Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      43 de scurtmetraje în competiția Bucharest International Dance Film Festival 2019

      15 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Anul acesta la Bucharest International Dance Film Festival 2019 s-au înscris peste 1500 de producţii pentru cele trei secțiuni competiționale. Astfel, în competiția internațională, cea națională și cea dedicată musicalurilor au fost selectate 43 de scurtmetraje, din 18 țări de pe întreg mapamondul. 

      • 30 de scurtmetraje, din 15 țări, au intrat în competiția internațională; 

      • 8 filme românești au fost selectate în competiția națională;

      • 5 filme scurte în cursa pentru premiul din noua secțiune competițională dedicată musicalurilor.

      Competiția internațională cuprintre trei secțiuni: Time Stand Witness, The Road not Taken și Acts of Rebellion.


      Din secțiunea Time Stands Witness fac parte 10 filme de dans, din 8 țări, iar diversitatea temelor întărește faptul că filmul de dans poate să fie sci fi, horror, poezie vizuală sau comedie. Un bărbat nu îmbătrânește niciodată, o femeie face un salt într-o altă realitate și doi artiști se îndrăgostesc la limita cosmosului - timpul fiind numitorul comun al acestor povești ieșite din comun. 


      În cadrul secțiunii The Road not Taken se umblă prin întuneric, se luptă pentru lumină și se caută noi modalități de a iubi. Protagoniștii celor 11  filme, din nouă țări, se găsesc în fața unor decizii imposibile. 


      Pentru cei ce își doresc mai multă acțiune, BIDFF a pregătit o proiecție inedită de nouă filme din Franța, Iran, Olanda, Anglia, Germania și SUA curatoriate în secțiunea Acts of Rebellion. Proiecțiile abordează mișcarea în toate formele ei, de la dans pe străzile Teheranului și șotron în Iran, până la dans contemporan în ringul de luptă și mișcare la carnavalul Voodoo din Caraibe. 


      Competiția națională, care a crescut considerabil față de anul 2016, când a fost introdusă în festival, reunește opt filme scurte românești sub tematica Practices of Selfhood. Regizori și coregrafi români se întâlnesc anul acesta în web-ul complicat al sinelui. Aceștia explorează tumultul zilnic, restabilind conexiunea cu propriile corpuri, descoperind noi căi către fantezii inadecvate. Opt scurtmetraje experimentale le vor reaminti privitorilor cum să se conecteze cu sinele și cu mediul în care trăiesc. 

       

      Anul acesta, BIDFF deschide o nouă secțiune competițională dedicată musicalurilor avangardiste. O selecție exclusivă de cinci scurtmetraje din Franța, România, Cehia, precum și o coproducție Congo - Belgia, ale căror personaje se luptă cu monotonia, se vor reuni sub tematica The Big Dreamers.


      În închiderea ediției cu numărul 5 a Bucharest International Dance Film Festival (4-8 septembrie 2019) va avea loc proiecția filmului documentar Magui Maryn: L'urgence d'Agir în regia lui David Mambouch.
      Maguy Marin este unul dintre cei mai importanți coregrafi de pe scena mondială. Fiică de imigranți spanioli, lucrările sale devin o revoltă plină de furie, dar și de optimism și candoare, în fața barbariei. Cariera sa și atitudinile politice pe care le-a adoptat în acest timp, au emanat mereu îndrăzneală, curaj și spirit de luptă, și nu încetează nici acum să miște corpuri și inimi. (TRAILER:
      YouTube, Vimeo)       

      BIDFF 2019 se va desfășura la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Național al Dansului București, LINOTIP - Centru Independent Coregrafic, dar și în spații neconvenționale, precum Fabrica Gastropub și Apollo 111. 
      ____


      Cea de-a cincea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 4 - 8 septembrie, în șase locații din București. Tema ediţiei de anul acesta a singurului festival de gen din România este The Network/ Rețeaua și își propune să conecteze artiști, producători, selecționeri și jurnaliști care gravitează în jurul ideii de mișcare. 

      Un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
      Proiectul este sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei, Conceptual Lab și ADFR - Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc și susținut de DHL, Techir și Super - Festivalul de filme făcute de adolescenți.

       

       
      Ediția a V-a a BIDFF este organizată în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, Institutul Francez - Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Fabrica Gastropub, Institutul Cervantes la București, Apollo 111, LINOTIP - Centru Independent Coregrafic, Fiver International Screendance Movement.


       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor