Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » 3 D la Cine Grand Botoşani, o experienţă unicat în România

       

       

       

       

       

      Primul multiplex din istoria judeţului şi-a deschis joi la amiază porţile la Uvertura Mall în cadrul unei conferinţe de presă organizată chiar într-una din cele cinci săli de proiecţie. Investiţia este cifrată la 1,2 milioane de euro, pe care reprezentanţii companiei preconizează să şi-o amortizeze în cinci ani.

       

      Aceştia au oferit şi o vizionare 3D a filmului Pacific Rim, care va fi lansat oficial în ţară abia mâine. Proiecţia a reprezentat un adevărat spectacol de lumină, culoare, sunet şi... senzaţii. Aceasta şi pentru că tehnologia utilizată de Cine Grand la Botoşani constituie, potrivit reprezentanţilor companiei, o premieră în România. „Nu există cameră de proiecţie”, a spus în repetate rânduri Amitabh Vardhan, director Cine Grand, care a urmărit şi el primul film de la multiplex. În săli există un dispozitiv electronic amplasat spre partea din spate care coboară automat în momentul începerii şi se ridică similar la final.

       

      Compania e indiană, dar promite să nu facă Bollywood la Botoşani

       

      Cine Grand dispune de cinci săli, fiecare având în jur de o sută de locuri, iar filmele vor fi dublate sau subtitrate în lima română în funcţie de modul în care sunt furnizate. „Fiindcă nu există aşa ceva la Botoşani şi pentru că Botoşani şi Suceava formează o mare comunitate”, a explicat Amitabh Vardhan investiţia de la Botoşani. Acesta a dat asigurări că în prima zi în care un film va fi difuzat în România va fi deja la Cine Grand Botoşani şi asta tocmai datorită tehnologiei menţionate, care nu ar mai necesita nici o prelucrare. Filme se vor difuza zilnic de la 9:00 la 22:00, iar preţurile biletelor vor varia de la 7 l a 20 de lei.

       

      Directorul Cine Grand a mai spus că România este prima ţară din Europa în care compania investeşte şi a dat asigurări că, în ciuda faptului că este o firmă cu capital indian, multiplexul nu va abunda în proiecţii de la Bollywood. El a făcut un apel către cei care îndrăgesc filmele să nu le descarce de pe internet, ci să vină la multiplex şi a explicat întârtierea deschiderii multiplexului prin faptul că scaunele, aproape nişte fotolii cu loc special pentru pahare, nu au ajuns la data convenită.

       

      Sursa: botosaneanul.ro 

       

       

       

       


       


      ,

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!