Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      12 martie 2012

      Autor:

      Noul film al regizorului american Wes Anderson (Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited, Fantastic Mr. Fox) va deschide cea de-a 65-a editie a Festivalului de la Cannes, pe 16 mai.

       

      Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand si Tilda Swinton joaca în aceasta productie despre zilele furtunoase din vara lui 1965 în care au fost prinsi adulti si adolescenti deopotriva.

       

      Doi tineri îndragostiti fug din Rhode Island, fortându-i pe seriful local si pe parintii lor sa-i caute.Scenariul este semnat de Anderson si Roman Coppola, iar muzica îi apartine lui Alexandre Desplat. „Wes Anderson este una dintre vocile în ascensiune ale cinema-ului american, caruia îi aduce o nota personala foarte puternica, în mod special în Moonrise Kingdom, care este, din nou, o marturie a libertatii creative în care evolueaza.

       

      Sensibil si independent, acest admirator al lui Fellini si Renoir este, la rândul sau, un cineast sclipitor si inventiv”, spune Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului.Gilles Jacob, presedintele festivalului, l-a completat adaugând ca o deschidere cu Wes Anderson înseamna o celebrare a cinema-ului american tânar pe Croazeta.

       

      Pentru al doilea an consecutiv, ceremonia de deschidere, urmata de premiera filmului, va fi transmisa live în cinematografele din Franta, spectatorii fiind conectati live la atmosfera de pe Coasta de Azur.

       

      Selectia oficiala Cannes 2012 va fi anuntata pe 19 aprilie. Juriul de anul acesta va fi prezidat de cineastul italian Nanni Moretti.


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!