Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Filme românești în avanpremieră la Les Films de Cannes à Bucarest

      1 octombrie 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Les Films de Cannes à Bucarest aduce între 18 și 27 octombrie cele mai recente filme semnate de mari regizori (Almodóvar, Malick, Jarmusch, Dardenne, Dolan, Bellocchio, Loach, Herzog), alături de programe speciale: retrospectiva Claude Lelouch, focus Spania cu Albert Serra invitat special, Ziua de Aur cu câștigătoarele Palme d’Or, Ours d’Or și Camera d’Or, workshopuri de actorie, analiză de scenariu, masterclass-uri. 

      Programul complet al proiecțiilor Les Films de Cannes à Bucarest este disponibil pe site-ul festivalului: www.filmedefestival.ro iar biletele vor putea fi achiziționate online începând cu 1 octombrie. Proiecțiile Les Films de Cannes à Bucarest au loc la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Muzeul Național de Artă al României - Sala Auditorium și Instituto Cervantes.

       

      Opt filme românești încă nelansate în cinematografe vor avea avanpremiere de gală în prezența echipelor, în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, secțiunea Avanpremierele Toamnei.

       

      Începând cu sâmbătă, 19 octombrie, publicul va putea vedea la Cinema Muzeul Țăranului: Omul care a vrut să fie liber, de Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark, Timebox, de Nora Agapi, Jurnalul familiei Escu, de Șerban Georgescu, Ivana cea groaznică, de Ivana Mladenovic, Maria, regina României, de Alexis Cahill, Heidi, de Cătălin Mitulescu, Cărturan, de Liviu Săndulescu și 5 minute, de Dan Chișu.

       

      • Laureat al unui Palme d´Or pentru Cel mai bun scurtmetraj (Trafic) și al Premiului Special al Juriului Un Certain Regard (pentru cea mai bună actriță, Dorotheea Petre în Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii), Cătălin Mitulescu revine pe marele ecran cu noua sa peliculă, Heidi, prezentă recent în competiția Festivalului de la Sarajevo. Heidi nu este fetița orfană dusă pe munte la bunic, ci o tânără abandonată într-o rețea de prostituție. Revista Variety l-a numit un „Fargo românesc”.
      • Documentarul Omul care a vrut să fie liber, regia Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark, spune povestea unui tânăr rebel care a hotărât să trăiască liber în anii comunismului într-o țară măcinată de sărăcie și teroare.
      • Jurnalul familiei Escu, de Șerban Georgescu, propune, tot într-o formulă de documentar, o trecere intens personală de la întâmplările mici, individuale, la marile evenimente la care am luat parte cu toții, în cei 100 de ani de la Unire încoace.
      • 5 minute, lungmetrajul de ficţiune al lui Dan Chişu, este inspirat dintr-un caz real și ficționalizează o investigație jurnalistică pornită după ce într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, câţiva spectatori protestează faţă de comunitatea LGBT, iar un tânăr ajunge la spital. Filmul a fost selecționat în competiția Festivalului Internaţional de la Varşovia.
      • Un film cât o istorie, Maria, Regina României, în regia lui Alexis Cahill, bazat pe fapte istorice, are în prim plan o marcantă și fascinantă figură regală. Realizat cu ocazia centenarului independenței românești, filmul recrează ficțional contextul istoric în care Regina Maria a României a avut un rol istoric determinant. Adrian Titieni îl interpretează pe Ionel Brătianu iar Anghel Damian pe regele Carol.
      • Ivana cea Groaznică, de Ivana Mladenovic, film inclus în secțiunea Cineasti del presente a Festivalului de la Locarno, unde a obținut Premiul Special al Juriului, este o istorie neconvențională despre oameni și locuri, despre apartenență și dor, spusă cu umor și tandrețe.
      • Cărturan, în regia lui Liviu Săndulescu, are ca personaj principal un bărbat de 60 ani (Teodor Corban) care, anunțat că mai are puțin de trăit, trebuie să-și pună lucrurile în ordine. 
      • Timebox, documentarul Norei Agapi (prezent, printre altele, la Jihlava International Documentary FF, Doc Est FF 2019, Crossing Europe Film Festival, Linz) este în aceșați timp un dialog între tată și fiică și o luptă pentru spații și amintiri, un omagiu adus propriului tată, dar și spațiului și lumii în care a crescut.

       

       

       

      Les Films de Cannes à Bucarest acordă și în acest an un premiu desemnat prin votul publicului pentru cel mai bun film românesc din secțiunea Avanpremierele Toamnei. Premiul în valoare de 2500 euro, acordat de Institutul Cultural Român, este oferit producătorului pentru o mai bună distribuție a filmului pe ecranele românești.

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor