Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » ”Despre oameni și melci”- filmul românesc cu cei mai mulți spectatori în 2012 se lansează pe DVD

       

       

       

       

       

      Transilvania Film anunță lansarea pe DVD a filmului Despre oameni și melci,  în regia lui Tudor Giurgiu. Pelicula se clasează până în prezent pe locul 1 în topul filmelor românești în 2012, după numărul de spectatori, fiind unul din cele mai mari succese de public din ultimul deceniu de cinema.

       

      Ediţia specială DVD, ce va putea fi găsită în magazinele de specialitate din 15 decembrie, conține numeroase materiale-bonus, care vor încânta cinefilii și colecționarii!

       

      Regizorul Tudor Giurgiu, împreună cu actorul Andi Vasluianu retrăiesc atmosfera de la filmări şi  oferă detalii savuroase despre cum această poveste neobişnuită a ajuns pe marele ecran, într-un comentariu special care poate fi ascultat pe toată durata filmului. În premieră, vor putea fi vizionate şi câteva scene din film ce au fost tăiate la montaj.

       

      Nu lipsesc nici celebrele filmulețe utilizate în campania de promovare fără precedent a filmului: primul flashmob simfonic din România, realizat la Cluj în prefața ediției TIFF de anul acesta, cu participarea orchestrei Notes & Ties; aventurile melcului “viral” în București si la mare; spotul de promovare ARO; reclama pentru clinica de fertilizare Pro Familia.

       


      Secțiunea de bonusuri este completată de un generos documentar making-of de 30 minute, în care protagoniștii filmărilor - actorii principali, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, scenaristul Ionuț Teianu și întreaga echipă de producție - oferă detalii deosebite despre atmosfera de pe platourile de filmare și dezvoltarea întregului proiect, de la primele cuvinte pe hârtie până la ultimul “motor!”.

       

      Lansarea oficială a filmului pe DVD va avea loc sâmbătă, 15 decembrie, la ora 18:00, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, a actorului Andi Vasluianu și a colegilor săi de platou Andreea Bibiri, Clara Vodă, Alin Panc la Librăria Cărturești Verona.

       

      Echipa filmului va întâmpina cinefilii cu ceai cald, turtă dulce și o roată a norocului la care participanții vor putea câștiga premii surpriză. În plus primii 50 de cumpărători vor beneficia de un discount special de 20% la fiecare DVD cumpărat.

       

      DVD-ul va putea fi achiziționat începând cu 15 decembrie din lanțurile de librării Cărturești, Humanitas, Librarium, precum și la Casa TIFF din Cluj (Str. Universității, nr. 6).

       

       

      Despre film


      1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

       

      Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.

       

      Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat  în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din BucureștiVivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

       

       

      Comedia Despre oameni și melci  a avut premiera naţională pe marile ecrane în data de 14 septembrie 2012 , şi a rulat în peste 50 de localități din țară, fiind unul din cele mai mari succese de public din ultimii 10 ani (cu peste 62.000 spectatori).

       

       

      Vezi trailere


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!