Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      35 de lucruri pe care trebuie să le cunoaşteţi despre filmul „Jaful perfect”

      19 mai 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Cunoscutul regizor francez  Louis Leterrier, omul din spatele unor filme precum „Curierul”, „Incredibilul Hulk” şi „Furia titanilor”, revine pe marile ecrane cu thrillerul de acţiune „Jaful perfect” (nume original  Now You See Me), a cărui distribuţie este de-a dreptul impresionantă:  Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco, Mark Ruffalo, Michael Caine, Melanie Laurent şi Morgan Freeman. În cazul în care numele enumerate nu vă stârnesc suficient interes pentru a viziona acest film, vă mai oferim 35 de motive:

      1. Toate personajele excelează în domeniul lor:  Eisenberg este liderul echipei de iluzionişti şi specialistul în prestidigitaţie; Isla Fisher este experta în evadări; Woody Harrelson este un mentalist şi hipnotizator, iar Dave Franco este un faimos hoţ de buzunare. 

             2. Agentul FBI Mark Ruffalo  va face echipă cu Melanie Laurent, un agent Interpol francez pentru a-i urmări pe cei care se autointitulează „The Four Horsemen” (n.r. „Cei patru călăreţi”).

      3. Pentru a reda cât mai bine această lume fascinantă artă a iluzionismului, producătorii au construit acest film din trei părţi care compun un truc magic. 

      4. Până să devină parteneră cu drepturi depline în echipa celor patru iluzionişti, personajul interpretat de Isla Fisher şi-a făcut debutul ca asistentă a lui Jesse Eisenberg

      5. Michael Caine intră în pielea lui Arthur Tressler, cel care finanţează spectacolele de magie ale celor patru călăreţi. 

      6. Pentru acest rol, Woody Harrelson s-a pregătit timp de mai multe săptămâni alături de un mentalist adevărat.

      7. Personajul interpretat de Jesse Eisenberg este expert în prestidigitaţie.

      8. Evenimentele din film se desfăşoară pe parcursul a şapte zile.  

      9. Conan O’Brien are o apariţie cameo în film, chiar în propriul său spectacol, în timp ce intervieva personajul interpretat de Michael Caine.

      10. Eisenberg a învăţat câteva din pricipiile de bază ale magiei, pe care le-a găsit foarte folositoare în diverse trucuri şi numere de iluzionism. 

       


      11. Au avut loc discuţii cu privire la dezvăluirea sau „păstrarea sub cheie” a unor trucuri din film.

      12. Unul din lucrurile majore pe care Eisenberg le-a învăţat în legătură cu profesia de magician este acela că trebuie să-ţi înfrângi emoţiile atunci când minţi.

      13. Leterrier a dorit să includă în distribuţia acestui proiect actori care nu au mai jucat în acest gen de filme.

      14. Atlantic City a fost locaţia iniţială aleasă pentru filmări, însă ulterior a fost mutată la New Orleans. 

      15. Pe măsură ce distribuţia prindea contur, Leterrier adapta personajele în funcţie de actori. 

      16. În timpul repetiţiilor, lui Fisher i s-a părut dificilă scena în care este scufundată într-un bazin cu apă, în timp ce este legată cu lanţuri la mâini şi picioare, însă tensiunea din timpul filmărilor i-a spulberat aceste temeri.

      17. Când Fisher a citit scenariul filmului, a avut senzaţia că „Jaful perfect” este o combinaţie fericită între „Furia titanilor” (titlu original  Wrath of the Titans) şi „Unsprezece plus una” (titlu original Ocean’s Twelve).

      18. Pentru pregătirea acestui rol, Fisher a vizionat documentarul despre magicienii adoloescenţi „Make Believe”. De asemenea, a urmărit toată activitatea lui Houdini şi a lui Dorothy Dietrich, asistenta marelui magician şi totodată prima femeie magician.

       


      19. Louis a folosit camera de filmat mai tot timpul în mişcare, astfel încât au fost trase mai multe duble ale aceleiaşi secvenţe.

      20. Agentul FBI interpretat de Ruffalo este prezentat ca un tip extrem de meticulos şi autoritar, care mereu întoarce lucrurile pe toate feţele. 

      21. Ruffalo spune că filmul „Jaful perfect” este un fel de Robin Hood. 

      22. Unul din motivele pentru care a acceptat să joace în acest film a fost scenariul fantastic acestuia care „l-a năucit complet”.

      23. Nu au lucrat prea mult la coloana sonoră a filmului, deoarece majoritatea scenelor au fost turnate în mai multe locaţii, precum New Orleans, New York, Las Vegas şi Paris. 

      24. Actorii au preferat să-şi facă singuri numerele de magie decât să folosească trucurile camerei pentru aceste scamatorii.


      25. Leterrier şi-a dorit un proiect cu un scenariu interesant, ce are în spate o poveste foarte bună, cu răsturnări de situaţii şi cu personaje fantastice. Acesta este motivul pentru care a acceptat să regizeze acest film.

      26. Majoritatea trucurilor au fost turnate cu o singură cameră de filmat, datorită specificităţii acestora.

      27. Proiectul a căpătat dimensiuni mai mari, deoarece Leterrier a decis să acorde magiei o mai mare amploare. 

       


      28. Odată cu alegerea lui  Jesse Eisenberg (care a fost primul actor la bordul acestui proiect) s-a modificat întreaga dinamică a scenariului. Personajul interpretat de Jesse a fost construit pe structura lui David Blaine (n.r. cunoscut magician american considerat un Houdini modern).

      29. Ca surse de inspiraţie,  Leterrier a vizionat filmele „Cutia Neagră /Sneakers”, „Faceţi jocurile/Ocean’s Eleven”, „Suspecţi de serviciu/The Usual Suspects”, precum şi numeroase pelicule franceze. 

      30. Leterrier a încercat să folosească cât mai multe efecte practice în acest film.

      31. Filmul „Jaful perfect” are doi directori de imagine: Larry Fong (Super 8) şi Mitch Amundsen (Transformers).   Larry a filmat scenele de magie, în timp ce  Mitch s-a ocupat de secvenţele de acţiune. 

      32. A fost greu să alcătuiască distribuţia acestui proiect, deoarece majoritatea actorilor credea automat că va fi unul de doi bani şi lipsit de originalitate.

      33. În film au loc trei „reprezentaţii”, timp în care cei „Patru călăreţi” perfectează jafuri spectaculoase. 

      34. Cea mai mare parte a filmărilor a avut loc în New Orleans, mai exact în Cartierul francez şi în timpul festivalului Mardis Gras.

      35. Interiorul studioului MGM Grand este prezentat în film chiar în timpul unui spectacol de magie. Ei au filmat o scenă în care era prezentat personajul interpretat de Michael Caine chiar cu ocazia zilei sale de naştere, când a primit un tort imens şi a fost întâmpinat de mai multe sute de oameni care i-au cântat „La mulţi ani”. Acest moment inedit va fi introdus pe discul Blu-ray.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor