Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre filmul “After Earth: 1000 post Terra”

      28 iunie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Multe efecte speciale, adrenalină, animale fioroase şi extratereştri CGI sunt ingredientele acestei pelicule SF de aventuri, după un scenariu ce poartă semnătura lui Gary Whitta şi M. Night Shyamalan, care are la bază o poveste scrisă de Will Smith

       

      Acţiunea filmului “After Earth: 1000 post Terra” este plasată la 1000 de ani după cataclismul care a forţat omenirea să abandoneze Pământul şi îi are ca protagonişti pe Will Smith (Cypher Raige) şi pe fiul acestuia, Jaden (Kitai Raige).

       

      Ce se întâmplă la revenirea oamenilor pe Terra după un mileniu, aflaţi din Top 10 al celor mai bune replici din film:

       

      1. Frica este doar o opțiune


      Cypher Raige: “Fiule, acesta nu este un exerciţiu. Această planetă se află în clasa de risc major pentru oameni. Pericolele cu care ne confruntăm sunt reale. Toate creaturile de pe Pământ s-au transformat şi ucid fiinţele umane. Fiecare decizie pe care o luăm va fi pe viaţă şi pe moarte. Însă, dacă reuşim să scăpăm cu viaţă, trebuie să realizezi că teama nu este ceva real, ci o plăsmuire a propriei tale imaginaţii. Sper să nu mă înţelegi greşit. Pericolele sunt extrem de reale, însă teama reprezintă o opțiune. Ştii unde ne aflăm?

      Kitai Raige: “Nu, domnule”

      Cypher Raige: “Suntem pe Pământ”.

       

      Rănit în urma prăbuşirii navei, Cyper încearcă să-i ofere fiului său, Kitai, cât mai multe detalii despre Terra şi pericolele care îi pândesc. Cyper ştie că singura şansă de supravieţuire este de a-l determina pe Kitai să-şi învingă teama.

       

       

      2. Pământul ripostează


      Cypher Raige: “Timp de milenii, cât timp am locuit pe Pământ, omenirea a cunoscut o evoluţie tehnologică lentă şi susţinută, până când un eveniment extraordinar a schimbat cursul istoriei. Am început să folosim tehnologia extraterestră pentru a efectua salturi astronomice, iar acest lucru nu a rămas fără urmări. Pentru această accelerare a trebuit să epuizăm resursele naturale şi să devastăm planeta pentru propriul nostru consum. Mama natură a ripostat prin “valuri tsunami, aer, apă şi alimente toxice, fenomene meteo extreme”, iar în anul 2071, oamenii au fost nevoiţi să părăsească Pământul şi să-şi găsească refugiul pe o planetă nouă. Nicio clipă nu am crezut că ne vom mai întoarce pe Pământ”.

       

      3. Avem nevoie de baliza de semnalizare


      Cypher Raige: “Noi ne aflăm în acest loc, iar baliza de semnalizare cu care am putea anunţa pe Nova Prime în legătură cu poziţia noastră se află la 100 de km depărtare. Avem nevoie de acest emiţător! Înţelegi asta?! Repetă ce ţi-am spus”.

      Kitai Raige: “Trebuie să recuperez baliza de semnalizare sau suntem ca şi morţi”.

       

      Cum ambele picioare ale lui Cypher erau rupte, lui Kitai i-a revenit dificila misiune de a străbate pe jos cei 100 de km spre locul de unde putea să transmită un semnal luminos către cei de acasă, pentru a fi salvaţi. Kitai, vizibil speriat, înţelege importanţa misiunii şi porneşte în această aventură pe viaţă şi pe moarte.

       

      4. Trebuie să luptăm împreună


      Cypher Raige: “Fiule, suntem primii oameni care pun piciorul pe Terra după 1000 de ani….Dacă vrem să rămânem în viaţă, trebuie să luptăm împreună”.

