Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      SECRETUL LUI RAOUL TABURIN/ RAOUL TABURIN, o poveste fermecătoare despre biciclete și sindromul impostorului, din 23 august în cinematografe

      14 august 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine
      Dacă e cineva care ştie absolut totul despre biciclete acela trebuie să fie Raoul Taburin (Benoît Poelvoorde), vânzătorul oficial de biciclete din Saint Céron, un superb sătuc din sudul Franţei. Dar Raoul ascunde un secret teribil: nu a reuşit niciodată să-şi ţină echilibrul pe o bicicletă fără roți ajutătoare. A încercat să spună adevărul, de fapt, dar nu l-a crezut nimeni, tocmai pentru că se pricepe mult prea bine la mecanică. Atunci când fotograful Hervé Figougne (Edouard Baer) se mută în Saint Céron, cei doi se împrietenesc rapid. Iar când Hervé se oferă să-l fotografieze pe Raoul mergând cu bicicletă pe marginea unor stânci, acesta face tot ce-i stă în putinţă ca să evite situația și să amâne şedinţa foto. Văzând că totul îi este împotrivă, bărbatul trebuie să-şi accepte în sfârşit destinul și speră că, de-acum înainte, toți cei cărora a încercat să le spună despre problema lui îl vor crede. Doar că lucrurile nu sunt niciodată așa de simple precum par...

       

      Filmul Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin, care va fi lansat în cinematografele din România pe 23 august și distribuit de Independența Film, este o adaptare a romanului grafic realizat de Jean-Jacques Sempé, regizată de Pierre Godeau, după un scenariu semnat de Guillaume Laurant (Amélie și A Very Long Engagement).

       

      Celebru în Franța, în special pentru cartea pentru copii „Le petit Nicolas”, ilustratorul Jean-Jacques Sempé spune despre romanul grafic „Raoul Taburin” că „s-a născut într-un fel deloc spectaculos. Într-o zi, mă gândeam la un proiect de carte. Iubesc bicicletele, am mers toată viața pe bicicletă, mai puțin de când am început să am probleme de sănătate. Însă, înainte, eram călare pe bicicletă indiferent de vremea de afară. Uneori, soseam în vizită ud leoarcă, având o înfățișare de-a dreptul lamentabilă, dar așa se întâmpla. Într-o zi, pentru că mergeam mereu cu bicicleta în Paris, m-am gândit: ce m-aș face eu fără bicicletă în Paris? Și de acolo mi-a venit ideea acestei povești: cea a unui om și a bicicletei sale”.

       

      Descris de către cunoscuta publicație franceză Le Figaro drept „un film optimist al cărui umor este perfect adaptat unui public familial”, Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin îi are în rolurile principale pe Benoît Poelvoorde (Le tout nouveau testament, r. Jaco Van Dormael), Edouard Baer (Asterix and Obelix Meet Cleopatra, r. Alain Chabat) și Suzanne Clément (Mummy, r. Xavier Dolan). 

       


       

      Independența Film promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

             Titlurile pe care Independența Film le va lansa în perioada următoare sunt: 

      Un om fidel / L’homme fidèle (r. Louis Garrel) - 20 septembrie;
      Durere și Glorie / Dolor y gloria (r. Pedro Almodovar) - 18 octombrie;
      Parasite / Paraziții (r. Joon Ho Bong) - 8 noiembrie.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor