Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      15 filme populare și mai puțin populare cu Tom Hanks

      11 iulie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Dacă s-ar ridica un Mount Rushmore cu actori iubiți de întreaga lume, unul din primele nume de pe listă ar fi, cu siguranță, Tom Hanks.

       

       

      Începând cu apariții în producții de televiziune precum Happy Days, Family Ties sau Bosom Buddies, Hanks a devenit, în cele din urmă, un actor care a acaparat cu adevărat lumea cinematografiei.

       

      Lansând cel mai mare șarm cunoscut omenirii, acest artist legendar a traversat spectrul comportamentului uman, cu abilitatea de a atrage mulțimea indiferent unde ateriza.

       

       

      Cariera sa e plină de roluri pe care toată lumea le știe și iubește, dar pe lângă rolurile preferate de toți fanii, sunt și câteva performanțe despre care ar trebui să se vorbească la fel de apreciativ.

       

      Este și motivul pentru care facem o trecere în revistă nu doar a celor mai bune și populare filme cu Tom Hanks, ci și a celor mai puțin populare.

       

      Să începem cu porțiunea cea mai cunoscută a filmografiei sale.

       

      Splash (1984)

       


       

      Primul lui film de Hollywood a fost și prima încercare a lui Tom Hanks la un rol principal într-o comedie romantică. E o poveste despre un bărbat care se îndrăgostește de o sirenă, jucată de Daryl Hannah.

       

      A League Of Their Own (1992)

       


      Tom Hanks e cunoscut pentru stilul ireproșabil de a se juca cu limitele comediei și dramei.

       

      Rolul acoolicului Jimmy Dugan din A League of Their Own i-a dat șansa să joace atât un antrenor arogant de baseball cât și un adevărat membru de echipă și un susținător al femeilor pe care le antrena.

       

      Big (1988)

             Nu e ușor să joci un copil pe marile ecrane, chiar dacă ești un copil sau un adult care se preface că are aceeași vârstă cu gândire de copil.

       

      Big a fost momentul în care Tom Hanks a învățat această lecție și a fost primul lui real succes care a arătat cât de bine știe să joace. Filmul spune povestea lui Josh Baskin, un copil care devine adult peste noapte.

       

      Sleepless In Seattle (1993)

       


       

      Sunt multe turnuri în cariera lui Hanks care i-au permis să joace roluri variate, iar Sleepless In Seattle e cu siguranță una dintre ele.

       

      Portretizând un văduv al cărui fiu îl introduce în lumea virtuală pentru a-și găsi noua iubire, Hanks a făcut echipă pentru prima oară cu Meg Ryan pentru acest film romantic.

       

      Saving Private Ryan (1998)

       


       

      Steven Spielberg și Tom Hanks reprezintă o combinație care a intrat în istorie la fel ca mixul de unt de arahide și gem.

       

      Prima lor colaborare a fost pentru filmul de război din 1998, Saving Private Ryan, și la cum au mers lucrurile, e de înțeles că au decis să păstreze legătura.

       

      Toy Story (1995 - 2019)

       


       

      În era modernă a animațiilor, să îți împrumuți vocea într-un film animat părea destul de logic și însemna și un cec stufos la final. Dar la începuturile Pixar, era încă destul de greu să obții succesul fără să rămâi în umbra fabricii de filme de vis Disney.

       

      De fapt, cel mai probabil rolul iconic al lui Tom Hanks drept șeriful Woody a fost cel care a propulsat animația către culmile succesului.


      Apollo 13 (1995)

             La începutul carierei sale, Tom Hanks a evoluat cu roluri care îl arătau din postura unui om fără o prea mare autoritate.

       

      Într-un final, această perioadă s-a încheiat și a fost înlocuită de un aer de autoritate care este fără îndoială prezentă în cele mai multe dintre performanțele sale ulterioare. Iar Apollo 13 este unul dintre acele filme cu care a reuşit asta.

       

      Forrest Gump (1994)

       


       

      Știai că urmează și asta. Nu ai cum să ai o listă cu cele mai populare roluri ale lui Tom Hanks fără să menționezi acest rol câștigător de Oscar în filmul regizat de Robert Zemeckis.