       

      Relaţia tată-fiu nu este una strălucită, iar ideea de a lupta cot la cot pentru supravieţuire se dovedeşte a fi la fel de provocatoare ca şi pericolele care îi pândesc la tot pasul. Neavând de ales, cei doi sunt nevoiţi să lase în urmă trecutul lor tensionat şi să-şi unească forţele pentru a scăpa cu viaţă de pe planeta albastră.

       

       

      5. Detectarea unei forme de viaţă


      Kitai Raige: “Se aude ceva”.

      Cypher Raige: “Detectez o formă de viaţă care se îndreaptă în direcţia ta şi se apropie cu rapiditate…50 de metri, 40, 30, 20, 10. Este chiar lângă tine, Kitai. Stai, nu te mişca! “ Kitai Raige: “Pleacă! Dispari!"

      Cypher Raige: “Kitai!”

       

      Folosind tehnologia extraterestră, Cyper o detectează pe Ursa, cea mai înfricoşătoare creatură extraterestră de pe Pământ, care înainta spre Kitai. În cei 1000 de ani de când civilizaţia a dispărut, au apărut specii mutante al căror scop era de a ucide orice fiinţă umană.

       

      6. Kitai are nevoie de tatăl lui


      Faia Raige: “Ai un fiu pe care îl ignori. Kitai încearcă din răsputeri să-ţi câştige respectul şi nu are nevie de un general, ci de un tată adevărat. Mergeţi şi rezolvaţi-vă problemele”.

      Kitai Raige: “Da, bine…”

       

      Faia (Sophie Okonedo), soţia lui Cypher şi mama lui Kitai, se căzneşte să refacă legătura dintre cei doi şi de aceea îi sugerează lui Cypher să-şi ia fiul într-o călătorie şi să petreacă mai mult timp împreună.

       

      7. Prăbuşirea navei spaţiale


      Cypher Raige: ”Avion prăbușit. Confirm doi supraviețuitori”.

       

      Mesajul transmis de Cypher Raige prin intermediul undelor radio către planeta Nova Prime conține informații legate de statutul misiunii lor. Datorită unei furtuni de asteroizi, nava lui Cyper și a lui Kitai a fost grav avariată grav, iar cei doi au fost nevoiți să aterizeze forțat pe Pământ.

       

       

      8. Nu te promovez în funcţia de Ranger (n.r. luptător)


      Generalul Velan: ”Pe câmpul de luptă ești instabil emoțional. Nu-ți poți controla frica. Confunzi curajul cu inconștiența. Nu te promovez!”

       

      De când era copil, Kitai și-a dorit să fie un luptător, aidoma tatălui său, însă dorința lui aprigă de a reuși în carieră a condus la nesăbuinţă, ratând în acest fel prima sa şansă de a face parte din Trupele de Luptători. Odată cu prabușirea navei în cel mai neprielnic univers pentru oameni, care este acum Pământul, Kitai este nevoit să se maturizeze și să devină un adevărat luptător.

       

      9. Trebuie să ne retragem din misiune


      Cypher Raige: ”Trebuie să ne retragem din misiune”

      Kitai Raige: ”Niciunui alt luptător nu ai fi dat acest ordin!”

      Cypher Raige: ”Tu nu ești un luptător. Tu ești fiul meu”.

       

      Cypher îi dă instrucțiuni lui Kitai pentru a abandona misiunea în siguranță. Cu toate acestea, Katai este mâhnit de această decizie și simte nevoia să-i demonstreze tatălui său, că este un adevărat răyboinic și că merită să facă parte din Trupele de Luptători.

       

      10. Ziua Pământului


      Cypher Raige: ”O dată pe an sărbătoream Ziua Pământului, dar o singură zi nu a fost suficientă pentru a-l salva”.

       

      În trecut, o dată pe an, oamenii obișnuiau să petreacă în cinstea Zilei Pământului. Din păcate însă, omenirea a ignorat cu desăvârșire starea de sănătate a planetei în celelalte 364 de zile,  iar finalul a fost implacabil, când locuitorii Terrei au fost obligați să-și abandoneze căminul.

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor