Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Camera secreta

      Home » Camera secreta » Channing Tatum şi Mila Kunis pentru prima dată împreună pe marile ecrane în „Ascensiunea lui Jupiter”, o aventură SF originală creată de Lana şi Andy Wachowski

      Camera secreta

      • Festivalurile de azi
      • Biografice
      • Cronica de film
      • Interviu
      • Premierele lunii
      • Saga Amurg
      • TOP "Cei mai ..."
      • TOP "Cele mai ..."

      Bloguri partenere

      • CineAmator

      Reviste partenere

      • Revista 2
      • Revista 1
      • Revista 3

      Fraţii Wachowski sunt doi dintre cei mai inspiraţi creatori din lumea cinematografică. S-au născut şi au crescut în Chicago şi lucrează împreună de peste 30 de ani. După 16 ani de la lansare primului lor film din seria Matrix, Andy şi Lana ne aduc pe marile ecrane SF-ul Ascensiunea lui Jupiter, un spectacol cinematografic complet, un festin vizual condimentat cu acţiune de proporţii epice.

       

      Este o altă poveste în stilul celei din Matrix, doar că de data aceasta personajul principal este o tânără care luptă împotriva unei dinastii puternice, numită Abrasax, ai cărei moştenitori încearcă să obţină controlul asupra planetei noastre. Cel mai de temut dintre aceştia este Balem, care o forţează pe Jupiter să semneze un fel de titlu de proprietate intergalactic, prin care el va putea sustrage energie de la oameni.

       

       

      Personajul principal este interpretat de Mila Kunis, o rusoaică pe nume Jupiter Jones care îşi câştigă existenţa lucrând ca femeie de serviciu. Jupiter  s-a născut sub o stea norocoasă, la care acum doar visează. E convinsă că va avea un destin spectaculos care va trece dincolo de astre, dar realitatea crudă îi aminteşte mereu că e o simplă menajeră, fără pic de noroc în dragoste. Doar atunci când Caine (Channing Tatum), un fost militar extrem de bine antrenat, porneşte în căutarea sa, Jupiter începe să-şi dea seama că visele ei vor deveni în curând realitate. Codul ei genetic o face următoarea pe lista unei moşteniri extraordinare, fapt ce ar putea altera echilibrul universului. Odată la mai multe secole apare o Recurenţă, un om care s-a născut cu un model genetic identic cu al altui om care nu mai este în viaţă. Profilul genetic al lui Jupiter a fost identificat cu acela al unei femei, care înainte de moarte, controla una dintre cele mai importante familii din Univers. Astfel, devine beneficiara unei averi imense şi totodata ţinta celorlalţi moştenitori: Balem (Eddie Redmayne), Kalique (Tuppence Middleton) şi Titus (Douglas Booth).

       

      Urmărită şi înconjurată de duşmani, Jupiter este forţată să renunţe la viaţa ei banală şi cu ajutorul lui Caine, singurul ei aliat,  îşi înfruntă adevăratul destin. La început, Caine nu ştie motivul misiunii sale, el este trimis pe Pămând de Balem pentru a o prinde pe Jupiter Jones. Însă, în cele din urmă, el îşi dă seama cine este ea de fapt şi devine protectorul ei.

       

       

      Printre cele mai mari calităţi ale filmului se află imaginea impecabilă oferită de fraţii Wachowski. Pentru un film science-fiction, Ascensiunea lui Jupiter reuşeşte să arate absolut superb. De la Chicago-ul zilelor noastre şi traversând cosmosul, Ascensiunea lui Jupiter prezintă efecte speciale de ultimă generaţie care au devenit marca filmelor Warchowski. Dan Glass („Batman – Începuturi”, „Atlasul norilor”) este supervizor pentru efecte vizuale, un post pe care l-a ocupa la producţiile Warchowski de la Trilogia „Matrix”. În plus John Gaeta, laureatul Premiului Oscar, care a lucrat la „Matrix”, contribuie şi de data aceasta la crearea efectelor vizuale.

       

      Compozitorul Michael Giacchino completează decorul fabulos cu o muzică diferită de cea întâlnită în producţiile ştiinţifico-fantastice.

       

      Pe lângă elementele specifice acestui gen, Ascensiunea lui Jupiter este totodată şi o poveste de dragoste romantică între doi oameni care nu s-ar fi întâlnit niciodată dacă nu ar existat acest eveniment extraordinar.

       

       

      Andy şi Lana Wachowski vă invită din nou pe un teritoriu necunoscut, în lumi fantastice pentru a descoperi ce este dincolo de planeta noastră. Suntem singurii din univers? Suntem oare cea mai slab evoluată rasă din galaxie? Este Pământul doar o mică parte dintr-o industrie imensă de comerţ galactic, a căruit resursă principală este umanitatea? Sunt întrebări la care veţi găsi răspunsul în SF-ul original Ascensiunea lui Jupiter.

       

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!