Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 mari actori de la Hollywood care şi-au început cariera de mici copii

      22 martie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      De multe ori ne gândim că cei mai mulţi dintre copiii actori fac parte dintr-o lume mai incertă a Hollywood-ului, în care tinerii care devin faimoşi şi plini de bani în copilărie se fac mari şi pierd totul, odată cu farmecul juvenil.

       

      Însă, din fericire pentru industria cinematografiei, sunt multe cazuri de copii vedete care chiar au reuşit să ajungă actori în toată regula şi să îşi păstreze notorietatea la vârsta maturităţii.

       

      Şi lista de exemple e lungă, în frunte cu Leonardo DiCaprio, Ethan Hawke, Natalie Portman şi Christian Bale, care, by the way, arătau adorabil în copilărie pe marile ecrane.

       

      Iată, aşadar o listă cu 10 mari actori care au reuşit să evite cu succes prăpastiile de la Hollywood şi au continuat să aibă succes şi după ce s-au făcut mari.

       

      Ryan Gosling

       


       

      Mulţi oameni îşi amintesc, cel mai probabil că Justin Timberlake şi Britney Spears au apărut la The Mickey Mouse Club de pe Disney Channel. Dar nu mulţi ştiu că şi Ryan Gosling a făcut parte din celebra familie.

       

       

      La vârsta de 12 ani, actorul canadian a semnat un contract de doi ani şi a devenit membru al clubului, aşa că s-a mutat în Orlando.

       

      Gosling a devenit prieten apropiat cu Timberlake cu care a şi locuit împreună timp de şase luni.

       

      Kristen Stewart

       


      Kristen Stewart e cunoscută în toată lumea mai ales pentru rolul Bella Swan din seria filmelor Twilight. Cu toate astea, primul ei rol important l-a jucat la vârsta de 12 ani, alături de Jodie Foster în thrillerul lui David Fincher, Panic Room (2002).

       

       

      După despărţirea de franciza vampirilor, Stewart a apărut şi în câteva filme independente apreciate, între care American Ultra şi Personal Shopper.

       

      Jake Gyllenhaal

       


       

      Deşi nu a fost un rol uriaş, Jake Gyllenhaal şi-a făcut debutul la doar 11 ani în comedia din 1990 City Slickers, unde a jucat rolul fiului lui Billy Crystal.

       

       

      În următoarea decadă, Gyllenhaal a jucat tot felul de roluri pe micile şi marile ecrane, înainte de prima sa performanţă cu adevărat remarcabilă, în 2001, în drama Donnie Darko.

       

      Katherine Heigl

       


       

      Înainte să apară în serialul Roswell şi cu mult înainte de rolul ei de debut din Grey's Anatomy, Katherine Heigl a jucat primul rol important pe marile ecrane alături de Gérard Depardieu în 1994, în comadia-dramă My Father the Hero. Heigl avea 16 ani când a fost aleasă în distribuţie.

       

       

      Recent, Heigl a apărut şi în câteva lungmetraje interesante precum Under Siege 2: Dark Territory şi Bride of Chucky.

       

      Ethan Hawke

       


       

      Hawke s-a jucat de-a actoria încă de la 14 ani, când a apărut în Explorers alături de River Phoenix, dar filmul a fost un eşec, iar Ethan a luat o pauză de cinci ani de la cinematografie.

       

       

      Şi-a făcut revenirea spectaculoasă în Dead Poets Society, un film pe care el însuşi încă îl descrie drept unul dintre favoritele lui.


      Natalie Portman

       


       

      Descoperită într-o pizzerie din Long Island la vârsta de 11 ani de un agent de modelling, Portman şi-a făcut debutul un an mai târziu pe marile ecrane în rolul extrem de expresiv al micuţei asistente care îl ajută pe asasinul Leon în filmul de succes The Professional.

       

       

      Spre deosebire de colegii ei de la Hollywood, Portman a luat o pauză de la actorie pentru a studia psihologia la Harvard. A revenit în forţă pe marile ecrane, iar în 2011 a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă după performanţa remarcabilă din Black Swan iar acum doi ani a fost nominalizată din nou pentru rolul din Jackie.

       

      Christian Bale

       


       

      Cu o mamă artistă acrobată la circ şi un tată talentat drept manager, showbiz-ul era deja în sângele lui Christian Bale. De când Steven Spielberg l-a ales să joace în Empire of the Sun în 1987, Bale le-a făcut pe toate.

       

       

      A jucat într-un musical, a suferit pierderi radicale de greutate, sau, din contră, a pus o grămadă de kilograme în plus pentru rolurile sale, s-a implicat într-o franciză uriaşă cu supereroi, l-a jucat pe Iisus şi a câştigat un Oscar.

       

      Scarlett Johansson

       


       

      Chiar şi la vârsta de 10 ani, când a apărut în comedia din 1994 North, Scarlett Johannson dădea primele semnale ale prezenţei sale captivante şi ale vocii sale uşor răguşite care au făcut-o faimoasă.

       

       

      În adolescenţă şi-a cultivat talentul actoricesc în filme precum The Horse Whisperer, Ghost World şi Lost in Translation. Johansson şi-a asigurat locul de onoare printre zeiţele Hollywood-ului în 2012 cu rolul din The Avengers.

       

      Leonardo DiCaprio

       


       

      Leonardo DiCaprio abia împlinise 16 ani când a început să apară la televizor şi în 1993, s-a remarcat drept copilul care a rezistat eroic în faţa tiranului Robert De Niro în This Boy’s Life dar şi în rolul băiatului cu deficienţe mentale în What’s Eating Gilbert Grape.

       

       

      Trei ani mai târziu, filmul post-modern Romeo şi Julieta l-a transformat pe DiCaprio într-un adevărat cuceritor, titlu pe care l-a redefinit odată cu succesul colosal al filmului Titanic în 1997.


      Emma Watson

       


       

      Watson a crescut, practic, în acelaşi timp cu o mega franciză.

       

       

      După 10 ani şi opt filme Harry Potter, actriţa a scăpat de umbra baghetei magice a vrăjitoarei Hermione Granger şi a obţinut roluri în diverse proiecte: apreciate de fanii ei de până atunci - The Perks of Being a Wallflower, care au adus-o alături de regizori faimoşi (Sofia Coppola - The Bling Ring, Darren Aronofsky - Noah) şi a înşelat toate aşteptările cu rolul din comedia apocaliptică This Is the End.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor