Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » Olivier Nakache şi Eric Toledano prezintă Invincibilii, comedia care a cucerit întreaga lume

      Una dintre cele mai de succes comedii franţuzeşti ale tututor timpurilor, Invincibilii aduce pe marile ecrane o fabuloasă lecţie de viaţă a unor oameni pe care soarta îi aduce împreună absolut întâmplator, transformându-i în prieteni pentru totdeauna. În regia celebrilor Olivier Nakache şi Eric Toledano (Tellement proches), Invincibilii poate fi urmărit în premieră din 20 aprilie în cinematografele din România.

       

      Cu un joc actoricesc remarcabil, un scenariu genial bazat pe întâmplari reale, dialoguri inteligente şi umor de calitate, Invincibilii este unul dintre puţinele filme aclamate de critici şi iubite de public în egală masură. Filmul a doborât atât recorduri de premii, cât şi de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile în Franta şi primind 10 nominalizări la Premiile Cesar, premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), precum şi Tokyo Grand Prix pentru cel mai bun film la Tokyo International Film Festival.

       

      Lui Eric Toledano şi Olivier Nakache le-a venit ideea acestui film încă din anul 2003, imediat după ce au vizionat un documentar despre viaţa milionarului Philippe Pozzo di Borgo, care a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile după o coborâre periculoasă cu parapanta. Mulţi ani mai târziu, cei doi au pus în practică acest vis şi l-au contactat pe Philippe: ,,A avut încredere în noi”, a declarat Olivier. ,,Iar atunci când întâlneşti pe cineva asemeni lui, rămâi marcat. Ne-a dat pagini cu notiţe pentru fiecare ciornă din scenariu. De exemplu, obişnuia să remarce situaţii tehnic imposibile având în vedere condiţia lui. Pe scurt, a dat o tentă veridică filmului, arătându-ne de multe ori o realitate  mai nebună şi mai amuzantă decât cea pe care o scriam noi.”

       

      În aceeasi notă, Eric declară: ,,Philippe ne-a spus: Dacă faceţi acest film, trebuie să fie amuzant. Pentru că povestea mea trebuie să fie tratată cu umor. Eram încântaţi şi liniştiţi când am auzit acest lucru. Apoi a adăugat: Dacă nu l-aş fi întâlnit pe Abdel, aş fi murit. Conversaţia ne-a permis să reflectăm asupra unor lucruri foarte importante. De exemplu, cum între doi reprezentanti ai unor clase sociale diametral opuse, Philippe şi Abdel, se crează o legătură atât de puternică. Aceşti doi oameni, unul doborât de un handicap fizic, celălalt victima unui handicap social, dau dovadă de o complementaritate ciudată şi neaşteptată care a reuşit să dea naştere unei prietenii pe viaţă”.

       

      Vezi aici unde rulează Invincibilii


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!