Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 filme bune despre cultura muzicii dance și clubbing

      4 ianuarie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Sărbătorile au trecut, dar nevoia de distracție nu dispare așa ușor. Pentru acest weekend, vă propunem un maraton de filme despre cultura muzicii dance și tot ce presupune aceasta: dans până la epuizare, emoții exacerbate, abuz de alcool și diferite substanțe, probleme cu autoritățile… Tot ce trebuie să faceți este să vă relaxați în fața monitorului cu o pungă de snacks-uri, pentru că muzica bună și aventurile protagoniștilor vă garantează câteva experiențe de neuitat. 

      Eden (2014)

      eden 

       Paul Vallee este un adolescent care visează să devină DJ pe scena underground din Paris la începutul anilor '90. Filmul francez prezintă ascensiunea și iminenta decădere a DJ-ului inspirat chiar din viața fratelui regizoarei Mia Hansen-Løve. Acesta a crescut alături de celebrii muzicieni de la Daft Punk, care au fost de acord să ofere licența pentru piesele lor din film la un preț de nimic. Cu un soundtrack fenomenal și personaje ce par desprinse din viața noastră de zi cu zi, “Eden” este un film clasic și nu trebuie ratat.

      24 Hour Party People (2002)

      24 hour 
      Acest melanj al realității cu ficțiunea este unul dintre cele mai antrenante filme despre cultura muzicii dance britanice. “24 Hour Party People” descrie apogeul și, bineînțeles, declinul acestei lumi a distracției nebune de pe scena dance din Manchester, supranumită (pe bună dreptate) Madchester. Pasiune intensă, dragoste, libertate și o coloană sonoră plină de good vibes fac din “24 Hour Party People” un film de neuitat.

      It’s All Gone Pete Tong (2004)

      pete tong 

      Când nu mai auzi muzica, totul de schimbă în mod dramatic. “It’s All Gone Pete Tong” este o tragicomedie despre viața DJ-ului britanic Frankie Wilde, care a rămas surd, dar acest lucru nu l-a împiedicat să facă muzică în continuare. DJi celebri precum Carl Cox sau Paul Van Dyk apar în acest film, iar acțiunea se petrece sub soarele fierbinte din Ibiza. Scenele nebune de distracție se împletesc superb cu momentele de depresie ale protagonistului, iar rezultatul este un film original, complex, emoționant.

       

      Groove (2000)

      groove

      Este vineri, iar un mail “nevinovat” se răspândește mai repede decât un virus: este party time! Sâmbătă seara, 200 de oameni se adună în secret într-un depozit abandonat din San Francisco pentru o noapte nebună de muzică rave. “Groove” descrie scena muzicii rave și tot ce implică aceasta – ecstasy, dans, descoperire de sine. Soundtrack-ul cuprinde piese de la Orbital și Symbiosis, iar conexiunea dintre muzică și droguri îi poartă pe protagoniști de pe culmile extazului până la momente de teroare.

      Human Traffic (1999)

      human traffic

      Human Traffic” este o descriere detaliată a culturii de clubbing din Cardiff, capitala Țării Galilor, în anii 90'. Cinci prieteni petrec un weekend întreg rătăciți într-un mix de muzică techno, droguri și sentimente puternice. Lansat în 1999, filmul este o contribuție importantă în domeniul cinematografiei moderne. Nici castingul nu a fost simplu, pentru că regizorul Justin Kerrigan a insistat ca fiecare actor să fi avut măcar o experiență cu drogurile înainte de a juca în filmul său. Exact acest devotament pentru autenticitate transformă “Human Traffic” într-o veritabilă capodoperă.

      Berlin Calling (2008)

      berlin

      După succesul nebun al comediei “It’s All Gone Pete Tong”, multă lume dorea să afle cum se desfășoară viața de noapte în cluburile germane. Așa a luat naștere "Berlin Calling", care urmărește povestea unui DJ de techno-house pe nume Ickarus. Într-o noapte, în timp ce mixa într-un club, Ickarus ia un halucinogen foarte puternic, ce îl trimite direct la centrul de dezintoxicare. "Berlin Calling" pune în discuție atitudinea liberală a locuitorilor din Berlin în ceea ce privește automedicația, consumul de droguri și dorința de a petrece non-stop.

       

      Irvine Welsh’s Ecstasy (2011)

      ecstasy

      Ecstasy” este inspirat de romanul “The Undefeated” scris de autorul scoțian Irvine Welsh. Welsh a devenit celebru după ce romanul său “Trainspotting” a fost ecranizat și a avut un succes răsunător. Aceste informații ar trebui să fie suficiente pentru a vă convinge să urmăriți “Ecstasy”, o portretizare a culturii clubbing și a inerentului consum de droguri. Avem de-a face cu multe droguri și cu un plan de a le vinde rapid. Dealerul de droguri se dovedește a fi un tip romantic ce speră să fie salvat de femeia de care se îndrăgostește.

      Party Monster (2003)

      party monster

      Party Monster” încearcă o nouă abordare asupra culturii clubbing, oferind un avertisment de genul “iată unde puteți ajunge dacă vă rătăciți în lumea drogurilor”. Faptul că Macaulay Culkin joacă în acest film oferă un mesaj la fel de elocvent în privința consumului excesiv de substanțe interzise. Personajul lui Culkin, Alig, devine o adevărată legendă în cluburile din New York, din cauza comportamentului său imoral. Pe măsură ce organizează petreceri din ce în ce mai bizare și întunecate, Alig își pierde simțul rațiunii și ajunge să își ucidă dealer-ul, injectându-l cu o otravă foarte puternică.

      Wasted! (1996)

      wasted

      Jacqui și Martijn sunt doi tineri inocenți care se mută în Amsterdam, unde se rătăcesc în lumea drogurilor și a petrecerilor. Viața se dovedește a fi mult mai complicată decât bănuiau inițal cei doi, iar relația lor este pusă la încercare în mod constant. Lansat în 1996, “Wasted!” este unul dintre primele filme care descrie bucuria de a gusta “fructul interzis”: ecstasy. Filmat într-un mod bizar, “Wasted!” îți dă senzația că tu ești cel drogat și nu reușești să deslușești prea bine ce se petrece. 

      One Perfect Day (2004)

      one perfect day

      One Perfect Day” este un reminder că viața de clubbing nu înseamnă doar petrecere și voie bună. Tommy studiază muzica în Londra în momentul în care află că sora lui a murit. Intrigat și dornic de a afla răspunsuri, Tommy decide să exploreze scena muzicii dance și petrecerile nebune ce i-au adus sfârșitul surorii sale. Navigând într-o lume ce trece rapid de la fericire sublimă la tristețe devastatoare, Tommy reușește să înțeleagă farmecul acesteia. Coloana sonoră semnată de Fatboy Slim, Radioslave și Blur transformă „One Perfect Day” într-un film pe cât de frumos pe atât de melancolic.

      Sursa: Electronicbeats.net

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor