Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      5 filme pe care nu le poți rata la TIFF

      3 august 2020, Autor: Anca Maco
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      În vreme ce tot mai multe evenimente culturale programate în această vară au fost amânate până în 2021, Festivalul Internațional de Film Transilvania a găsit o formulă de a transforma vacanța din acest an într-un adevărat regal cinematografic în aer liber.

       

      În perioada 31 iulie – 9 august, Cluj-Napoca își va recuceri titlul de ,,capitală mondială a filmului’’, invitând publicul din întreaga țară să urmărească pe marele ecran cele mai așteptate producții ale anului. Din selecția amplă a acestei ediții nu vor lipsi clasicii absoluți, starurile cinematografiei internaționale și poveștile care au cucerit juriile marilor festivaluri. Și pentru că oferta este atât de bogată, va fi o adevărată provocare să alegi ce filme să urmărești în cele zece zile de festival.

      Iată care sunt recomandările noastre:

       

      1. „Copilul teribil al literaturii franceze’’ face din nou senzație pe marele ecran alături de formidabilul Gérard Depardieu în Thalasso sequel-ul comediei Răpirea lui Michel Houellebecq, prezentată în 2014 la TIFF.  La cinci ani după dispariția inexplicabilă a scriitorului, cele două staruri au parte de o întâlnire neașteptată cu răpitorii acestuia într-o nouă producție semnată de regizorul Guillaume Nicloux, prezentată în secțiunea Fără Limită, ppe 8 august, de la 21:30, la USAMV.


      2. Belgianul Tim Mielants, autorul celui de-al treilea sezon Peaky Blinders, debutează pe marele ecran cu Patrick, o tragicomedie neagră plasată în decorul unei tabere de nudiști și premiată pentru regie la festivalul de la Karlovy Vary, despre deriva zănatecă a unui bărbat taciturn după moartea subită a tatălui său. Rulează pe 5 august, de la 23:45, la Bathory.      3. Fanii dramelor istorice nu pot rata Martin Eden (r. Pietro Marcello), bazat pe nuvela autobiografică din 1909 a lui Jack London. Rolul marinarului care se străduiește să-și depășească propria condiție din dorința de a-și câștiga locul printre intelectualii vremii i-au adus  actorului Luca Marinelli premiul de interpretare la Veneția.
      4. În războiul cu marii giganți tehnologici, vei fi cu siguranță de partea personajelor savuroase din Effacer l'historique/ Delete History, cel mai nou film de Benoît Delépine și Gustave Kervern. Marie, proaspăt șomeră, este pe cale să fie șantajată în urma publicării unui sex tape. Bertrand reacționează compulsiv la anunțurile publicitare, iar Christine a pierdut totul din cauza dependenței de seriale TV. Victime sigure ale internetului, cei trei decid să elibereze omenirea de sub dictatura digitală, într-o comedie nebună pe care te invităm s-o savurezi în aer liber, în ultima zi de TIFF, pe 9 august, de la 21:30, la USAMV.      5. Undeva, într-un oraș oarecare din Turcia, locatarii unui bloc așteaptă să li se instaleze noua antenă TV, conform unei decizii guvernamentale. Niciunul dintre ei nu se așteaptă la iadul care urmează să se dezlănțuie. The Antenna (r. Orcun Behram) este un must see dacă te numeri printre fanii filmelor horror. Pentru și mai multe experiențe cinematografice extreme, căuta în programul din acest an filmele din secțiunea Lună Plină. Filmul rulează pe 5 august, de la 21:30, la Hoia.

                   

       

      SURSA: TIFF, Laura Ducu

       

      ***

       

      Participarea la proiecțiile și evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea prezentului regulament.

      Asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la festival se va face de către toţi cei implicați: public, echipă și furnizori de servicii.

      • Nu este permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, va fi măsurată din nou o singură dată, după 2-5 minute.
      • Accesul publicului va fi permis numai cu condiția purtării măștii (medicale/ non-medicale). Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficientă, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
      • Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau refuză purtarea măştii nu vor avea acces în locație. În aceste condiții, prețul biletului achiziționat va fi returnat.
      • În toate zonele de aşteptare (la intrare, la toaletă sau la ieşire) participanţii trebuie să păstreze distanţa de minimum 1,5 m.
      • Pe scaune, distanţa fizică între persoane va fi de 2 m. Regula nu se aplică persoanelor care au achiziţionat bilete tip combo şi au venit împreună, acestea putând ocupa locurile alăturate.  Participanții sunt rugați să nu ocupe scaunele apropiate (destinate celor cu bilete combo) dacă au bilete single.
      • Nu este permisă schimbarea poziţiei scaunelor.
      • Singurul punct de vânzare a biletelor se află în Piața Unirii. În restul locaţiilor, biletele nu vor putea fi achiziţionate la fața locului, ci exclusiv on-line, de pe tiff.eventbook.ro sau de pe TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store).
      • Este permis doar consumul alimentelor sigilate și/sau ambalate individual în perimetrul proiecțiilor și evenimentelor din cadrul festivalului.
      • Fumătorii sunt rugați să utilizeze spațiile special amenajate.

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor