Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » Mickey Rourke a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

      1 noiembrie 2011

      Autor: Delia Traistaru

      Mikey Rourke a primit luni o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, celebrul actor american declarând că îi dedică această distincţie bunicii lui.

       

      La 59 de ani, Mickey Rourke este cel de-al 254-lea artist recompensat astfel de Camera de comerţ şi industrie din Hollywood.

       

      "Persoana căreia aş dori să îi dedic toate aceste lucruri este bunica mea. Nu aş fi aici fără dragostea ei", a declarat starul american, vizibil emoţionat, cu o voce tremurândă şi ştergându-şi lacrimile care curgeau pe sub ochelarii de soare pe care îi purta.

       

      Şi-a făcut o revenire spectaculoasă în lumea filmului, la vârsta de 56 de ani, o dată cu rolul luptătorului profesionist de wrestler din drama "Luptătorul/ The Wrestler", care rezona cu propriul lui traseu din viaţă şi care i-a adus o nominalizare la categoria "cel mai bun actor în rol principal" la cea de-a 81-a gală a premiilor Oscar.


      Mickey Rourke a profitat din plin de pe urma nominalizării sale la Oscar, în 2009, pentru partitura din "The Wrestler/ Luptătorul", jucând după acel rol în multe filme, aparţinând unor genuri diferite, pendulând între registrul elitist ("Passion Play", cu Bill Murray şi Megan Fox) şi cel mai puţin intelectual ("The Expendables", cu numeroase staruri din filmele de acţiune din anii '80), ajungând şi pe afişul unor filme cu mare succes comercial ("Iron Man 2").


      Înainte de anii '90, când cariera lui a intrat într-un con de umbră, Mickey Rourke a devenit celebru pentru interpretarea unor roluri de rebel, precum cele din filmele "Golanii/ Rumble Fish" (1983), "9 săptămâni şi jumătate" (1986), "Înger şi demon" (1987) şi "Stâlp de cafenea/ Barfly" (1987), inspirat din romanul omonim al lui Charles Bukowski.

       

       

       

       

      Sursa:mediafax.ro


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!