Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Nicole Kidman

      Biografie

      Nicole este nascuta in Hawaii, USA pe data de 20 iunie 1967. Nicole Kidman este o actrita care a fost nevoita
      sa joace roluri mai putin importante ani de zile, devenind cunoscuta mai mult pentru viata ei particulara, in calitate de sotie a actorului Tom Cruise.

      In cea de-a doua jumatate a anilor 90 insa, castiga in sfarsit aprecierea atat de meritata a criticilor. Actrita australiana vine in atentia audientei americane cu rolul ei din Days of Thunder (1990) in care joaca cu Cruise, dar cu adevarat reuseste de abia in 1995, cu To Die For, in regia lui Gus Van Sant. A castigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabel Archer din The Portrait of a Lady, adaptarea romanului lui Henry James. Deja celebra la Hollywood, Kidman avea sa apara alaturi de George Clooney in filmul cu un buget mare - The Peacemaker (1997) si alaturi de Sandra Bullock in Practical Magic (1998).

      In 1999, Kidman a jucat in Eyes Wide Shut in regia lui Stanley Kubrick. In urmatorul an a continuat sa joace in mai multe filme, printre care: Birthday Girl in regia lui Jez Butterworth si filmul lui Baz Luhrmann, Moulin Rouge, in care are rolul unei curtezane din secolul 19 la Paris, film cu care castiga un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru cea mai bun actrita.