Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » "În ordinea dispariţiei", umor negru cu Stellan Skarsgård, de azi pe marile ecrane

       

       

       

       

       

      Actorul suedez Stellan Skarsgård joacă rolul principal în filmul lui Hans Petter Moland, În ordinea dispariţiei, thriller & comedie neagră scandinavă care va avea premiera azi, 18 iulie, distribuit în România de Independenţa Film.

       

      Aceasta este a patra colaborare cu regizorul norvegian, după alte trei filme: Zero Kelvin (1995), Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010). De această dată, Stellan Skarsgård joacă rolul lui Nils, un om obişnuit, şofer pe un autoplug de deszăpezire. În momentul în care fiul său moare în urma unei supradoze de heroină, Nils refuză să creadă versiunea oficială şi decide să facă propria investigaţie, urmată de aplicarea pe cont propriu a pedepselor.

       

      Stellan Skarsgård este în acelaşi timp şi producătorul executiv al acestei pelicule. În film apare actorul şi regizorul german Bruno Ganz. Acesta joacă rolul lui “Papa”, şeful unui clan de mafioţi sârbi care operează în zona scandinavă. Bruno Ganz a jucat în peste 100 de filme din 1960 şi până acum.

       

      În ordinea dispariţiei / Kraftidioten a făcut parte din Competiţia oficială a Festivalului Internațional de film de la Berlin 2014 (6 - 16 februarie).

       

      Trailer-ul subtitrat în limba română:

       

       

      Pe numele complet John Stellan Skarsgård, “Skarzie” (aşa cum este alintat) este poate cel mai cunoscut actor suedez al momentului. A împlinit de curând 63 de ani (în data de 13 iunie) şi este născut în Göteborg, Suedia. Primii ani de actorie i-a petrecut la teatru, The Royal Dramatic Theatre din Stockholm, unde a fost angajat timp de 16 ani, în perioada1972-1988. În paralel, apare în câteva filme suedeze, însă lansarea sa pe plan internaţional are loc odată cu rolul din Breaking the Waves (1996), al lui Lars von Trier.

       

      Pe lângă apariţiile din filmele suedeze, Skarsgård a jucat în: Good Will Hunting (1997),  Amistad (1997) al lui Steven Spielberg, Ronin (1998), Piraţii din Caraibe (2006 şi 2007), Mamma Mia (2008) şi, mai recent, în Thor (2011), The Girl with the Dragon Tattoo (2011), The Avengers (2012).

       

      Stellan Skarsgård are nu mai puţin de 8 copii, primul, la 25 de ani, cel de-al optulea, la 61 de ani, cu cea de-a doua soţie, în 2012. “Nu sunt genul religios sau altceva”, explică el într-un interviu, “pur şi simplu mi se pare distractiv să fiu înconjurat de copii. Plus că, fiind mai mulţi, au singuri grijă de ei”.


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!