Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 motive pentru care TREBUIE să vezi noul film cu Transformeri

      22 iunie 2017, Autor: Cristi Marculescu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Al cincilea entry din franchiza lui Michael Bay nu se dezminte deloc. Durează prea mult, are prea multe glumițe și se chinuie să împrumute prea multe elemente din prea multe filme. Dar își are spectatorii lui.

       

      Dacă te numeri și tu printre aceștia poți afla într-un mod foarte simplu. Dacă te identifici cu minim 2 din enunțurile de mai jos e clar, trebuie să vezi Tranformers: The Last Knight.

       

      Ești un fan al seriei Transformers. Sunteți foarte mulți, să știți. Eu personal vă doresc doar bine, proabil echipa Transformers vă dorește și ea tot binele și toți banii. Fără voi nu ar putea să facă filme ca ăsta, de decât 260 de milioane de dolari și cu decât vreo 40 de minute de surplus la durată.

       

      Ai maxim 14 ani sau, indiferent de vârsta ta, un IQ de maxim 14.

       

      Ai o antipatie profundă pentru orice ține de logică. Atunci nenea Bay este eroul tău: de la un cadru la următorul apar de nicăieri blocuri turn în orașe mexicane abandonate (pe care le-ai văzut filmate din dronă, cu zero blocuri turn cu nici 30 de secunde în prealabil) ziua se face noapte, seara devine zi și artefacte abandonate reapar ca prin minune. Oamenii respiră în vid și supraveițuiesc admirabil la căderi de la înalțimi care-ar fi avariat chiar și un robot inter-galactic.

       

       

      Îl detești destul de mult pe Arthur C Clarke cât să te delecteze cum dansează conga pe mormântul lui și regizorul (vorba vine) Michael Bay și cei 7 pseudo-scenariști. ”când tehnologia devine destul de avansată, știința devine magie” e citatul pe care l-au tot citat mule filme și seriale. Dap, The Simpsons already Did It, dar domnul Bay și cei 7 minioni scenariști ar face bine să citeze firme luminoase de pe bordeluri din lumea a 3-a.

       

      Îți plac glumițele. Nu glumele, nu glumele bune, nu glumele proaste, nu umorul. Glumițele acelea date ca o fâsâtă de după fasole într-un lift. Aici Bay nu se dezminte. Tranformers gâlgăie de glumițe. Uneori stau și mă întreb cât din bugetul de 260 de milioane s-a dus pe fasole pentru masa echipei de scenariști multipli.

       

      Te deranjează lucrurile noi și în general trebuie să ți se explice chestii ca să le înțelegi. În cazul ăsta noul Transfomers este fix ca vechile filme Transformers și identic cu multe chestii din multe alte filme. Tot ce se întâmplă și tot ce există în filmul ăsta sunt lucruri reconfortant de neoriginale. Dar îți sunt explicate intens. Un roboțel minion (pentru că ce succes au avut minionii), un roboțel dinozaur (ia să vedem noi din ce film cu succes maxim la public mai xeroxăm ceva?), o halcă din King Arthur (pentru care Transformers este un sequel jenant și din păcate asta este cel mai pozitiv lucru care se poate formula despre blockbusterul ăsta). Un C-3PO (și dacă tot luăm cu japca de prin alte franchize, măcar să facem o glumiță pe tema asta, poate data viitoare iau cei 7 scenariști și un Lego-Superman). O demoazelă englezoaică care aduce vag a Megan Fox. Nave extraterestre luate din fișierele de efecte speciale de la Prometheus. Cadre întregi relocate din District 9 și filme cu Godzilla.

       

      De cînd ai văzut The Happening încoace tot încerci să-și convingi prietenii ”mă, nu-i un film atât de prost și Mark Wahlberg nu joacă mizerabil, nici când vorbește cu ficusul ăla”. Ei bine, al 5-lea Transformers face ca The Happening să pară film de Oscaruri și peliculă de premiat cu câteva Palm D-Or-uri.

       

       

      Crezi că Sir Anthony Hopkins este un actor bătrân, disperat și supra-evaluat. Ei bine, aici nu este nimic altceva. Poți să-i condamni și foamea de bani, poate nu l-o fi plătit HBO pentru Westworld sau poate omul, la 725 de ani mai are nevoie de câteva sute de mii de coco pentru ceva căsuțe și activități de relaxare destul de ilegale cât să coste obscen de mult.

       

      Ți-e dor de Jar Jar Binks. Crede-mă atunci trebuie să vezi Transformers: The Last Kinght. Toate personajele destul de principale cât să apară mai mult de 5 minute prin film sunt, de fapt clone ale lui Jar Jar Binks. Un adevărat triumf al jarjarbinkismului cum nici măcar George Lucas nu putea să scoată la înaintare.

       

      Crezi că în orice film, oricum ar fi el există măcar o secvență cu ceva grație. Ei bine, da: Transformers 5: The Last Kinght are vreo 17 secunde de candelabru prăbușit din care duduie grația aia din videoclipurile de arhivă 90istă ale lui Meat Loaf. Simplul fapt că Michael Bay a renunțat la făcut videoclipuri și s-a apucat de pus glumițe și explozii pe marele ecran este o tragedie și pentru lumea muzicii dar mai ales pentru ce-a mai rămas din cinematografie. Dar asta deja știam.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor