Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » "Mommy", reprezentantul Canadei la Oscar 2015, intră în cinematografe din 23 ianuarie

       

       

       

       

       

      Mommy / Mami (2014), în regia lui Xavier Dolan, deținătorul Premiului Juriului la Cannes 2014 şi alegerea Canadei pentru secţiunea “Cel mai bun film străin”, la Oscar 2015, va avea premiera în România în 23 ianuarie.

       

      Mommy spune povestea emoţionantă a unei mame şi a fiului ei, un adolescent hiperactiv în vârstă de 15 ani care suferă, printre altele, de sindromul ADHD. “Într-o Canada fictivă din anul 2015, în care guvernul a modificat legea serviciilor de sănătate”, o femeie de 46 de ani, văduvă şi cvasişomeră, are de ales: va locui împreună cu băiatul ei care are serioase probleme de adaptare, asumându-şi efectele crizelor sale, sau îl va interna într-un sanatoriu special, sub efectul unei legi nou introduse. Un ajutor nesperat se iveşte din partea unei vecine mutate de curând în cartier. Între cei trei se naşte o relaţie specială, greu de descris.

       

      Personajele principale sunt interpretate de trei actori care au colaborat şi în trecut cu tânărul regizor canadian Xavier Dolan. În rolul mamei joacă actriţa Anne Dorval (I Killed My Mother, Laurence Anyways, Heartbeats). Adolescentul cu probleme este interpretat de actorul Antoine Olivier Pilon (College Boy: Indochine, Laurence Anyways). Iar misterioasa vecină este Suzanne Clément (Laurence Anyways, I Killed My Mother). În film o veţi putea recunoaşte pe celebrul star canadian, actor, comic, regizor, om de radio şi tv Patrick Huard, pe care l-aţi văzut recent şi la noi în comedia Starbuck.

       

      Durata: 139 minute

      Trailer: 

       

       

      Record canadian la box office

       

      În weekend-ul premierei din Canada, pelicula a depăşit recordul canadian la box office: aproape 500.000 $. După numai cinci săptămâni a acumulat încasări în valoare de 2,4 milioane $, o sumă enormă ţinând cont că premiera a avut loc numai în Quebec şi Toronto.

       

      “Sunt impresionat, entuziasmat şi mândru la gândul că atât de mulţi locuitori din Quebec au venit să vadă filmul, precum şi de generozitatea cu care au comentat pe internet şi pe platformele de socializare”, a spus tânărul regizor Xavier Dolan în septembrie 2014. “Ultimile trei zile mi le-am petrecut citind diverse comentarii din partea celor care au fost să vadă filmul. Aprecierile pe care le-am primit din partea spectatorilor sunt cele mai importante premii pe care un film le poate primi. Le mulţumesc şi producătorilor (Les Films Seville) că au avut curajul să rupă barierele şi să-şi asume riscul realizării acestui film, acceptând ideea că piaţa este un lucru atât de sensibil şi, câteodată, total aleator”, adaugă Xavier.

       

      1:1 - nu înseamnă un egal, ci victorie la Cannes 2014!

       

      Filmat în formatul 1:1, Mommy a fost extrem de bine primit la Cannes (conform Variety.com), fiind unul dintre rarele momente când s-a aplaudat spontan şi frenetic. Criticii au fost foarte entuziaşti şi l-au menţionat pe tânărul regizor quebecois (25 de ani) alături de Godard şi Almodovar.

       

      Ideea de a filma un lungmetraj în acest format i-a venit lui Dolan după ce în 2013 a realizat un videoclip muzical tot în 1:1. “Acest tip de format mi se pare că transmite cumva emoţie şi sinceritate”, spune Xavier Dolan. “Pătratul perfect încadrează feţele cu aşa o simplitate, astfel încât mi se pare cadrul ideal pentru a trage portete. Nimic nu distrage atenţia şi nimic nu afectează imaginea într-un asemenea spaţiu. Personajul este subiectul nostru principal, este centrul atenţiei şi nu are nici o scăpare. Ochii noştri nu-l pot sau nu o pot pierde. În plus, 1:1 este formatul coperţilor CD-urilor, precum şi formatul imprimeurilor de pe toate gecile”.

       

      Mommy / Mami (2014) este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!