Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Filmul Monștri., de Marius Olteanu, premiat cu Golden Mimosa la Herceg Novi (Muntenegru)

      8 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Filmul Monștri.,  scris și regizat de Marius Olteanu, a obținut o nouă distincție internațională la cel mai important festival de film din Muntenegru. O poveste despre compromisuri și decizii finale în viața de cuplu, pelicula produsă de Parada Film şi Wearebasca a fost premiată cu Trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 33-a ediţie a Filmski Festival Herceg Novi.
       

       

      Monștri. a fost și singurul titlu românesc selectat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin. Debutul regizorului Marius Olteanu a fost prezentat în premieră în secțiunea Forum și a obținut Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel. A fost, de asemenea, laureat cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia.  Monștri.  a fost proiectat în competiția Tel Aviv LGBT Film Festival și prezentat în avanpremieră românească la TIFF, unde a obținut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut.

       

      ,,Actorii sunt superbi. Chiar și trupurile lor par să se sincronizeze într-o manieră familiară, chiar dacă nu mai există nicio atracție fizică între personajele lor. Cât de trist trebuie să fie să iubești și să fii iubit, fără să fii îndrăgostit; cât de vinovat și neputincios trebuie să te simți atunci când singura persoană care te susține, știind adevărul despre tine - este, în același timp și singura persoană pe care adevărul o doare cel mai mult.’’, apreciază publicația Variety. 
       

      Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.

       

       

      Din distribuție mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe și designul de sunet de Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu.


      ***

      Marius Olteanu, regizor, scenarist și producător, născut în 1979, este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L Caragiale” (2004) și National Film and Television School, Marea Britanie (2008). Prin intermediul scurtmetrajelor sale, în calitate de scenarist și regizor, Marius Olteanu prezintă conflictul dintre viața privată și cea socială și limitările pe care acesta ni le impune. Cele mai recente filme ale sale: „Scor alb” (2015) - de la care a pornit ideea filmului „Monștri.” și „No Man’s Land”, au fost selectate la peste 30 de festivaluri, printre care: Busan International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Festival International du Film Francophone de Namur, TIFF.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor