Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 cărţi de succes ecranizate în 2018

      28 septembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Cărțile nu se demodează niciodată. Dovada clară este adusă de sutele de romane devenite bestsellers în ultimii ani și de competiția acerbă între studiourile de la Hollywood pentru a pune mâna pe drepturile de ecranizare ale romanelor respective. Mijloacele literare sunt infinit mai bogate decât cele cinematografice, iar imaginația umană nu va putea fi niciodată depășită de efecte 3D sau alte artificii vizuale.


      Acestea fiind spuse, vă prezentăm o listă de 10 romane de succes care au fost ecranizate în 2018.

       

      Fifty Shades Freed de E L James

      fifty shades

       

      Fifty Shades Freed/ Cincizeci de umbre descătușate” este al treilea volum al unei trilogii care a marcat o nouă eră în industria cărții: dupa ce a devenit un hit mondial ca e-book, trilogia a fost publicată în format de carte tipărită, înregistrand vânzări record de 60 de milioane de exemplare în șase luni. Cele trei romane au fost traduse în peste 51 de limbi, iar apariția lor a fost apreciată de celebrele publicații New York Times și Wall Street Journal.

       

      Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost câștigate de Universal Pictures. După ecranizarea volumelor “Fifty Shades of Grey” în 2015 și “Fifty Shades Darker” în 2017, în luna februarie a acestui an am avut parte de ultimul film al seriei, “Fifty Shades Freed”. 


      The House with a Clock in Its Walls de John Bellairs 

      house


      The House with a Clock in Its Walls/ Misterul ceasului din perete” este un roman de ficțiune scris de John Bellairs și ilustrat de Edward Gorey în anul 1973. Prestigioasa revistă New York Times scria despre acest roman că este special pentru că “atinge atât nivelul intelectual cât și latura emoțională, renunțând la nimicurile magiei străvechi și creând o nouă dimensiune în diferențierea dintre bine și rău.” John Bellairs a fost desemnat drept unul dintre cei mai convingători autori de povești captivante pentru copii. Romanul s-a bucurat de un succes răsunător, fiind primul dintre cele 12 romane în care ne este prezentată povestea băiețelului orfan Lewis Barnavelt.


      Cartea a fost ecranizată recent, iar filmul “The House with a Clock in Its Walls” ne prezintă povestea fantastică a baiețelului de 10 ani care descoperă pentru prima dată magia. Jack Black și Cate Blanchett sunt protagoniștii acestui film proaspăt lansat în cinematografe.

       

      Fantastic Beasts and Where to Find Them de J.K. Rowling

      fantastic

       

      Încă de la lansarea primului roman Harry Potter, în anul 1997, scriitoarea J.K. Rowling a reușit să atragă atât publicul adult cât și pe tinerii cititori. Seria Harry Potter s-a bucurat de o imensă popularitate mondială, recenzii favorabile și un succes comercial fantastic, devenind un adevărat brand. În 2001, scriitoarea J.K. Rowling lansa romanul “Fantastic Beasts and Where to Find Them”, în care ne prezintă creaturile fantastice din universul Harry Potter.

       

      Filmul “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” este cea de-a doua ecranizare a romanului, iar actori celebri precum Johnny Depp și Jude Law au fost încântați să apară pe generic. Filmul se lansează în cinematografe în data de 16 noiembrie.

       

      Mary Poppins de P. L. Travers

      poppins

       

      Cea mai celebră dădacă a tuturor timpurilor rămâne Mary Poppins. Personajul a fost creat în anul 1934 de către autoarea britanică P. L. Travers și a devenit îndrăgit de copiii de pretutindeni, pentru că aventurile prin care personajele trec sunt fascinante, iar lucrurile mărunte devin întâmplări pline de magie şi mister. De la ritualul de savurat ceaiul pe tavan până la călătorii fantastice în jurul lumii, Mary Poppins le oferă copiilor aventuri nemaiîntâlnite cu puterile sale magice, deși nu recunoaşte niciodată că le-ar poseda.

       

      Disney a realizat prima ecranizare a romanului în 1964, iar Julie Andrews a câștigat Premiul Oscar pentru interpretarea sa în rolul Mary Poppins. În decembrie 2018, vom avea parte de o continuare a poveștii, odată cu lansarea filmului “Mary Poppins Returns”. Consacrata dădacă se întoarce cu o porţie de "supercalifragilisticexpialidocious" pentru a ajuta o nouă generaţie a familiei Banks să regăsească bucuria vieţii după moartea mamei lor. 

       

      The Darkest Minds de Alexandra Bracken

      darkest

       

      Alexandra Bracken, în vârstă de 31 ani, este o autoare americană care a moștenit darul imaginației și al lumilor distopice de la tatăl sau, mare fan “Star Wars”. Cele șase romane din seria “The Darkest Minds/ Minți primejdioase au devenit bestsellers și au fost traduse în 15 limbi. 

