Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » Independenţa Film aduce încă un film de la Cannes 2014: Jimmy’s Hall, regizat de Ken Loach, din 6 martie în cinematografe

       

       

       

       

       

      Regizorul Ken Loach (The Wind That Shakes the Barley, Ae Fond Kiss, Looking for Eric, Sweet Sixteen, Kes şi mai recentele Route Irish şi The Angels’ Share) se întoarce pe marile ecrane cu un nou film istoric despre războiul civil din Irlanda. Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy este povestea lui Jimmy Gralton, un activist irlandez care a trăit în comitatul Leitrim, Irlanda începutului de secol. Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy a participat anul trecut în Competiţia Oficială Cannes 2014. Pelicula va avea premiera în România în 6 martie şi este distribuită de Independenţa Film.

       

      În rolurile principale: Barry Ward (He Claim), Simone Kirby (Season of the Witch, Hamlet) şi Andrew Scott (Saving Private Ryan, Locke, Pride, The Bachelor Weekend). Scenariul este semnat de Paul Laverty. Filmul este o coproducţie UK-Irlanda-Franţa.

       

      Sinopsis:

       

      În 1921, în pragul izbucnirii Războiului Civil din Irlanda, Jimmy Gralton (rol jucat de actorul Barry Ward) construieşte un salon de dans la o răscruce de drumuri de ţară din Irlanda, comitatul Leitrim. Aici tinerii vin să danseze, să înveţe, să dezbată, sau să viseze. Dar, mai presus de toate, să se distreze şi să fie liberi. Jimmy’s Hall întruchipează spiritul acelor oameni care gândesc liber.

       

      Locul devine foarte populat iar Biserica şi politicienii încep să nu vadă cu ochi buni popularitatea lui Jimmy Gralton, care ulterior este deportat în America. După zece ani, Jimmy se întoarce din New York şi decide să redeschidă salonul din satul natal, acum o clădire abandonată şi în paragină. Gestul său însă va reactiva acelaşi tip de probleme din anii ‘20.

       

      Trailer subtitrat:

       

       

      Ideea din spatele filmului Jimmy’s Hall

       

      Scenaristul Paul Laverty (Jimmy’s Hall) a mai scris pentru Ken Loach Route Irish (2010), Looking for Eric (2009), The Wind that Shakes the Barley (2006), Ae Fond Kiss (2004) şi Sweet Sixteen (2002).

       

      Paul Laverty spune că ideea filmului i-a “picat pur şi simplu în poală”. Un actor - Donal O’Kelly, pe care l-a cunoscut în anii ‘80 în Nicaragua, în timpul revoluţiei sandiniste - a demarat recent un proiect de teatru comunitar chiar în comitatul Leitrim din Irlanda. Demersul încerca să atragă atenţia asupra străinilor din zilele noastre care cereau azil politic în Irlanda şi care riscau oricând să fie deportaţi. Spectacolul era jucat chiar de aceşti azilanţi şi pleca de la povestea lui Jimmy Gralton, singurul cetăţean irlandez deportat din propria ţară în anii ‘30, la fel ca un străin, fără nici un proces.

       

      “I-am povestit asta şi lui Ken Loach şi, din clipa în care vorbeam, am văzut în ochii lui o licărire. Cu toţii am fost atraşi de ideea de reveni cu un film în Irlanda, la zece ani după filmarea lui The Wind that Shakes the Barley (2006 - n. red.)”, povesteşte scenaristul Laverty.

       

      Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy (2014) este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

       

      Independenţa Film a distribuit pelicule ca Mommy, Deux jours, une nuit, La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'Adèle, The Hunt, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!