Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      5 metode incredibile care l-au ajutat pe Tom Hardy să intre în pielea personajelor interpretate de-a lungul carierei sale

      15 octombrie 2015, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Credeai ca Tom Hardy este un actor ca toţi ceilalți? Nici pe departe!

       

      Tom Hardy nu este deloc un tip obişnuit, aşa cum pare la prima vedere. Nu doar capacitatea lui de a se transforma radical este surprinzătoare, ci mai ales faptul că este o adevărată enigmă. Cu greu îţi poţi da seama ce-i trece prin minte. Iar asta îl face să fie mult mai interesant.

       

      Hardy s-a identificat întotdeauna cu rolul său şi a reuşit acest lucru prin nişte metode ciudate, uneori chiar îndoielnice. Unele dintre ele sunt doar amuzante, pe când altele sunt total neaşteptate, demonstrând astfel încă o dată că este unul dintre cei mai neobişnuiţi şi interesanţi actori ai generaţiei sale.


      Iată cele 5 metode surprinzătoare la care a apelat cunoscutul actor pentru a se pregăti pentru rolurile sale:

       

      1. S-a întâlnit cu un fost asasin, care l-a ajutat să se pregătească pentru rolul dublu din Gangsteri de legendă


      Tom Hardy nu se apucă de un rol fără o pregătire temeinică. El a mers până la a cere sfatul unui asasin adevărat, infamul Freddie Foreman care a lucrat pentru fraţii Kray în realitate. În vârstă acum de 82 de ani, Foreman, a avut o serie de întâlniri secrete cu Hardy pentru a-l ajuta pe acesta să se pregătească pentru rolurile fraţilor Ronnie şi Reggie Kray. În anii '60, aceştia erau liderii criminalităţii în Londra, iar Foreman lucra pentru ei, fiind implicat şi în cunoscutul jaf Security Express în 1983.

       

      Şi acesta nu este singurul lucru pe care l-a făcut Hardy pentru a se asigura că rolul lui este unul autentic. Pentru a putea trece de la un personaj la celălalt el îşi aloca două ore în care punea la punct fiecare detaliu, de la imaginea acestuia până la atitudine şi ticuri comportamentale.

       

       

      2. S-a izolat şi a refuzat să socializeze cu ceilalţi actori la filmările pentru Mad Max-Drumul furiei

       

      Mad Max-Drumul furiei este fără îndoială cel mai reuşit film al anului într-un mod total surprinzător. Chiar dacă mulţi nu credeau că va avea succes, nimeni nu s-a îndoit vreodată de Hardy în rolul lui Mad Max, rol interpretat anterior de Mel Gibson.

       

      Nimeni nu va şti exact ce s-a întâmplat în deşertul din Namibia unde au avut loc filmările, cert este că Hardy a mers un pic cam departe cu transpunerea în rol. Pe scurt, el s-a izolat, a rupt orice contact cu ceilalţi actori şi a refuzat să socializeze cu ei.


      Acest lucru l-a ajutat în interpretarea rolului şi i-a oferit personajului Max acea doză de nebunie caracteristică. Dar în acelaşi timp i-a îndepărtat pe colegii de platou, în special pe Charlize Theron care a caracterizat abordarea lui Hardy ca fiind una nebunească. Ea a mai spus că experienţa colaborării cu celebrul actor a fost una cel puţin ciudată din cauza modului în care acesta a ales să se comporte şi a lipsei de comunicare.

       

      Într-adevăr ciudat, dar rezultatele vorbesc de la sine.

       


      3. A purtat mustaţa reală a lui Charles Bronson în filmul cu acelaşi nume.


      Da, asta este cu adevărat cea mai ciudată din listă. În timpul pregătirilor pentru rolul criminalului Charles Bronson în filmul biografic cu acelaşi nume, al regizorului Nicolas Winding, Tom Hardy a avut mult de lucru. În primul rând s-a documentat obesesiv despre adevăratul criminal ajungând chiar să-l cunoască personal în închisoarea unde acesta se află şi în prezent. A urmat chiar şi o dietă nebunească bazată pe orez, carne de pui şi îngheţată după care s-a îngrăşat 3 kg într-o săpătămână.


      Dar asta nu a fost nimic în comparaţie cu ce avea să urmeze. Hardy a ales să poarte la filmări o mustaţă falsă făcută din mustaţă reală a lui Charles Bronson. După întâlnirea cu actorul, Bronson a fost atât de impresionat de transformarea actorului încât şi-a ras mustaţa şi i-a făcut-o cadou în semn de mulțumire. Se presupune că ar fi chiar mustaţa pe care Hardy o poartă în film, mustaţa unui veritabil criminal psihopat.

       

       

      4. A urmărit Strada Sesame pentru rolul din filmul Child 44


      În Child 44Tom Hardy a interpretat rolul agentului rus Leo Demidov care încearcă să pună capăt unei serii de crime în rândul copiilor. Pentru a-şi pune la punct accentul rusesc necesar pentru acest rol, Hardy nu a apelat, aşa cum era normal, la un profesor de limba rusă ci a început să urmărească cunoscutul serial pentru copii "Strada Sesame". Şi nu este o glumă. Întrebat pe covorul roşu cum s-a pregătit pentru rolul lui Demidov, actorul le-a răspuns: “M-am uitat la Sesame Street. Contele vorbeşte exact ca el.”

       

      Chiar dacă nu era de origine rusă, contele Dracula din cunoscutul serial avea un accent est-european care l-a inspirat pe actor şi i-a făcut mai uşoară transpunerea în pielea personajului pe care urma să-l interpreteze.

       

       

      5. A muşcat de cap un coleg din echipă în timpul filmărilor pentru Oliver Twist

       

      Unul dintre rolurile de început şi mai puţin cunoscute ale lui Tom Hardy este acela al răufăcătorului Bill Sikes din adaptarea BBC a cunoscutului roman Oliver Twist, scris de Charles Dickens. Sikes este unul dintre cele mai detestabile personaje ale lui Dickens, un nebun beţiv care îşi bătea soţia, fără nicio urmă de empatie sau de moralitate. Intrând în pielea personajului său, Hardy s-a gândit că ar fi mai bine să rămână astfel şi în afara platoului de filmare şi astfel el a continuat să se poarte ca Sikes tot timpul. Din păcate decizia lui a dus eventual la un incident minor de natură violentă. În timp ce se amuza împreună cu un coleg luându-se la trântă, Hardy şi-a înfipt dinții în scalpul acestuia. Atât de tare intrase în rol încât chiar şi atunci când nu juca se comporta la fel de violent ca și personajul său.

       

      Numai Tom Hardy putea fi capabil de astfel de idei neobişnuite. Dar probabil de aici vine şi geniul său incontestabil demonstrat prin perfecţiunea rolurilor sale.

       

       

      Sursa: whatculture.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor