Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » 98 de filme concureaza la nominalizarile Premiilor Gopo

      98 de filme intra în cursa pentru nominalizarile celei de-a sasea editii a Premiilor Gopo, un numar record pentru gala industriei românesti. Sunt 21 de lungmetraje, 20 de documentare si 60 de scurtmetraje, produse sau co-produse de companii românesti si lansate pe marile ecrane sau în circuitul festivalier în cursul anului 2011.

       

      Alte 36 de productii proiectate pe marile ecrane din România în 2011 concureaza la nominalizarile categoriei Cel mai Bun Film European. Nominalizarile vor fi anuntate marti, 21 februarie.

       

      De la Loverboy-ul lui Catalin Mitulescu, la Aurora lui Cristi Puiu,Din dragoste, cu cele mai bune intentii, în regia lui Adrian Sitaru, siCrulic – Drumul spre dincolo, toate filmele lansate anul trecut intra în atentia juriului format din 11 membri: regizorul Florin Serban (Eu când vreau sa fluier, fluier, detinatorul trofeului Gopo de anul trecut), actrita Ozana Oancea (Felicia, înainte de toate), scenograful Cristian Niculescu (Gopo 2010 si 2011 pentru scenografie), monteurul Dan Nanoveanu (Gopo pentru montaj în 2009), distribuitorul Radu Nicolau (directorul New Films Romania), scriitoarea Ana Maria Sandu si criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Bîrsan, Dana Duma, Andrei Rus si Codruta Cretulescu.

       

      Vezi aici lista completa

       

      Criticii de film din juriul Premiilor Gopo vor alege lungmetrajele nominalizate la categoria Cel mai bun film european, dintr-o lista care cuprinde titluri precum Discursul Regelui / The King’s Speech (r. Tom Hooper),Melancholia (r. Lars von Trier), Pielea în care traiesc / La piel que habito (r. Pedro Almodovar), Pina (r. Wim Wenders) sau Biutiful (r. Alejandro Gonzalez Inarritu)

       

      Dupa anuntul nominalizarilor la cea de-a sasea editie a Premiilor Gopo, care va avea loc în cadrul unei conferinte de presa organizate pe 21 februarie, peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film românesti vor fi invitati sa voteze pentru desemnarea câstigatorilor trofeelor din acest an, fie în plic sigilat, prin posta, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers.

       

      Gala Premiilor Gopo este organizata de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications si al Centrului National al Cinematografiei.

       

       


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!