Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Titanic vals - 1965

      Sinopsis

      Admirator al operei caragealiene, Tudor Musatescu repune sub lupa satirica viata politica romaneasca din perioada interbelica in filmul Titanic vals. Autorul urmareste destinul unui om obisnuit si onest (Spirache Necsulescu) intrat, fara voie, in mecanismul politicianist al unei urbe provinciale. Destinul ii joaca o festa de doua ori neasteptata. 

      Primeste o mostenire consistenta ceea ce va dezlantui un adevarat uragan in viata lui linistita. Devine persoana importanta, „om de frunte al orasului” ridicat fara voie in rang politic, o jucarie perfecta in malaxorul electoral al alegerilor parlamentare.

       

      Manipularile politicienilor locali, interesele lor meschine conjugate cu presiunile familiei egoiste, ariviste, precum si agresivitatea disputelor politice il fac sa accepte un post parlamentar. Este ales tocmai pentru ca se dovedeste a fi onest. Birlic contureaza magistral personajul, cu o luciditate acuta si amara. Cu zambetul ”ghidus”, Spirache, aflat la geamul trenului ce-l duce in capitala, promite o surpriza...

      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!