       

      Viața poate fi ca o cutie de bomboane de ciocolată, dar performanța lui Tom Hanks este acea bucățică pe care o poftești cel mai tare din acea cutie.

       

       

       

      Acum că am acoperit unele dintre cele mai populare filme ale lui Tom Hanks, iată câteva mai puțin populare, sau mai bine zis, unele care nu au primit aprecierea pe care ar fi trebuit să o primească.

       

       

       

      Dragnet (1987)

       


       

      Dragnet e o adaptare ecranizată a unui show gata să se joace cu mașina nostalgică a anilor 80, iar asta se vede în personajul lui Dan Aykroyd, Sgt. Joe Friday.

       

      Personajul mai tânăr și mai amuzant jucat de Tom Hanks, Pep Strebeck, a permis însă filmului Dragnet să combine trecutul cu un ton mai modern. Rezultatul e ceva minunat de corect și e păcat că nu a dat naștere cel puțin unui sequel.

       

      Road To Perdition (2002)

             Tom Hanks îl joacă pe Michael Sullivan, un ucigaș plătit care lucrează pentru mafia din Chicago și care trebuie să fugă ca să își salveze viața.

       

      Protejându-și fiul, personajul lui Hanks ajunge la o limită letală pe care actorul nu avusese șansa să o portretizeze de prea multe ori până la acel punct. Filmul este un echilibru între adevărul emoțional și supraviețuirea brutală într-o lume a crimei organizate.

       

      The Terminal (2004)

             Am vorbit mai sus de minunata pereche pe care o fac Steven Spielberg și Tom Hanks. Dar în colțurile întunecate ale tunului lor colectiv stă The Terminal, povestea lui Viktor Navorski, un bărbat care, efectiv, nu aparține niciunei țări.

       

      The 'Burbs (1989)

             Protagonistul lui Hanks, Ray Peterson începe să creadă că vecinii lui sunt criminali și tot filmul e o alunecare spre nebunia care îi cuprinde pe Ray și pe prietenii lui, pe măsură ce devin tot mai disperați să demonstreze cartierului că nu au luat-o razna.

       

      Charlie Wilson’s War (2007)

       


       

      Filmul lui Mike Nichols, Charlie Wilson’s War este despre personaje colorate care iau problemele în propriile mâini.

       

      Senatorul Charlie Wilson e unul dintre ele, un consumator de droguri misogin care, în ciuda reputației sale, a încercat să facă ceva bun în timpul războiului dintre Afghanistan și Russia.

       

      Cloud Atlas (2012)

       

       

      Dacă ești un actor de top, sigur ai o listă de regizori și talente creative cu care abia aștepți să lucrezi. Așa s-ar justifica colaborarea dintre regizorii The Wachowskis și Tom Tykwer cu o distribuție all-stars, între care și Tom Hanks, pentru acest film năucitor și mult prea subestimat.

       

      Portretizând de toate, de la un doctor malefic până la un supraviețuitor moralist al viitoarei apocalipse, Hanks are de înfruntat o grămadă de provocări în această colecție de șase povești care merg în paralel pe aceeși linie.


      Bridge Of Spies (2015)

             Bridge of Spies, o altă colaborare Spielberg/Hanks spune povestea adevărată de viață a avocatului James B. Donovan, recrutat de guvernul american să apere un spion rus în fața instanței, dar și să îl schimbe pe un prizonier american capturat de guvernul rus.

       

       

      Demn de menţionat ar fi şi Cast Away/ Naufragiatul (2000) cu celebrul prieten de nădejde Wilson.

       

       

      Şi am putea continua şi cu alte apariţii de excepţie ale lui o mie de ani, dar, în concluzie, chiar dacă performanțele sale sunt populare sau subestimate, Tom Hanks găsește întotdeauna o modalitate să joace ca un adevărat campion.

       

      Omul muncește din greu, plus că e unul dintre ultimii tipi de treabă rămași într-o lume care devine din ce în ce mai rece și acră. 

       

      Sursa: cinemablend.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor