Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » Care sunt câștigătorii Bucharest International Dance Film Festival 2017?

      Ediția din acest an a Bucharest International Dance Film Festival a ajuns la final, aseară, după patru zile de proiecții, performance-uri și întâlniri. Și, ca în orice competiție, au existat câștigători.

       

      Astfel, în competiția internațională, cel mai bun film a fost desemnat The Line, premiat ”pentru complexitatea expunerii cinematografice, dublată de un limbaj de mișcare puternic care susține ideea filmului.” Scurtmetrajul a primit un cec în valoare de 1.000 de euro.

       

      Pelicula 2-28, care evidențiază efectele instaurării cultului personalităţii generalului Chang în Taiwan, a primit mențiune, ”pentru explorarea unui subiect sensibil din punct de vedere politico-social, într-o manieră inteligentă și, pe alocuri, ironică.”

       

      Premiul pentru inovație, în valoare de 500 de euro, a ajuns la filmul To the Ends of the Fingertips, care a reușit ”să creeze situații inedite, corpuri și atmosfere noi, cinematografia și mișcarea conlucrând la generarea unor momente de stranietate și suspans.”

       

      În timp ce mențiunea pentru inovație a fost oferită scurtmetrajului We no longer wait for barbarians, care prezintă o poveste ”jovială și tensionată, prin modalitatea de jonglare cu spațiul, mișcarea camerei de filmat și montaj.”

       

      Nu doar jurații au avut ceva de zis. Publicul și-a desemnat, la rândul său, filmul preferat: este vorba despre Mourning, care a primit și un premiu de 500 de euro.

       

      Trecem, acum, la cinematografia românească!

       

      Pelicula Golden Boi a primit premiul pentru cel mai bun film românesc: 1.000 de euro, pentru ”modalitatea în care elementele cinematografice crează un spațiu intim între corpuri și reușesc să schimbe perspectiva asupra spațiului.”

       

      De asemenea, juriul a acordat o mențiune pentru cel mai bun film românesc. Ea a revenit peliculei Fly on.

       

      În timp ce proiectul Never Ending a câștigat pitch-ul [CO]LAB, datorită potențialului ideii sale ”de a se transforma într-un film de dans care întâlnește criteriile genului.”

       

      Felicitări și la mai multe, spunem noi! Abia așteptăm următoarea ediție a evenimentului!

      ,

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!