Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » "Familia Belier" din 26 iunie în cinematografe

      16 iunie 2015

      Autor: Oana Mosor

       

       

       

       

       

      În data de 26 iunie 2015 va avea loc în cinematografele din întreaga țară premiera filmului de comedie Familia Belier, în regia lui Eric Lartigau. Pelicula a avut un succes extraordinar în Franța, unde a înregistrat o cifră record de peste 7 milioane de spectatori.

       

      Filmul este distribuit în România de Independența Film.

       

      În Familia Belier, toți sunt surdo-muți în afară de Paula (Louane Emera), care are 16 ani. Ea reprezintă legătura familiei cu lumea. Într-o zi, la sugestia profesorului de muzică (Eric Elmosnino), entuziasmat de calitățile vocale ale Paulei, ea începe să se pregătească pentru a participa la un concurs organizat de Radio France, însă familia ei nu este chiar încântată de această idee. Aflată între famile și îndeplinirea unui vis, Paula trebuie să ia o decizie. Și indiferent care va fi aceasta, viața ei nu va mai fi niciodată la fel.

       

      Familia Belier este o comedie emoționantă despre viaţa de familie, prietenie, curaj şi maturizare, toate împletite cu comicul de situaţie şi de “limbaj”.

       

      „Această poveste m-a atins iremediabil. Aș putea face o motivație pentru alegerea acestui scenariu, dar adevărul este că alegerea mea a fost spontană, imediată, impulsivă. Sfârșitul adolescenței reprezintă un moment cheie în viață: poate fi înfricoșător să vedem de la distanță această lume a adulților în care vom fi aruncați fără nicio plasă de siguranță. Este o vârstă care mă emoționează.“, a declarat Eric Lartigau, regizorul filmului.

       

      Din distribuție fac parte: Louane Emera (participantă la The Voice Franța), Karin Viard (Skylab, Time Out), François Damiens (Delicacy), Eric Elmosnino (Gainsborou: A Heroic Life, Skylab), Luca Gelberg, Ilian Bergala.

       

      Ce mi s-a părut interesant la această poveste, este tocmai dorința de a răspunde la întrebarea: Ce înseamnă normalitate? Avem obiceiul de a fi prizonierii unor concepții pe care le-am primit moștenire ”, a adăugat Lartigau.

       

      Timp de 6 luni de zile, câte 4 ore pe zi, actorii au lucrat cu consultanți specializați, au învățat limbajul semnelor și s-au familiarizat cu tot ce înseamnă această lume. „Este o adevărată aventură pentru un actor să înlocuiască cu gesturi lucrurile pe care le putea transmite prin voce“, spune Lartigau.


      Filmsi a gasit pentru tine

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!