Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Gary Oldman

      Biografie

      Gary Oldman, fiul unui sudor si al unei gospodine, a studiat la Britain’s Rose Bruford Drama College, de unde a absolvit cu o diploma in teatru, in anul 1979. Ulterior, a s-a antrenat la Greenwich Young People’s Theatre. A inceput sa apara intr-un numar mare de piese la inceputul anilor '80, printre care si "The Pope’s Wedding", pentru care a primit premiul Time Out’s Fringe pentru cel mai bun debutant din perioada 1985-1986 si premiul pentru cel mai bun actor al anului 1985 din partea revistei britanice Theatre Association's Drama.

       

      Debutul sau in film a avut loc in 1986 in filmul biografic Sid and Nancy (1986), in care a jucat rolul lui Sid Vicious, castigand premiul Evening Standard Film pentru cel mai bun debutant. In 1988, a primit o nominalizare pentru cel mai bun actor din partea Academiei Britanice de Film si Televiziune.

       

      Talentul sau de a-si schimba accentele, i-a permis sa interpreteze o gama larga de personaje si un numar mare de figuri istorice. Pe langa acestea, Gary Oldman a aparut in roluri precum Lee Harvey Oswald in JFK (1991) si Ludwig van Beethoven in Immortal Beloved (1994).