Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 filme însoțite de ghinion și accidente, considerate blestemate

      7 iunie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Chiar dacă nu credeți în fenomene paranormale, anumite evenimente stranii petrecute pe platourile de filmare nu pot fi explicate în mod rațional. Accidente ciudate, chiar decese, au determinat publicul să considere că anumite filme sunt blestemate. Iar întâmplarea face ca aceste filme să aibă o tematică religioasă sau să aparțină domeniului horror/ supranatural.

       

      Vă lăsăm pe voi să decideți dacă aceste filme sunt blestemate, luând în considerare evenimentele de la filmări.

       

      The Passion of the Christ (2004)       Regizat de Mel Gibson, The Passion of the Christ prezintă răstignirea și ultimele ore din viața lui Iisus Hristos. Actorul care l-a interpretat pe Iisus, Jim Caviezel, a fost lovit de fulger chiar în timp ce filma scena predicii de pe munte. Iar asta nu e tot. Caviezel s-a ales cu un umăr dislocat, infecție pulmonară, pneumonie și aproape că a intrat în șoc hipotermic. Din cauza machiajului care dura 8 ore, actorul s-a ales cu infecții ale pielii și migrene, iar seria de ghinioane a continuat cu scenele în care era biciuit, care i-au provocat răni serioase pe piele.

       

      The Matrix (1999)      Tragediile s-au ținut lanț de-a lungul filmărilor “The Matrix”, în 1999. Iubita lui Keanu Reeves, Jennifer Syme, a dat naștere unui copil mort. Cuplul s-a despărțit, iar la scurt timp, Syme a murit într-un accident de mașină. Cântăreața Aaliyah (22 ani), care juca rolul Zee, a murit într-un accident de avion, iar actrița Gloria Foster, care a interpretat rolul Oracolului, a murit câteva luni mai târziu. Keanu Reeves a suferit un accident de motocicletă și a fost internat, în timp ce sora lui Keanu a fost diagnosticată cu leucemie, iar actorul a amânat filmările pentru a petrece timp alături de ea.

       

      Annabelle (2014)


       

      În timpul filmărilor pentru horror-ul "Annabelle", două evenimente stranii au avut loc. Regizorul John R. Leonetti a povestit că a descoperit la locul filmării o amprentă cu trei degete pe un geam prăfuit. Apoi, o bucată din decor s-a prăbușit în capul unui actor, în același loc în care personajul său este ucis în film. Filmul "Annabelle" prezintă povestea unei păpuși blestemate și a avut mare succes la public, fiind urmat de două sequel-uri. “Annabelle Comes Home”, în care malefica păpușă dezlănțuie noi forțe întunecate, se va lansa în cinematografe pe 12 iulie 2019.

       

      The Dark Knight (2008)      Al doilea film al trilogiei Batman regizate de Christopher Nolan, "The Dark Knight", a fost însoțit de numeroase ghinioane. Heath Ledger a murit în timpul filmărilor din cauza unei supradoze de medicamente, Christian Bale a fost acuzat că și-a atacat mama și sora, iar Morgan Freeman a fost implicat într-un accident de mașină. În plus, un membru al echipei a murit în timp ce filma o scenă de acțiune.

       

      The Exorcist (1973)      Considerat cel mai înfricoșător film din toate timpurile, “The Exorcist” este povestea unei fetițe posedate de diavol. Filmul lansat în 1973 a fost însoțit de numeroase evenimente tragice. Nouă persoane implicate în acest film au murit în timpul celor 15 luni de filmare. Ellen Burstyn a fost accidentată în timpul filmărilor: în timpul scenei în care își verifică fiica și este aruncată de lângă pat, Burstyn s-a lovit și a căpătat o rană permanentă la coloană, iar țipătul de durere din film este cât se poate de real.

       

      Protagonista Linda Blair a suferit o cădere nervoasă severă, iar realizatorii filmului au afirmat că „The Exorcist” a fost o experienţă de-a dreptul terifiantă. Marcel Vercoutere, responsabil pentru efectele speciale ale filmului, a raportat ca toți aveau o senzație ciudată când lucrau la film. Platoul de filmare a luat foc într-o noapte, când nimeni nu se afla acolo. 

