Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Kurt Russell

      Biografie

      Kurt Russell a primit primul rol in filmul cu Elvis Presley, It Happened at the World's Fair (1963), cand avea doar 10 ani. In 1960, Walt Disney insusi a semnat un contract pentru o perioada de zece ani cu Russell. Dupa ce cariera de copil actor s-a incheiat, si-a petrecut timpul de la inceputul anilor '70, jucand baseball in liga mica.

       

      In 1979, el a avut o performanta clasica in rolul lui Elvis Presley in filmul de la ABC, al lui John Carpenter. Au urmat apoi roluri intr-o serie de filme bine primite: Used Cars (1980), Escape from New York (1981), The Thing (1982) si Silkwood (1983).

       

      In 1983 el a s-a reintalnit cu Goldie Hawn (care a aparut cu el, in The One and Only, Genuine, Original Family Band (1968)), cand au lucrat impreuna la Swing Shift (1984). Din acel moment, cei doi au trait impreuna. Filmul a fost un esec, la fel ca si urmatorul lor film, Overboard (1987).

       

      In timpul anilor 1980, Russell a jucat intr-o serie de filme dezamagitoare: The Best of Times (1986),  Big Trouble in Little China (1986) si Winter People (1989). In cele din urma, cariera lui parea sa stagneze. A primit un rol in Tango & Cash (1989) dupa ce Patrick Swayze a  renuntat la rol. Dennis Quaid a fost prima alegere pentru rolul din Backdraft (1991).

       

      In final, aceste doua roluri cheie au contribuit la reinstaurarea lui in box-office. Kurt Russell si Goldie Hawn locuiesc la ferma Home Run, in afara orasului Aspen. Kurt are doi fii, Boston Russell (din scurta casatorie cu actrita Season Hubley) si Wyatt Russell cu Goldie Hawn.

      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!