Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      20 de lucruri pe care nu le ştiaţi despre “Ultima redută”!

      17 ianuarie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Ray Owens (Schwarzenegger) este un şerif aflat în pragul pensionării, care a ales să se mute în Sommerton Junction, situat la graniţa Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, pentru a lupta împotriva infractorilor mărunţi din acel oraş de graniţă, după ce a renunţat la postul pe care l-a ocupat în cadrul Departamentului de Poliţie din Los Angeles în urma unei operaţiuni eşuate şi în care partenerul lui a rămas paralizat, iar el s-a simţit acoperit de ruşinea înfrângerii şi a eşecului.

       

      Atunci când Cortez (Eduardo Noriega), cel mai căutat şi faimos lider al traficanţilor de droguri mexicani, reuşeşte să evadeze în mod spectaculos dintr-un convoi de deţinuţi escortat de agenţi FBI şi se îndreaptă spre localitatea Sommerton Junction, cu scopul de a se refugia în Mexic şi a scăpa de rigorile legii, având asupra lui 400 milioane de dolari şi gonind spre frontiera cu o viteză de 250 mile pe oră, într-o maşină sport Gumpert Apollo ce i-a fost pusă la dispoziţie de subalternii loiali, Ray Owens întrevede şansă de a-şi răscumpăra greşelile trecutului capturându-l pe infractor.

       

      Singura problemă este ca şeriful este înconjurat de o echipă neexperimentată de poliţişti, iar Cortez are în jurul lui o armată de ticăloşi bine antrenaţi şi înarmaţi până-n dinţi, luând între timp şi un ostatic pentru a-şi asigura scăparea.

       

      Detalii film

       

      Iată cele 20 de lucruri pe care nu le ştiaţi despre filmul “The Last Stand”!

       

       

      1. Actorul Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al statului american California, revine pe marele ecran în primul rol principal după o absenţă de 10 ani. De fapt, am putea vorbi mai mult de o “revenire” la forma sa fizică iniţială, decât de o “întoarcere” la Hollywood.

       

      2. Scena de luptă dintre Schwarzenegger şi Noriega, care se desfăşoară pe un pod; dublurile celor doi erau prezente, de asemenea, pe platourile de filmare şi au fost folosite în câteva scene filmate de Jee-woon, însă cele mai grele cascadorii au fost realizate chiar de cei doi protagonişti. Costumele şi machiajul actorilor sugerau că această scenă era probabil ultima dintr-un şir de secvenţe cu bătăi.

       

      3. Principiul: “Spune-mi ce armă foloseşti, ca să-ţi spun cine eşti” se aplică şi în cazul filmului “The Last Stand”. De exemplu, cei din cartelul condus de Cortez utilizau armament de ultimă generaţie, aidoma celui întâlnit în jocurile video “Call of Duty: Modern Warfare”, în timp ce echipa şerifului Owens folosea arme şi echipamente inferioare ca tehnologie. Din acest motiv, şeriful apelează la zăpăcitul Lewis Dinkum (Johnny Knoxville), care avea un depozit de armament vechi situat chiar în interiorul muzeului local. 

       

      4. Continuând subiectul anterior, nu avem cum să omitem arma Gatling, cea care a revoluţionat arta războiului şi pe care a folosit-o Schwarzenegger în timpul filmărilor la “The Last Stand”! “Sora” acesteia se află expusă în Muzeul Smithsonian şi prima mitralieră funcţională din istorie care putea lansa aprox. 620 de proiectile în 2 minute.

       

       

      5. Peter Stormare interpretează rolul lui Burrell, liderul trupei de mercenari care îl ajută pe Cortez să evadeze. Burrell foloseşte un Colt Dragoon din 1847, un revolver folosit atât războiul dintre SUA şi Mexic, cât şi în timpul răboiului civil american.

       

      6. Producătorul Lorenzo di Bonaventura menţionează faptul că umorul filmului este mult mai bine dozat, decât în filmele anterioare din seria “Lethal Weapon”. Di Bonaventura are numai cuvinte de laudă la adresa lui Knoxville, care înterpretează rolul “unui personaj zăbăuc în mijlocul acestui haos general”.

       

      7. Pistoalele mitralieră Thompson (Tommy guns) folosite în film au fost foarte răspândite în cel de-al doilea război mondial, iar ulterior Departamentul de Poliţie din Los Angeles a fost dotat cu astfel de arme până în anul 1968, când au intrat în recuzita de la Hollywood.

       

      8. Kim Jee-woon, care este vorbitor de limbă coreeană, a folosit doi traducători pentru a da indicaţii de regie actorilor. Deşi comunicarea a fost greoaie la început, echipa şi actorii s-au acomodat destul de repede cu aceasta şi îndeosebi cu stilul regizoral extrem de animat al lui Kim Jee.

       

       

      9. Kim Jee-woon descrie filmul ca fiind “o ţesătură americană plină de culori”. “The Last Stand” reprezintă primul proiect american pe care l-a regizat şi vorbeşte despre el cu mult umor, comparându-l cu un mariaj, care la început este incitant şi  incomod pe alocuri, însă odată cu trecerea timpului devine ceva familiar.

       

      10. Compozitorul Mowg, care deja a colaborat cu regizorul Kim Jee-woon la filmul “I Saw the Devil”, va face din nou echipă cu acesta la proiectul “The Last Stand”.

       

      11. Echipa de producţie a construit un mic oraş western, care serveşte drept platou de filmare, situat chiar pe Strada Principală a unui oraş din apropiere. Dacă vă place sau nu “decorul”, voi veţi decide vizionând trailerul final al filmului “The Last Stand”.

       

      12. Kim Jee-woon îi are sub comandă pe nord-americanii Jaimie Alexander şi Zach Gilford, brazilianul Rodrigo Santoro, suedezul Peter Stormare, spaniolul Eduardo Noriega şi pe austriacul Arnold Schwarzenegger.  

       

       

      13. Schwarzenegger conduce o trupă de poliţişti din care fac parte Jaimie Alexander, Luis Guzman şi Zach Gilford; Johnny Knoxville va deveni ulterior membru al acestei echipe.

       

      14. Scena de luptă dintre Schwarzenegger şi Noriega a fost filmată iniţial chiar pe pod, însă a trebuit refăcută în studio din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice.


      15. Forest Whitaker interpretează rolul unui agent FBI care este responsabil cu transportul unui convoi de deţinuţi periculoşi; actriţa Genesis Rodriguez (Ellen Richards) este un alt agent FBI agent care este luat ostatic de către mafioţi.

       

      16. Chevrolet Corvette ZR1 folosit în filmul “The Last Stand” este varianta superioară a celei mai rapide maşini de oraş disponibile în acest moment (cu un motor de 1000 cm3, ipotetic vorbind), care poate depăşi, în film, viteza unui elicopter.

       

       

      17. Iniţial, actorul Liam Neeson  a fost curtat pentru rolul principal în “The Last Stand, dar a renunţat la acest proiect, moment speculat de Schwarzenegger, care a declarat că-şi doreşte o revenire pe marile ecrane. 

       

      18. Producătorul Lorenzo di Bonaventura doreşte ca Schwarzenegger să joace rolul lui Igor the Butcher (n.r. Igor Măcelarul) în filmul “Red 2”.  Fanii acestui film îşi amintesc de acest personaj din timpul unei conversaţii între Bruce Willis şi Brian Cox.

       

      19. Secvenţa cu autobuzul, pe care o puteţi viziona în trailer, este una din cele mai spectaculoase şi dramatice scene de acţiune din film.

       

      20. Deşi Bonaventura este nerăbdător să-l vadă pe Schwarzenegger în rolul unui erou de acţiune, producătorul consideră că fanii tineri ai filmului “The Last Stand” vor fi atraşi mai mult de personajul interpretat de Knoxville. Conform declaraţiilor lui Schwarzenegger, copii săi sunt foarte bucuroşi să-şi vadă tatăl jucând alături de Knoxville.

       

       

      Filmul ”The Last Stand” este distribuit în România de Media Pro Distribution și poate fi văzut în cinematografe din 25 ianuarie, iar din distribuţia acestuia mai fac parteHarry Dean Stanton, Eduardo Noriega, Rodrigo Santoro, Luis Guzman şi Jaimie Alexander.  

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor