Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » Cele mai bune scurtmetraje de la Kinofest 2012 - "Life goes digital"

       

       

       

       

       

      Ediţia a şasea a festivalului Kinofest s-a încheiat, 300 de filme au rulat şi au încântat în cinematograf/librărie/pub/institut.

       

      A curs multă fantezie, poveşti originale, comedii şi drame, tehnici din cele mai variate, animaţii candide sau scenarii horror, filme din toată lumea... juriile au decis.

       

      Ce filme s-au aflat printre preferatele juriului?

       

      Microfilmul german “WANNA POLKA?”, animaţia indiană “CANDY TREE” (un copilaş de 3 ani îngroapă ultima bomboană, ca să crească un copac de bomboane), ficţiunea “DEVISTEME”, scurtmetrajul românesc al lui Mircea Ghibortz Ghinescu, “THE BOX”.

       

      Din juriul de ficţiune au făcut parte Alexandra Păun (scenarist şi producator de film independent), Toma Cuzin (actor),Claudiu Păun (director de fotografie, producator de film).

       

      La animaţie şi micromovie au jurizat: Radu Ţinc (art director MEKA Creative Open Space), Dan Vezentan (creative partner,New Folder), Răzvan Mihai (producător general promo ProTV), Bogdan Lazăr (3D Artist, owner Golem Studio).

       

       

       

      Iată câştigătorii:

       

       

       

      ALBA, Isak Ferriz (19'06" / Spania) - CEL MAI BUN FILM DE FICŢIUNE

       

      Povestea lui Alex şi a Annei, reprezentând două feluri diferite de a face faţă suferinţei. O luptă disperată  de a repara greşelile, în încercarea de a-şi relua vieţile, dacă sentimentul de vină îi va lăsa… Cei doi şi-au pierdut copilul în vârstă de 3 ani.

       


      LE LLAMAREMOS BOBBY, Paco Cavero (12'59" / Spania) - PREMIUL JURIULUI DE FICŢIUNE

       

      Antonio şi fiul lui, Antonio Jr., se întorc de la pescuit, certându-se pe seama nunţii lui jr. Lovesc cu maşina un urs fioros, care mănâncă un poliţist; cei doi găsesc incidentul adorabil, şi până la urmă adoptă ursul, cu scopul de a scăpa de rudele enervante. O comedie savuroasă despre proşti, şi felul «proaspăt» în care văd ei lucrurile.

       


      DOOMED, Guillermo Garcia Carsi (11'/Spania) - CEL MAI BUN FILM DE ANIMAŢIE

       

      Un fals documentar despre viaţa şi obiceiurile creaturilor non-terestre ce coexistă cu Naratorul. O animaţie originală, cu o tehnică impecabilă, umor şi un palmares impresionant: cea mai bună comedie la Clermont-Ferrand; cel mai bun scurtmetraj la Animar, Spania; cea mai buna animaţie la Jaipur Animation Film Festival India

       


      REW DAY, Svilen Dimitrov (6'40" / Bulgaria)

       

      PREMIUL JURIULUI DE ANIMAŢIE

       

      Ultima zi din viaţa unui om, plină de ghinioane, ce e văzută ca o casetă care se derulează invers, până în ultima lui dimineaţă, când se trezeşte binedispus, neştiind ce îl aşteaptă. Un film surprinzător. Svilen Dimitrov a mai fost prezent în festivalul Kinofest, chiar la prima ediţie, cu animaţia Air Ace.

       

       

      HOW TO EAT YOUR APPLE, Erick Oh (1'30"/USA)

       

      CEL MAI BUN MICRO-FILM

       

      O întreagă fantezie complicată, cu creaturi originale, născută din “peniţa” graficianului Erick Oh, ca să mănânce un măr.

       

       

       

      Rămânem îndrăgostiţi de filme şi de tehnologia digitală – pt că întrupează minunat lumea magică şi infinită a imaginaţiei. Şi până la ediţia viitoare a Kinofest - “Life goes digital”!

       

      ,

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!