       

      Întamplari ciudate au continuat să aibă loc și la difuzarea filmului în cinematografe. Mulți au vomitat, leșinat și au avut crize nervoase. În unele cinematografe se ofereau pungi de vomitat, iar oamenii continuau să leșine chiar și după vizionarea filmului.

       

      The Crow (1994)


       

      Fiul lui Bruce Lee, Brandon Lee, a murit împușcat din greșeală, la vârsta de 28 de ani, în timpul filmărilor pentru “The Crow”. Glonțul care ar fi trebuit să fie orb a fost, de fapt, un glonț adevărat, care i-a perforat stomacul. Mai erau opt zile până la sfârşitul filmărilor şi încă două săptămâni până când Brandon Lee urma să se căsătorească cu logodnica sa. 

       

      Acesta nu a fost singurul accident de la filmări. Jim Martishius, un cascador de 27 de ani, a suferit grave arsuri după ce un conductor de curent a atins macaraua pe care lucra. Un camion a luat foc, un sculptor a înnebunit, un scenograf s-a ales cu o şurubelniţă înfiptă în mână. Infernul nu se opreşte aici. O parte din decoruri se transformă în scrum în urma unui incendiu izbucnit din senin, un lanţ masiv cade peste o macara la câţiva centimetri de un tâmplar, o cuşcă ridicată de un troliu se prăbuşeşte în mijlocul platoului, iar o săptămâna mai târziu, un viscol puternic mătură oraşul. 

       

      Nici povestea filmului “The Crow” nu este departe de coșmar: în „noaptea diavolului” (înainte de Halloween), chiar în ajunul căsătoriei lor, un chitarist rock, Eric Draven (Brandon Lee) şi logodnica sa sunt ucişi în mod sălbatic de către o bandă de criminali. La un an după moartea sa, Eric iese din mormânt pentru a face dreptate, călăuzit fiind de un corb magic ce îl poartă înapoi în propria sa viaţă, amintindu-i ce s-a întâmplat şi ajutându-l să facă dreptate.

       

      Rosemary's Baby (1968)

      rosemary

       

      Clasicul horror "Rosemary's Baby" din 1968 este considerat “cel mai blestemat film făcut vreodată”, notează publicația Vanity Fair. După lansarea filmului, mulți membri din echipa de filmare au suferit accidente grave. Compozitorul Krzysztof Komeda a murit în urma unei căzături, producătorul William Castle abia a supraviețuit după un caz grav de pietre la rinichi, însă cel mai șocant caz rămâne cel al actriței Sharon Tate, care a fost ucisă cu brutalitate de secta lui Charles Manson. Fosta soție a regizorului Roman Polanski era însărcinată în opt luni la momentul crimei.

       

      Poltergeist (1982)      Filmul horror "Poltergeist" se zvonește că ar fi fost blestemat, după ce două tinere actrițe din film au murit la scurt timp după lansarea producției. Dominique Dunne (22 ani) a fost ucisă în același an, iar Heather O'Rourke a decedat la vârsta de 12 ani din cauza unei afecțiuni intestinale.

       

      Un actor din distribuție a declarat că s-au folosit scheleți adevărați pe post de recuzită, în timp ce altul a mărturisit că a fost nevoie de o exorcizare realizată de un preot pe platourile de filmare.

       

      The Twilight Zone (1983)      Trei oameni au murit în timpul filmărilor pentru horror-ul "The Twilight Zone" în urma unui accident de elicopter - Vic Morrow și doi copii Renee Chen, 6 ani, și Myca Dinh Lee, 7 ani. Regizorul John Landis a fost judecat și ulterior declarat nevinovat în acest caz, însă întreaga distribuție a trecut prin momente de panică, unii actori fiind aproape să renunțe la proiect.

       

      The Omen (1976)      Un alt film horror considerat blestemat este “The Omen”. Protagonistul Gregory Peck și unul dintre producătorii filmului se aflau în avioane diferite, însă ambele aeronave au fost lovite de fulgere. Un alt avion care ar fi trebuit să fie folosit la filmări, dar s-a renunțat la el în ultimul moment, s-a prăbușit, iar toți pasagerii de la bord au murit. În ziua următoare, un dresor de animale care lucra la film a fost ucis de un tigru.

       

      Sursa: Insider.com, Cheatsheet.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor