Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 filme ale lui Stephen King

      9 august 2017, Autor: Maria Tudoran
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Stephen King are cu siguranță cele mai bune cărți și filme care te țin treaz toată noaptea. El este cel mai bine cunoscut pentru romanele de groază care îl face unul dintre cei mai citiți și de succes scriitori. Până în prezent, Stephen King are vândute peste 400 de milioane de cărți care au fost traduse în peste 50 de limbi.

       

      Cu alte cuvinte, aici sunt cele mai bune adaptări ale operelor lui Stephen King.

       

      10. 1408 (2007)

       


       

      În producția din 2007, John Cusack este Mike Enslin, un scriitor care este blocat într-o cameră de hotel și care, citind o parte din lucrările sale descoperă povești cu fantome și case bântuite. Este un thriller psihologic cu adevărat înfiorător, făcându-l pe personajul lui Cusack să trăiască din nou unele dintre cele mai înspăimântătoare experiențe ale vieții sale.

       

      9. The Mist (2007)

       


       

      Premisa filmului și mai ales povestea din 1980 este că o ceață groasă, ce înconjoară micul oraș Maine, ce ascunde monștri vicioși. Acțiunea se concentrează asupra unui grup de cetățeni obișnuiți prinși într-un magazin alimentar, care încearcă să-și dea seama ce se întâmplă și cum să supraviețuiască.

       

      8. The Green Mile (1999)

       


      Filmul din 1999 ne spune povestea paznicului Paul Edgecomb (Tom Hanks), a cărei lume este întoarsă cu susul în jos odată cu sosirea deținutului John Coffey (Michale Clarke Duncan), un afroamerican bolnav mintal, condamnat pentru uciderea a două fete. Deși manifestă un retard pronunțat, Coffey are daruri de altă natură, daruri care includ capacitatea de a vindeca.

       

      În cele din urmă, acesta îi dezvăluie lui Edgecomb prin metode care depășesc metodele comune de comunicare, că este nevinovat de crima sa. Frământat permanent de cruzimea lumii în care trăiește, Coffey nu face nimic pentru a evita execuția pe care o consideră o binecuvântare.

       

      7. Dolores Claiborne (1995)

       


       

      Dolores ( Kathy Bates) și Selena (Jennifer Jason Leigh), mamă și fiică trăiesc drama suspiciunilor și a vinei de peste 20 de ani. Sele este convinsă că mama ei l-a omorât pe tatăl ei cu 20 de ani în urmă. În momentul în care a ieșit, regretatul critic Roger Ebert a spus despre film: "Aceasta este o poveste de groază, bine, nu una supranaturală; Toate elementele filmului provin din astfel de orori de zi cu zi ca alcoolismul, bătaia soției, abuzul față de copii și păcatul mândriei... "

       

      6. The Shining (1980)

       

       

      Shining este unul dintre cele mai bune filme de groază din toate timpurile. De fapt, Institutul American de Film îl are clasat pe același loc încă de când a apărut.. Avându-i în distribuție pe Shelley Duvall alături de Jack Nicholson filmul ridică suspansul la cote apoteotice șî ntr-un film absolut terifiant.

       

      5. Misery (1990)

       


       

      Această poveste este parcă a unui scriitor care a fost răpit de un fan nebun și uite așa s-a creat unul dintre cele mai ascunse filme de groază izolaționiste, capitalizând distribuția și efectele de la distanță pentru a crea un sentiment sufocant de claustrofobie - este acolo o întreaga scenă în care Annie (Kathy Bates) îi lovește lui Paul (James Caan) gleznele cu un ciocan... nu e chiar drăguț, nu ?!

       

      4. Stand By Me (1986)

       


       

      Acest film din 1986 prezintă una dintre poveștile clasice de maturizare. Adaptat de la nuvela lui King ”The Body”, ne arată povestea a patru prieteni, în 1959, Oregon, care și-au propus să devină eroi locali, găsind corpul unui copil dispărut, întâmpinând bătăuși și adulți amenințători de-a lungul drumului.

       

      3. The Shawshank Redemption (1994)

       


       

      Acest film este considerat acum unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor și, de asemenea, o adaptare excelentă a romanului lui Stephen King. Interesantă este povestea care se bazează pe demnitatea și valoarea de sine a unei persoane care este închisă într-o închisoare. Criticii l-au plăcut și a avut șapte nominalizări la Oscar (deși nu au câștigat niciunul). Publicul nu l-a apreciat cu adevărat până când acesta nu început să se difuzeze în mod regulat la televizor la cățiva ani după terminare.

       

      2.  The Dead Zone (1983)

       


       

      În ciuda faptului că nu este adaptat cu nici un roman al lui King este la fel de apropiat ca și adaptare. În acest film din 1983, în care Christopher Walken se trezește din comă pentru a descoperi că are abilități psihice, este oricum una dintre cele mai puternice adaptări ale lui King. El însuși a lăudat creatorii de film pentru întărirea narațiunii și pe Walken care oferă o performanță vibrantă.

       

      1. Carrie (1976)

       


       

      Sissy Spacek joacă rolul unei eleve de liceu a cărei putere psihică este dezlănțuită asupra colegilor săi la balul de absolvire pentru a pune capăt tuturor scenelor în care aceștia râd de ea. Filmul este o privire brutală asupra agresiunii de liceu. De-a lungul anilor, diferitele continuări și remakeuri au încercat să surprindă originalul, dar toate au căzut cu ușurință.

       

       

       

      Pentru mai multe detalii despre filme întră pe site-ul nostru http://filmsi.ro şi abonează-te la canalul Youtube FilmSi Channel.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor