Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » Spotul oficial TIFF 2014!

      20 mai 2014

      Autor: Oana Mosor
      Iată spotul ediției cu numărul 13 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie, Cluj).Ca și vizualurile de anul acesta, cu Matei Corvin și Vlad Țepeș în ipostaza de cinefili, conceptul video e  diferit de cel cu care și-a obișnuit TIFF-ul spectatorii.

       

      Spotul oficial TIFF 2014 este regizat de Anton Groves și Damian Groves și produs de Studioset & Slomoments. Imaginea este semnată de Alexandru Timosca. Post-producția și sunetul au fost realizate la Studioset.

       

      Regizori pe jumătate britanici, pe jumătate români, Anton și Damian Groves realizează scurtmetraje, spoturi publicitare pentru clienți de pe piața românească și internațională, și videoclipuri. Anul trecut, Anton Groves, absolvent al  London Westminster University, a fost selecționat în competiția de scurtmetraje a secțiunii Zilele Filmului Românesc cu Waste.  În 2011, a fost câștigătorul Best Music Video Stone Film Festival, cu Speaker's Death.

       

      Conceptul promo-ului, descris de Anton Groves:

       

      După ce am văzut key visualul pentru ediția TIFF de anul acesta, am trasat imediat o paralelă între Vlad Țepeș și «nemesis-ul» său, Matei Corvin (o alăturare controversată, având în vedere că amândoi împărtășesc un trecut tumultuos legat de România), și dualitatea dintre filtrele roșu și albastru ce contribuie la reproducerea clasicului efect de 3D. În ambele cazuri, asocierea lor este atât complementară, cât și contradictorie, creând astfel o tensiune subtilă care explodează, generând viață.


      Anul acesta, s-a dorit ceva complet diferit de abordarea realistă românească și noi am propus una aflată la polul opus - un dezmăț vizual pur, curajos și un pic agresiv, pentru a atrage atenția oamenilor față de un limbaj cinematic diferit”.

       

      ,

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!