       

      “Bracken a creat o Americă distopică, plasată întrun viitor nu prea îndepărtat, în care copiii sunt vânați și temuți, iar pericolele îi pândesc chiar și pe culoarele unui magazin WalMart abandonat. Ruby este o eroină puternică, ce trezește instinctiv empatia cititorilor, făcândui să aștepte cu nerăbdare următorul roman din serie.”, scrie revista Publishers Weekly.

       

      Filmul “The Darkest Minds/ Minți primejdioase” a fost lansat anul acesta în luna august și s-a bucurat de un mare succes în rândul tinerilor.

       

      Ready Player One de Ernest Cline

      ready

       

      Ready Player Oneeste un roman SF scris în 2011, fiind chiar debutul în literatură al autorului american Ernest Cline. Premisa de la care pleacă acțiunea romanului este sumbră și trage un mare semnal de alarmă: este anul 2044 și lumea noastră este devastată. Ne-am distrus climatul, iar foametea, sărăcia și bolilele sunt pretutindeni. Majoritatea oamenilor evadează din această realitate tristă conectându-se zile întregi la OASIS, o utopie virtuală larg răspândită, unde poți să fii orice dorești, poți trăi, iubi și călători liber pe oricare dintre miile de planete care alcătuiesc lumea virtuală.

       

      În regia maestrului Steven Spielberg, filmul “Ready Player One: Să înceapă jocul” a devenit unul dintre blockbusterele anului 2018, obținând încasări de peste 500 milioane de dolari. În plus, Spielberg a devenit primul regizor ale cărui filme (peste 30 filme în 40 ani de carieră) au depăşit pragul de încasări de 10 miliarde de dolari, la nivel mondial. 

       

      The Girl in the Spider’s Web de David Lagercrantz

      spider

       

      Trilogia "Millenium", scrisă de suedezul Stieg Larsson, a înregistrat un succes imens după decesul acestuia. La nivel mondial, au fost vândute peste 75 de milioane de cărţi din această serie, în aproximativ 50 de ţări. După moartea lui Larsson, jurnalistul suedez David Lagercrantz a fost ales pentru a continua munca scriitorului. Volumul "The Girl in the Spider’s Web", scris de Lagercrantz, a fost vândut în peste 200.000 de exemplare în prima săptămână de lansare. 

       

      "Millennium" este o trilogie despre corupţie, jurnalism şi lumea financiară, care prezintă aventurile jurnalistului Mikael Blomkvist şi ale tinerei hackerițe Lisbeth Salander. Cărţile realizează un adevărat portret al societăţii contemporane, facând referiri la personaje politice şi economice controversate și abordând teme precum globalizarea, şantaje economice, corupţie, mişcări fasciste, servicii secrete, trafic de carne vie, prostituţie și spionaj.

       

      Filmul "The Girl in the Spider’s Web/ Prizonieră în pânza de păianjen" va avea premiera în cinematografe în data de 9 noiembrie.

       

      How the Grinch Stole Christmas! de Dr. Seuss

      grinch

       

      Destinată atât copiilor cât și părinților, How the Grinch Stole Christmas!” a fost publicată în 1957 și este o critică adusă societății de consum, care a transformat Crăciunul într-un eveniment pur comercial. Cartea scrisă în versuri și cu ilustrații realizate de Theodor "Dr. Seuss" Geisel a fost vândută în peste 600 milioane de copii și tradusă în 17 limbi.

       

      După mai multe ecranizări, Universal Pictures a cumpărat drepturile de difuzare și va lansa “The Grinch” în cinematografe în format 3D pe 23 noiembrie.

       

      Crazy Rich Asians de Kevin Kwan

      crazy

       

      Romanul “Crazy Rich Asians” a fost scris în 2013 de Kevin Kwan, originar din Singapore. Acesta a mărturisit că intenția sa a fost să prezinte Asia contemporană publicului nord-american. Și a reușit cu brio. Romanul său a devenit rapid bestseller, fiind urmat de “China Rich Girlfriend” în 2015 și de “Rich People Problems” în 2017. 

       

      Cartea lui Kevin Kwan şi filmul “Crazy Rich Asians” regizat de Jon M. Chu descriu Singapore drept un teren de joacă pentru cei foarte bogaţi, într-o poveste despre o femeie americană de origine asiatică care ajunge în Singapore pentru a cunoaşte familia înstărită a iubitului. Kwan însuşi provine dintr-o familie bogată, străbunicul său fiind directorul fondator al Corporaţiei bancare chineze, cea mai veche bancă din Singapore.

       

      Red Sparrow de Jason Matthews

      sparrow

       

      Romanul “Red Sparrow” a fost scris în 2013 de fostul agent CIA Jason Matthews și oferă detalii picante despre universul ultra-secret în care agenții sub acoperire își desfășoară munca. Protagonista Dominika Egorova are abilitatea de a discerna natura oamenilor prin sinestezie, observându-le emoțiile prin intermediul culorilor. 

       

      Filmul “Red Sparrow” a fost lansat în primăvara acestui an și o aduce pe frumoasa Jennifer Lawrence în rolul seducătoarei spioane antrenate în cadrul serviciilor de securitate rusești.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor