Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 filme de excepţie care au stârnit controverse la Festivalul de la Cannes

      23 aprilie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Câteva dintre cele mai bune şi apreciate filme ale ultimelor trei decade au iscat discuții contradictorii în rândurile publicului de la Cannes.

       

      Iată un clasament Esquire cu 10 dintre filmele care s-au bucurat de un real succes când au apărut pe marile ecrane, chiar dacă nu au fost primite la fel de bine la premiera de la festivalul din Franța.

       

      Marie Antoinette (2006)

       


       

      Tragica poveste a Mariei Antoaneta în viziunea Sofiei Coppola a avut apărătorii și detractorii săi și la fel s-a întâmplat și când a fost difuzat în premieră la Festivalul de la Cannes.

       

      Wild at Heart (1990)

       


       

      Deloc străini la reacții adverse, capodopera briliantă și violentă a lui David Lynch a câștigat trofeul Palme d'Or la Cannes, dar nu înainte de a stârni furia unui grup mic de oameni din sală, care au rămas cu impresia că filmul a depășit unele limite.

       

      Taxi Driver (1976)

       

       

      E greu de crezut acum că incredibilul Taxi Driver al lui Martin Scorsese, care a câștigat, de asemenea, trofeul Palme d'Or, a fost primit cu suspiciune de public când a fost ecranizat pentru prima oară la Cannes, dar, potrivit Esquire, așa s-a întâmplat. Nihilismul și violența din mijlocul acțiunii se pare că au fost de nesuportat pentru unii dintre spectatori.

       

      The Tree of Life (2011)

       


       

      Continuăm seria filmelor laureate cu Palme d'Or care au avut parte de păreri împărțite la difuzarea în premieră la Cannes cu epicul film al lui Terrence MalickThe Tree of Life.

       

      Cei mai mulți dintre spectatori pur și simplu au adorat lungmetrajul, dar bineînțeles că au existat și câteva voci care nu au văzut cu ochi buni grandoarea peliculei. Dar au fost reduse la tăcere când ceilalți au aplaudat în picioare la final.

       

      L'Avventura (1960)

       


       

      Filmul îndrăzneț al lui Michelangelo Antonioni este considerat la ora actuală o capodoperă de către majoritatea cunoscătorilor, dar când a fost prezentat pentru prima oară la Cannes în 1960, publicul s-a arătat atât de scandalizat încât regizorul și actorul au fost nevoiți să părăsească sala.

       

      Bineînțeles că nu a fost o părere generală, iar filmul a obținut premiul juriului în cadrul festivalului.

       

      Antichrist (2009)

       


       

      Lars von Trier a știut cu siguranță că filmul său va stârni reacții puternice, dar poate nici el nu a anticipat cât de duplicitar a fost primit lungmetrajul la ecranizarea de la Cannes. Părerile despre film sunt în continuare împărțite.

       

      Pulp Fiction (1994)

       


       

      Deși a fost primit bine când a fost difuzat în premieră la Cannes, Pulp Fiction a iscat discuții abia după ce a câștigat Palme d'Or în locul filmului lui Krzysztof KieślowskiThree Colors: Red.

       

      Twin Peaks: Fire Walk With Me (1992)

       


       

      Încă o dată David Lynch. Prequel-ul său Twin Peaks rămâne o producție neînțeleasă de mulți, dar dacă nimerești pe aceeași lungime de undă cu el, îi vei aprecia măreția. Mulți dintre spectatorii de la Cannes nu au fost pe aceeași pagină, din păcate.

       

      Crash (1996)

       

       

      Filmul lui David Cronenberg despre erotizarea pericolului și a accidentelor de mașini a fost una dintre cele mai mari creații ale lui Cronenberg. Asta nu i-a oprit pe unii dintre cei prezenți la Cannes să îi scoată în evidență aparenta depravare.

       

      Inglourious Basterds (2009)

       


       

      Nu se știe exact cât de împărțite au fost reacțiile la prima ecranizare a epicului film al lui Quentin Tarantino, dar cu siguranță au apărut unele controverse în acea perioadă. Câteva luni mai târziu, filmul a avut un real succes și a ajuns să fie descris drept una dintre marile capodopere semnate de Tarantino.

       

      Acum nu ne mai rămâne decât să urmărim ce se întâmplă și anul acesta, la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 14 şi 25 mai.

       

      Sursa: esquire.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor