Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 motive pentru care trebuie să vizionaţi filmul „Pacific Rim: Cercul de foc”

      5 iulie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Au mai rămas 7 zile până la premiera pe marile ecrane din România (inclusiv pe ecranele IMAX) a mega producţiei Warner Bros. Pictures în regia lui Guillermo del Toro, motiv pentru care am realizat un Top 10 al punctelor forte, pentru a vă convinge că „Cercul de foc" este un film care merită văzut:

       

      1. Guillermo del Toro & Travis Beacham


      Puţine lucruri au mai rămas de spus legat de acest regizor vizionar, care s-a aflat la cârma unor filme precum „Hellboy”, „Blade II” şi „Labirintul lui Pan (titlu original ”Pan’s Labyrinth”. Omul este un adevărat geniu şi ştie să facă filme excepţionale chiar şi cu bugete relativ modeste.

       

      Cercul de foc”este primul film al lui Guillermo del Toro după o pauză de cinci ani şi nu este deloc o producţie “low-budget”, chiar dimpotrivă, bugetul acesteia se situează în jurul cifrei de 200 de milioane de dolari, fiind totodată şi cel mai mare proiect regizat de Guillermo. Însă nu bugetul spectaculos impresionează publicul din toată lumea,  ci pasiunea regizorului pentru acest gen de filme. De fapt, după finalizarea filmărilor şi a procesului de producţie, Guillermo del Toro a constatat că a reuşit să economisească nişte bani, pe care ulterior i-a redirecţionat în vederea suplimentării campaniei de promovare a acestei pelicule.

       

       

      Pasionat încă din copilărie de animație, Guillermo del Toro ne introduce, prin intermediul filmului „Cercul de foc”, în universul fascinant al roboților Mecha și în mitologia Kaiju. Cu această nouă producție, del Toro speră că va reuși să impresioneze publicul din toată lumea cu roboții săi gigantici și enormii monștri ce atacă, veniți din străfundurile Pacificului, marile metropole ale lumii.

       

      2. O distribuție excepțională


      Spre deosebire de filmele anterioare științifico-fantastice / acțiune, Guillermo del Toro și-a dorit cu adevărat să rupă tradiția și a apelat la ajutorul întregii umanități (nu doar la o singură țară) pentru a salva lumea de creaturile monstruoase.

       

      Prin urmare, acest proiect masiv beneficiază de o distribuție internațională, ce reunește numeroși actori talentați, precum Charlie Hunnam („Sons of Anarchy”) și Rinko Kikuchi, ce joacă rolul a doi piloți, Raleigh Antrobus și Mako Mori,  care au sarcina de a controla legendarul Jaeger, un robot gigant, cu care vor lupta împotriva monștrilor Kaiju.

       

      Ron Perlman („Sons of Anarchy” și „Hellboy”) îl interpretează pe Hannibal Chow, în timp ce starul din „Prometheus”, Idris Elba, va juca în rolul generalului Stacker Pentecost, liderul și centrul emoțional al filmului, responsabil pentru salvarea lui Mako Mori, personaj traumatizat de către monștrii Kaiju. Cariera londonezului Idris Elba este în plin avânt în ultimii doi ani, iar acesta reușește să aducă un plus de valoare personajului său.

       

       

      Din distribuție mai fac parte Charlie Day (Newt Gotlieb), Burn Gorman (Gottlieb), Clifton Collins Jr. (Tendo Choi), Robert Maillet (Aleksis), Max Martini (Herc Hansen), Diego Klattenhoff, Heather Doerksen, Larry Joe Campbell (Tommy T) și Brad William Henke (Miles). 

       

      3. O idee originală


      Filmul „Cercul de foc” este un omagiu adus filmelor japoneze cu monștri gigant, cunoscuți sub numele de Kaiju și se dorește a fi producția cu cei mai mari monștri și roboți văzuți vreodată pe marele ecran.

       

      Scenaristul Travis Beacham a lucrat îndeaproape cu Guillermo del Toro pentru a ne aduce în față un univers SF complet nou, care ar putea constitui o sursă de inspirație pentru numeroase filme, jocuri și cărți de benzi desenate. Suntem siguri că „Cercul de foc” este primul film din franciza ”Pacific Rim” și așteptăm cu nerăbdare să vedem mai multe din această serie.

       

       

      Vă prezentăm mai jos sinopsisul oficial al filmului „Cercul de foc”:

       

      Când legiuni de creaturi monstruoase, cunoscute sub numele Kaiju, ce se înalță din mare și încep să atace omenirea, un război interminabil va provoca milioane de victime şi va consuma aproape toate resursele Pământului.  Pentru a învinge acei monștri, oamenii construiesc roboţi masivi, conduşi de câte doi piloţi conectaţi printr-o punte neurală. Însă nici măcar aceste maşinării nu pot învinge creaturile extraterestre, astfel încât este nevoie de măsuri radicale. Acum, viitorul întregii omeniri stă în mâinile a doi eroi neobişnuiţi (Charlie Hunnam și Rinko Kikuchi), care vor trebui să controleze un Jaeger legendar, un robot învechit.

       

      4. Monștri uriași  - Kaiju


      Toate aceste povești legate de Kaiju sună fantastic – însă dacă nu sunteți pasionați de animații și de filmele cu Godzilla, s-ar putea să nu prea înțelegeți ce reprezintă un Kaiju. Pentru a simplifica lucrurile, vă spunem că termenul de Kaiju în japoneză înseamnă Monstru – o creatură gigantică și distrugătoare. Filmele cu Kaiju, precum „Godzilla” și „Gamera”, sunt foarte importante în cultura orientală, îndeosebi în Japonia și sunt foarte populare.

       

      Entitățile Kaiju din „Cercul de foc” sunt mai degrabă niște creaturi mutante extraterestre, care vin din altă dimensiune temporală, prin intermediul unui portal situat într-o crevasă a Oceanului Pacific. Primul Kaiju a fost localizat lângă San Francisco și a înspăimântat întreaga lume.

       

       

      Evenimentele din „Cercul de foc” au loc după 20 de ani de la apariția primului Kaiju pe Pământ, într-un moment în care umanitatea este pe cale de dispariție. Monștrii Kaiju sunt neobosiți și își continuă asediul în ciuda tuturor eforturilor depuse de oameni. Este momentul în care se inițiază programul Jaeger....

       

      5. Roboți gigantici luptători - Jaegers


      Poate vă întrebați care este diferența între un robot gigant și un robot Mecha? De ce NU trebuie să comparați Jaegerii din „Cercul de foc” cu roboții din ”Transformers”? Pentru că roboții sunt roboși, inteligență artificială, mașini fără pilot, în timp ce Jaegării sunt niște uriași mecanizați construiți pentru a fi controlați simultan de doi piloți ale căror creiere sunt legate printr-o punte neuronală.

       

      Termenul de Jaeger (pronunțat Yae-gur) este echivalentul german pentru „vânător și, fiind dificil de manevrat de o singură minte umană, acesta necesită doi piloți pentru a putea fi funcțional. Practic, fiecare pilot controlează câte o jumătate din Jaeger, aidoma celor două emisfere ale creierului uman.

       

      În „Cercul de foc” sunt 5 Jaegeri principali, reprezentând 5 mari puteri: SUA, China, Rusia, Australia şi Japonia. Avem Jaeger-ul chinez, TAIFUNUL CRIMSON, care folosește trei piloți în loc de doi, fiind dotat cu un braț suplimentar, un adevărat cuirasat pe post de bâtă de baseball. Următorul este americanul GYPSY DANGER, adevărata „vedetă” a acestui film, iar lângă acesta se află Jaeger-ul australian, STRIKER EUREKA. Următorul este CHERNO ALPHA, Jaeger-ul rusesc, iar cel din urmă, care nu a fost atât de intens promovat viral, este COYOTE TANGO, Jaeger-ul japonez.

       

       

      Aceşti roboţi Mech înalţi de peste 90 de metri sunt cu adevărat impresionanţi şi reprezintă ultima şansă de a salva lumea de monştrii Kaiju.

       

      6. Începutul unei noi francize


      Dacă este să combinăm pasiunea lui Guillermo del Toro pentru animaţie, cu imaginaţia efervescentă a scenaristului Travis Beacham avem deja premisele unui blockbuster. Fanii din toată lumea deja şi-au arătat aprecierea şi interesul pentru munca lui del Toro şi a lui Beacham pe toată durata campaniei de marketing viral pentru „Cercul de foc” şi pentru promovarea romanului „Pacific Rim: Tales from Year Zero”, a cărui acţiune este plasată înaintea celei din „Cercul de foc”.

       

      De fapt, Guillermo del Toro şi Travis Beacham sunt atât de siguri de succesul pe care îl va obţine „Cercul de foc”, încât au început deja să caute idei pentru o nouă continuare a acestuia. Nu avem niciun dubiu că fanii vor urmări cu mare plăcere acest film, iar publicul îi vor acorda atenţia cuvenită.

       

      Producţiile cu supereroi şi zombi sunt deja demodate – în curs de dispariţie am putea spune. „Cercul de foc” deschide o lume nouă de explorare, sparge barierele tradiţionale şi readaptează genul de filme SF / de aventuri şi cultura orientală pentru publicul din Occident.

       

       

      Acest gen de filme merită toată atenţia noastră şi ar trebui premiate, nu doar pentru că sunt capodopere de artă vizuală, ci şi pentru faptul că deschid noi drumuri şi universuri de explorare. Este grozav să-i vedem pe Guillermo del Toro şi Travis Beacham atât de entuziasmaţi de acest proiect, pe care nici nu au apucat să-l lanseze în cinematografe şi deja se gândesc la un sequel.

       

      7.  Noua tehnologie de sunet Dolby ATMOS


      Filmul „Cercul de foc” are trei elemente cheie: o poveste extraordinară, un regizor fantastic şi un sunet pe măsură. Cu ajutorul noii şi revoluţionarei tehnologii ATMOS, lansată de Dolby, „Sunetul este mult mai natural şi îmbracă audienţa într-un mod mult mai autentic decât până acum. Printr-un proces intitulat adaptive rendering, cei de la Dolby spun despre Atmos că poate ,,mişca şi arunca” sunete ca şi cum ar fi obiecte dinamice trimise din multiple direcţii. Noul standard poate transmite pănă la 128 de surse audio fără pierderi simultan pe un maxim de 64 de căi de emisie (boxe), inclusiv difuzoare discrete plasate în tavan deasupra audienţei”. 

       

      Cunoscând toate aceste detalii, vă imaginaţi cât de captivant va fi să urmărim confruntarea dintre roboţii Mech şi monştrii Kaiju într-o sală de cinema IMAX, înconjuraţi  de noua tehnologie audio, care va accentua şi mai mult fiecare detaliu din film.

       

      8. Compania Industrial Light and Magic (ILM) s-a ocupat de efectele speciale


      Suntem siguri că v-am convins să vedeţi acest film de mare anvergură încă de la argumentul nr. 1, menţionând numele lui Guillermo del Toro, însă, dacă aveţi oareşce ezitări, vă mai oferim un argument solid....

       

       

      Bugetul de 200 de milioane de dolari al filmului „Cercul de foc” i-a permis lui del Toro să angajeze cele mai bune companii de efecte speciale şi să pună la treabă cei mai buni specialişti în domeniu. ILM s-a ocupat de efectele speciale, iar supervizori au fost John Knoll şi Hal T. Hickel, amândoi având în palmares câte un Premiu Oscar. Cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generaţie, aceştia au putut să dea viaţă viziunilor lui del Toro.

       

      Marea provocare a filmului era să facă roboţii Jaeger, dar mai ales monştrii Kaiju să pară cu adevărat gigantici.

       

      9. Decoruri reale


      Guillermo del Toro şi-a dorit ca măcar o parte din decoruri să fie reale, nu generate pe computer. În cazul peliculei „Cercul de foc”, atât capul robotului Jaeger, care a fost construit în realitate, cât şi eforturile piloţilor sunt extrem de reale.

       

      Hunnam şi Kikuchi au fost zgâlţâiţi din toate încheieturile când robotul era lovit, au fost udaţi cu un puternic jet de apă când robotul era zvârlit în mare în timpul luptei, au tras de manete şi tije grele pentru a controla mişcările Jaegerului… au fost chinuiţi în mod cât se poate de real. Dar s-au şi distrat ca şi cum ar fi folosit un Montagne Russe creat special pentru ei. Casca robotului, şi în acelaşi timp cabina de pilotaj, e denumită de regizor „maşină de tortură” şi are dimensiunea unui bloc cu patru etaje, care poate să vibreze, să se clatine, să se încline şi poate simula căderea în gol. Toate acestea coroborate cu noua tehnologie Dolby ATMOS, fac din acest film o experienţă unică şi de neuitat!

       

       

      10. Decoruri pentru „Godzilla”


      Bineînţeles că nu puteam să uităm de filmul „Godzilla” care va fi lansat de Studiourile Warner Bros. şi Legendary Pictures în primăvara anului viitor, prin luna mai.

       

      Total diferit de următorul film din seria „Godzilla”, pelicula „Cercul de foc” este o deschizătoare de drumuri pentru alte filme cu monştri şi sperăm că publicul din Occident va aprecia acest gen de filme şi vom avea ocazia să vedem mai multe producţii cu creaturi Kaiju în viitor.

       

      Dacă este să ne luăm după zvonuri, Studiourile Warner Bros. vor lansa în iulie un teaser de promovare pentru „Godzilla” împreună cu filmul „Cercul de foc”, însă nimic nu a fost confirmat până în prezent.

       

      După ce am vizionat toate materialele de promovare (trailere, spoturi TV şi imagini) pentru această mega producţie, mărturisim că aşteptăm  cu mare interes lansarea acesteia în cinematografele din România.

       

      Aşa cum menţionam anterior, pelicula „Cercul de foc” reprezintă începutul unei noi francize, ce aduce pe marile ecrane o poveste incitantă despre apărarea Pământului într-un stil original, pe care regizorul Guillermo del Toro îl  lansează la scară epică.

       

      Este evident că filme precum „Iron Man 3”, „Star Trek into Darkness” sau „Man of Steel: Eroul” sunt mult mai populare în ceea ce priveşte vâlva creată, dar suntem siguri că „Cercul de foc” va aduce exact ce toată lumea se aşteaptă de la un film marca Guillermo del Toro

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor