajutoraţi, McCall iese din detaşarea auto-impusă, simţind că îi reînvie dorinţa de dreptate. Dacă cineva are o problemă, o soartă potrivnică, sau dacă nu are la cine apela, în scenă intră… McCall. El este Equalizer.

       

       

      Personajul pe care îl interpretează în acest action-thriller, nu este altceva decât un simţ înnăscut al dreptăţii. După ce a lăsat trecutul în urmă, încercând să ducă o viaţă paşnică, Robert McCall se reîntoarce la „vechile obiceiuri” atunci când Teri are nevoie de ajutorul lui. El seamănă foarte mult cu Denzel, poate fi cel mai duce, cel mai cuceritor, cu un zâmbet uriaş pe faţă, iar în momentul următor se poate preschimba brusc într-un asasin.

       

      Lui Fuqua îi place să transforme actul de violenţă într-un fel de balet brutal, aşa că şi-a transformat personajul principal într-un erou invincibil, care îi pedepseşte pe răufăctori şi îi apără pe cetăţenii nevinovaţi, la fel ca supereroii din benzile desenate.

       

       

      Equalizer este un thriller care îţi dă fiori, plin de suspans şi violenţă, dar are şi un strop de dramatism care face din el un film intens şi captivant. Este o alegere bună pentru spectatorii care vor să vadă un adevărat film de acţiune.

       

      Equalizer a avut un debut bun în cinematografe, clasându-se direct pe primul loc în box office. Voi l-aţi văzut? Ce credeţi, are şanse să se transforme într-o franciză?

       

       

      Sursa: rogerebert.com

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!