Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » ”Cei trei muschetari”, intre legenda si realitate

      11 octombrie 2011

      Autor: Oana Mosor

      Muschetarul d’Artagnan, eroul despre care oamenii cred ca a fost creat de Alexandre Dumas, a existat cu adevarat. Cu doua secole inainte sa devina personajul romanului "Cei trei muschetari" (aparuta in 1844), d'Artagnan, pe numele sau adevarat Charles de Batz de Castelmore d'Artagnian, a luptat pe front, in serviciul regelui Ludovic al XIV-lea.

       

      Mergand intr-o zi la biblioteca din Marseille, Dumas a gasit memoriile lui d’Artagnan si s-a hotarat sa-l faca eroul romanelor sale. Conform manuscriselor, acesta s-a nascut in 1611, la Lupiac. La 20 de ani, a parasit casa parinteasca si s-a inrolat cadet in Regimentul Garzilor Franceze, trecand apoi la Compania Muschetarilor Regelui.

       

      Numit locotenent-capitan al muschetarilor, d’Artagnan a fost ucis in 1673 in timpul asediului de la Maastricht. Potrivit unor registre parohiale, D’Artagnan a fost ingropat, cel mai probabil in biserica Wolder, langa orasul olandez Maastricht.

       

      Mai exista si alte elemente reale in aceasta poveste. Cei trei muschetari, Athos, Aramis si Porthos nu sunt doar niste personaje fictive. Duelul lor cu Cardinalul Richelieu a avut loc in Paris in anul 1640, iar tanarul Charles d’Artagnan care tocmai ajunsese in Paris li s-a alaturat. Agenta cardinalului, Milady de Winter a fost intr-adevar o aristocrata de origine engleza.

       

      Romanul lui Dumas a reusit sa cucereasca inimile a milioane de oameni. Sa speram ca si filmul inspirat dupa aceasta capodopera literara va avea acelasi succes. Pelicula va avea premiera pe marile ecrane din Romania pe 14 octombrie.

       

       

      Sursa: en.wikipedia.org

      Cei trei muschetari 3D e disponibil pentru a fi vazut online. Click aici:

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!