Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Stiri din filme

      Home » Stiri din filme » Centrul Naţional al Cinematografiei alocă 10 milioane lei pentru primul concurs de proiecte din 2011

      Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) va aloca o sumă totală de 10 milioane de lei pentru prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice din acest an, dosarele de concurs putând fi depuse până pe 9 septembrie, potrivit unui anunţ postat pe site-ul instituţiei.

       

      Concursul este organizat în vederea acordării de credite financiare directe pentru producţia filmelor şi dezvoltarea proiectelor cinematografice.


      Dosarele de concurs pot fi depuse până pe 9 septembrie, ora 15.00, la secretariatul tehnic al concursului din cadrul CNC.


      Totalul fondului alocat pentru prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice din 2011 este de 10.000.000 de lei, conform prevederilor unei Hotărâri a Consiliului de administraţie al CNC din 14 iulie.
      Astfel, 15% din suma totală (1.500.000 de lei) va fi acordat pentru lungemetraje de ficţiune debut, 5% (500.000 de lei) - pentru scurtmetraje de ficţiune, 10% (1.000.000 de lei) - pentru filmele documentare, 10% (1.000.000 de lei) - pentru filmele de animaţie, 59% (5.900.000 de lei) - pntru lungmetraje de ficţiune şi 1% (100.000 de lei) - pentru dezvoltarea proiectelor de lungmetraje de ficţiune, documentare şi animaţie.


      Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru proiectele declarate câştigătoare la concursul de selecţie din prima sesiune a acestui an este de 12% (1.188.000 de lei) din creditul direct alocat pentru producţie.

       

      Până în acest moment, CNC nu a anunţat componenţa celor trei comisii de selecţie (ficţiune, documentar şi animaţie). Totuşi, uniunile şi asociaţiile din domeniul industriei cinematografice au fost invitate să transmită către CNC câte o propunere pentru cele trei comisii de selecţie, însoţite de CV-ul persoanelor respective, până la data de 16 august.


      Regulamentul de concurs poate fi consultat pe site-ul www.cncinema.abt.ro.


      Anul trecut, CNC a organizat două concursuri de proiecte cinematografice. Astfel, la primul concurs organizat în 2010 de CNC, proiectul "Despre oameni şi melci", de Tudor Giurgiu, înscris la categoria ficţiune lungmetraj, a obţinut cea mai mare finanţare - 1.635.000 de lei.


      Pe de altă parte, proiectul "Evadarea", în regia lui Andrei Gruzsniczki, înscris la categoria ficţiune lungmetraj, a obţinut cea mai mare finanţare - 1.489.109 lei - la a doua sesiune a concursului organizat pe anul 2010 de Centrul Naţional al Cinematografiei.

       

       

      Sursa: mediafax.ro


      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!