Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      20 de filme cu care să ne bucurăm că e primăvară!

      15 martie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Iubim căldura şi libertatea verii, admirăm cu melancolie peisajul colorat  şi capricios al toamnei, ne bucurăm de magie şi ninsori ca-n basme iarna, dar e ceva care face primăvara să fie cu totul şi cu totul specială.

       

      E despre soare, lumină, dragoste, aerul din ce în ce mai cald, copacii care încep să înflorească şi pur şi simplu trezirea fascinantă a naturii la viaţă.

       

      Special pentru cinefilii care se bucură cu adevărat de acest anotimp deosebit, am pregătit o listă cu cele mai bune 20 de filme care evocă primăvara.


      The Sound of Music

       


      Cine poate uita vreodată scena memorabilă cu Andrews în rolul unei viitoare măicuţe - care devine guvernatoarea celor şapte copii ale unui ofiţer de marină - alergând fericită pe meleagurile splendide din Austria?

       

      The Sound of Music, o bijuterie cinematografică laureată cu 5 Oscaruri, conduce detaşat cursa pentru cel mai recomandat şi apreciat film din toate timpurile cu care să ne bucurăm că e primăvară.

       

      The Secret Garden

       


       

      Tot un film bazat pe un roman omonim, The Secret Garden spune povestea unei fetiţe care, după ce devine orfană, se mută în conacul unchiului său din Anglia. Nu e o acomodare chiar uşoară, dar în cele din urmă reuşeşte să se adapteze după ce descoperă o minunată grădină secretă.

       

      The Wizard of Oz

             În filmul premiat cu Oscar, The Wizard of Oz, Dorothy Gale, jucată de Judy Garland, împreună cu prietenul ei blănos numit Toto şi trio-ul de personaje întâlnite pe drum, se încheie pe un tărâm colorat unde trebuie să găsească vrăjitorul atotputernic care să o ajute să se întoarcă acasă.

       

      10 Things I Hate About You

       


       

      Nu există un eveniment de liceu mai important decât balul de absolvire, poate doar cu excepţia absolvirii în sine, aşa că nu am putut să nu includem cel mai bun film care se axează pe acest ritual de primăvară.

       

      Bambi

       


       

      Chiar dacă evenimentele traumatizante din Bambi au loc pe timp de iarnă, scenele acelea pline de flori cu îndrăgita căprioară şi veşnic-entuziasmatul Thumper ne încălzesc cu adevărat inima, aşa că savuraţi momentele acelea, copii, indiferent de vârstă.

       

      Big Fish

       


      Bazat pe romanul omonim din 1998, Big Fish este despre un tată muribund care are un talent aparte de a spune poveşti şi fiul său care e determinat să afle care e diferenţa dintre fapte reale şi ficţiune.

       

      A Bug's Life

       

       

      O furnică retrasă pe nume Flik porneşte în misiunea de a salva întreaga sa colonie de un grup de lăcuste, dar se alege cu o echipă de salvare formată din membrii unei trupe de circ sortită eşecului.

       

      Bull Durham

       


       

      Probabil cel mai bun film despre baseball, Bull Durham ni-l prezintă pe Kevin Costner în rolul unui sportiv veteran care devine mentorul unui începător şi ajunge în cele din urmă în mijlocul unui triungiu amoros.


      Easter Parade

             Easter Parade este un musical din 1948 care urmăreşte povestea unui artist de club de noapte (Fred Astaire) care angajează o cântăreaţă (Judy Garland) să danseze cu el pentru a demonstra că poate transforma pe oricine în vedetă.

       

      Eat Pray Love

       


       

      Primăvara este despre renaştere, aşa că nu putem să nu includem în această listă primăvăratică filmul Eat Pray Love. Bazat pe cartea omonimă din 2006, povestea urmăreşte o femeie, jucată de Julia Roberts, care pleacă într-o călătorie de redescoperire de sine.

       

      Field of Dreams

       


       

      Nu doar că e încă un film despre baseball, dar e încă un film despre baseball cu Kostner. Field of Dreams este despre un fermier din Iowa care aude o voce într-un vis cu mesajul că trebuie să facă un teren. Alertă de spoiler: asta şi face.

       

      From Justin To Kelly

       


       

      From Justin to Kelly e considerat un film destul de prost, dar are totuşi locul lui special în istoria culturii pop. Reuneşte doi finalişti American Idol, Kelly Clarkson şi Justin Guarini, pentru a ne oferi ceva ce nici măcar nu cerusem vreodată: un musical de primăvară.

       

      Hop

             Ce se întâmplă când băiatul Iepuraşului de Paşte nu vrea să preia misiunea crucială a tatălui său de a împărţi ouăle pascale şi preferă să fie toboşar într-o formaţie rock? Hop, asta se întâmplă!

       

      A League Of Their Own

       


       

      Dacă am menţionat deja două filme despre baseball şi bărbaţi, e cazul să aruncăm o privire şi în lumea feminină a acestui sport. A League Of Their Own face asta şi are o distribuţie plină de celebrităţi precum Geena DavisMadonnaRosie O'Donnell şi Lori Petty, în frunte cu Tom Hanks.


      Mary Poppins

             De cinci ori câştigător la premiile Oscar, nemuritorul Mary Poppins, filmul despre dădaca magică jucată impecabil de Julie Andrews, şi-a câştigat locul în această listă mulţumită sentimentului care ne loveşte de fiecare dată când urmărim una dintre cele mai memorabile scene ale sale – cea în care învăţăm cuvântul “supercalifragilisticexpialidocious".

       

      Memoirs Of A Geisha

       


       

      Bazat pe romanul cu acelaşi nume, Memoirs of a Geisha spune povestea unei fete japoneze care devine gheişă după ce e vândută de propria familie. Acest film excepţional din punct de vedere vizual şi nu numai, cu spectaculoşii lui cireşi înfloriţi, a câştigat trei Oscaruri.

       

      Mean Girls

       


       

      Tot ce se întâmplă în Mean Girls, un film emblematic despre adolescenţi, conduce la Serata de Primăvară. Recomandăm filmul pentru replicile memorabile, distribuţia perfectă şi pentru că ne învaţă că nu există limite.

       

      Moneyball

       


       

      Moneyball, bazat pe cartea omonimă, îl are în centru pe Brad Pitt în rolul unui manager care alcătuieşte o echipă triumfătoare de baseball cu un buget mulţumită unei analize generată pe calculator. Gata. A fost ultima recomandare din listă despre baseball.

       

      Seven Brides for Seven Brothers

       


       

      Plasat în anii 1850 în Oregon, Seven Brides for Seven Brothers este un musical despre, după cum probabil vă aşteptaţi, şapte nunţi între şapte fraţi şi miresele lor.

       

      You've Got Mail

       


       

      Tom Hanks şi Meg Ryan sunt protagoniştii acestei îndrăgite comedii romantice despre doi oameni care se îndrăgostesc online, fără să ştie că sunt rivali de afaceri în viaţa reală. Finalul plin de flori din You've Got Mail este unul pe care nu îl poţi uita prea uşor.

       

      Sursa: imdb.com, countryliving.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor