Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      14 motive pentru care trebuie să vezi ”Elita gangsterilor” (The Gangster Squad)

      11 ianuarie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Cu Sean Penn, Ryan Gosling, Josh Brolin şi Emma Stone în rolurile principale, ”Elita Gangsterilor” prezintă realitatea unei epoci în care poliţia Los Angeles-ului luptă din răsputeri pentru a recupera oraşul din mâinile unui mafiot de temut.

       

      În 1949, Mickey Cohen (Sean Penn) e un rege al mafiei nemilos, născut în Brooklyn, care a reușiţ să controleze toate afacerile ilegale, de la cele cu droguri, până la cele cu arme,  prostituate şi jocuri de noroc din vest de Chicago. Mickey își face afacerile fiind protejat nu doar de oamenii pe care-i plătește, dar și de poliție și de politicienii, pe care îi controlează.

       

      Deşi faima gangsterului îi intimidează pe oamenii legii, brigada secretă LAPD condusă de sergentul John O'Mara (Josh Brolin) și de sergentul Jerry Wooter (Ryan Gosling) nu se lasă impresionată și încearcă să-i zdruncine și să-i dărâme imperiul.

       

       

      Iată 14 motive pentru care trebuie să vezi ”Elita gangsterilor” (The Gangster Squad).

       

      Vezi trailere

       

       

      1. „Gangster Squad este realizat în format digital: Nu că am fi nostalgici, însă ne surprinde faptul că nu au optat pentru o peliculă standard de 35 mm (chiar dacă până în 2015, toate filmele standard vor fi înlocuite cu tehnologia digitală). De asemenea, producătorii au vorbit despre importanţa culorii în film, care ajută la crearea atmosferei generale a secvenţei, justifică acţiunile personajelor, completează caracterizarea lor, susţine stările psihologice şi aşa mai departe. 

       

      2. Modernitate: Conform declaraţiilor producătorilor (Dan Lin, producătorul lui “Sherlock Holmes), aceştia doreau să realizeze un proiect în care un film de epocă să fuzioneze cu cel modern, iar tehnologia digitală s-adovedit a fi cea mai potrivită. Dorim să menţionăm că „Elita gangsterilor” nu este un omagiu adus filmelor legendare cu mafioţi.

       

       

      3. Filmul “The Untouchables – Incoruptibilii” a fost piatra de încercare: Atunci când se vorbeşte despre filme cu mafioţi, de tipul “L.A. Confidenţial sau “Public Enemies – Inamicii publici, toţi fac referire la The Untouchables – Incoruptibilii”.

       

      4. “Elita gangsterilor” are în distribuţie nume consacrate ale marelui ecran: Josh Brolin şi Sean Penn, doi actori care se cunosc din copilărie şi care au mai făcut echipă în filmul “Milk”; Anthony Mackie şi Ryan Gosling au mai colaborat la filmul “Half Nelson; Mackie şi Michael Pena au lucrat împreună la filmul “Million Dollar Baby, iar Emma Stone a jucat în primul film al regizorului Ruben Fleischer.

       

      5. Mai întâi de toate, este un film de acţiune: Chiar dacă acţiunea dramei este plasată în Los Angeles-ul anilor ’40-’60, toţi l-au descris ca fiind un un film de acţiune, care beneficiază de nişte decoruri impresionante.

       

      6. Josh Brolin a scris o carte cu emailurile pe care i le-a trimis soţiei sale, Diane Lane. Actorul a declarat că în timpul primului an de relaţie cu Diane Lane, aceştia şi-au trimis mesaje de dragoste prin email, care au fost adunate în această carte. Lucru extrem de romantic, nu-i aşa?!

       

       

      7. Robert Patrick a pierdut 13 kg pentru rolul său: Pentru a arăta ca un adevărat cowboy, actorul a ţinut o dietă pentru a slăbi.

       

      8. Filmările s-au derulat chiar în California: Cum acţiunea filmului se petrece în Los Angeles, producătorii au ales ca filmările să se deruleze tot în California, folosind locaţii şi decoruri reale.

       

      9. Problemele legate de rasă au fost tratate cu subtilitate: Atât Michael Peña, cât şi Anthony Mackie alcătuiesc o echipă modernă tocmai datorită varietăţii rasiale.

       

      10.Slapsie Maxie nu a fost din totdeauna un club de noapte: În timpul vizitei pe platoul de filmare am aflat că Slapsie Maxie a fost un magazin de mobilă veche, care a fost transformat ulterior. Datorită recesiunii care a afectat oraşul Bellflower, proprietarii au reuşit să preia un magazin alimentar abandonat pe strada principală şi l-au transformat în club de noapte. 

       

       

      11. Ryan Gosling este timid în faţa presei: Este a doua oară când mergem pe platoul de filmare al unei pelicule care îl are ca protagonist pe Goslind şi nici de această dată actorul nu a dorit să facă nicio declaraţie jurnaliştilor prezenţi. Dar nu-i purtăm pică pentru asta!

       

      12. Filmul este bazat pe întâmplări reale: Scenariul este semnat de fostul poliţist californian Will Beall şi se inspiră dintr-un şir de şapte articole despre corupţia din LAPD, care au fost publicate de către jurnalistul Paul Lieberman. Există doi supravieţuitori din vechea trupă de elită care au venit pe platoul de filmare însoţiţi de rudele colegilor decedaţi.

       

      13. Filmul este cu şi despre bărbaţi: În film există două roluri mari jucate de femei. Unul dintre acestea este interpretat de Emma Stone, care este prinsă între un poliţist şi un mafiot, iar cel de-al doilea de Mireille Enos, care joacă rolul soţiei lui Josh Brolin. Chiar dacă nu sunt “personaje de umplutură” cum ar spune unii critici, apariţia lor rămâne în plan secund.

       

       

      14. Există deja o continuare: Cu toate că de abia a fost lansat în cinematografe, producătorii se gândesc la posibilitatea transformării acestuia în franciză, în funcţie de încasările pe care le va face “Elita gangsterilor”.

       

      Rezervă-ți bilet

       

       

      Filmul este distribuit de MediaPro Distribution în cinematografele din ţară, începând cu 11 ianuarie 2013.

       

      Detalii film

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor