Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Casa umbrelor - 2005 (Bleak House)

      Sinopsis

      Adaptat dupa romanul omonim al lui Charles Dickens, serialul de televiziune in 15 episoade "Bleak House" urmareste nedreptatile savarsite de catre sistemul de justitie din Anglia secolului al XIX-lea.

       

      Blajinul nobil John Jarndyce este implicat de foarte multi ani intr-un proces legal ce ar putea aduce castigatorului o avere substantiala, cu conditia ca judecatorul sa pronunte vreodata verdictul.

       

      Vazand efectele dramatice pe care le-a avut acest proces asupra multor persoane participante la el, John Jarndyce ii roaga pe protejatii lui Ada Clare si Richard Carstone sa se tina departe de ispita bogatiei si ii izoleaza la una dintre cele mai sigure proprietati ale sale.

       

      Insa Richard devine obsedat de mostenire, ceea ce il determina sa-si piarda cariera si sanatatea mintala. John Jarndyce o aduce in casa lui pe orfana Esther Summerson, de care sfarseste prin a se indragosti, chiar daca originile fetei sunt obscure si misterioase.

       

      Distinsa Lady Dedlock cunoaste un secret despre originile si destinul lui Esther, dar face tot ceea ce ii sta in putinta sa ascunda adevarul intrucat ea insasi are un trecut pe care il tine sub cheie.

       

      Numai ca nemilosul avocat Tulkinghorn este decis sa expuna tot ceea ce a aflat despre Esther Summerson si Lady Dedlock.

      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!