Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 lucruri inedite care s-au întâmplat la filmările "The Nun" în România

      7 septembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Este o adevărată onoare ca unul dintre cele mai aşteptate filme horror ale anului să fie filmat aproape în întregime în ţara noastră. Locaţiile folosite în "The Nun/ Călugăriţa: Misterul de la mânăstire" prezintă cadre mirifice filmate la Palatul Mogoşoaia sau dimpotrivă, locuri terifiante ce amintesc de istoria întunecată a poporului român. Castelul Bethlen din Criş (Mureş), Castelul Corvinilor din Hunedoara, Palatul Parlamentului, oraşul Sighişoara şi studiourile Castel Film au fost locaţiile principale în care s-au desfăşurat cele 38 de zile de filmări.

       

      În cadrul unui eveniment organizat de distribuitorul Vertical Entertainment, am avut ocazia de a afla câteva detalii picante de la filmări chiar de la producătorul Cristian Bostănescu de la Castel Film şi de la Oana Drăghici, responsabilă de costume.

       

      Vă prezentăm în continuare 10 lucruri inedite care s-au întâmplat la filmările "The Nun" în România:

       

      1. Înainte de începerea filmărilor, întreaga echipă de producţie a primit binecuvântarea unui preot ortodox, Părintele Cosmin, la Castelul Corvinilor. Aceasta este o practică popularizată de către James Wan, creatorul universului horror "The Conjuring/ Trăind printre demoni". În ziua în care Preotul Cosmin trebuia să ajungă la castel, echipa a fost împiedicată să ajungă pe platouri din cauza unei turme de capre care bloca drumul.

       

      2. În timp ce filma o scenă tensionată la Palatul Mogoşoaia, regizorul Corin Hardy a avut o întâlnire supranaturală cu ceea ce el crede că au fost fantomele a doi soldaţi români intrigaţi de producţie.

       

      3. Secvenţa din film care se petrece la Vatican a fost filmată la Palatul Parlamentului.

       

      4. Pentru că în România este interzisă filmarea în interiorul bisericilor, echipa de producţie a construit o biserică asemănătoare cu Mânăstirea Sfânta Cârţa pe platourile studiourilor Castel Film, în Izvorani, sat aflat lângă Bucureşti. Construcţia bisericii a durat aproximativ 7 săptămâni, iar proprietarii au fost atât de încântaţi de rezultatul final încât au decis să o păstreze şi pentru alte filmări.

       

      5. Sharon Gilham, designerul de costume, a vizitat Muzeul Ţăranului Român pentru a se documenta asupra costumelor tradiţionale româneşti din perioada anilor 1950. Majoritatea costumelor din film au fost realizate în România.

       

      6. Machiajul călugăriţei malefice dura 3 ore şi era aplicat manual, cu un minim de prostetică şi fără niciun strop de digitalizare. 

       

      7. Aproape 150 de români au lucrat la acest film, fără a lua în considerare figuraţia şi cascadorii. Actriţa de origine română Ingrid Bişu, care joacă rolul Măicuţei Oana, a recunoscut că s-a simţit atrasă de rol pentru că în copilărie a cochetat cu ideea de a deveni călugăriţă. Pe platourile de filmare, Ingrid a avut mereu la îndemână căşti pentru a asculta rugăciuni.

       

      8. Pentru a sublinia ideea sinuciderii tinerei călugăriţe, regizorul Corin Hardy a folosit o găleată cu sânge pe care l-a împrăştiat el însuşi pe treptele Castelului Corvinilor, iar apoi a exersat diverse moduri pentru a-l face să pară grotesc de real. 

       

      9. La Studiourile Castel Film a fost construită Camera cavourilor/ The Tomb Room, care este prezentată în film alături de o serie de măşti mortuare ce au avut drept model feţele unora dintre cei mai importanţi membri ai echipei: regizorul Corin Hardy, scenaristul Gary Dauberman, directorul de imagine Maxime Alexandre şi producătorul executiv Michael Clear

       

      10. După încheierea filmărilor, Corin Hardy a interpretat o melodie intitulată "Bluesul de la Mânăstire" alături de un membru român al echipei, în semn de mulţumire pentru echipa de producţie şi pentru actori. Melodia spune povestea Călugăriţei şi a producţiei filmului, făcând referire la membrii din echipa de producţie şi la actori. Regizorul a compus melodia chiar în ziua respectivă, în drum spre studio.

       

      "The Nun/ Călugăriţa: Misterul de la mânăstire" are premiera astăzi, 7 septembrie, în cinematografele româneşti. Cel mai recent şi mai întunecat episod al universului horror "The Conjuring/ Trăind printre demoni" prezintă evenimentele care preced acţiunile din filmele anterioare: "Annabelle", "Annabelle 2", "The Conjuring" şi "The Conjuring 2".

       

      Citeşte aici recenzia filmului "The Nun".

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor