Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      5 monştri cu care ar trebui să se lupte Riddick

      19 septembrie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Este rău, nemilos şi poate să vadă în cea mai adâncă beznă! După „Întuneric total” şi „Cronicile lui Riddick”, Vin Diesel intră din nou în pielea lui Riddick – anti-eroul rebel cu ochi strălucitori, căutat de toţi vânătorii de recompense din galaxie – care se luptă cu tot soiul de creaturi periculoase. Specialist în arta luptei, Riddick se pricepe să ucidă în fel şi chip, şi, oricât de periculoşi ar fi inamicii săi, nu este deloc uşor de omorât....

       

      Şi cu toate acestea, tare mult ne-ar plăcea să-l vedem pe Riddick confruntându-se cu nişte adversari pe măsură (şi faimoşi pe deasupra), cum ar fi:

       

      1. Xenomorph (din seria „Alien”)

       

       

      Puncte forte: Vertebrat cu sânge acid, capabil să se camufleze, dotat cu cu gheare ascuţite, coadă lungă şi flexibilă, cap alungit fără ochi şi o limbă cu dinţi mobilă, capabilă să perforeze un craniu uman.

       

      Puncte slabe: Se tem de foc şi de obiecte ascuţite.

       

      Văzând cum xenomorphii aduc destul de mult cu creaturile pe care Riddick le-a avut de înfruntat în trecut, şi că protagonistul din seria „Alien” se baza, de obicei, pe frică şi panică pentru a scăpa cu viaţă, credem că Riddick s-ar fi descurcat destul de bine. Deşi abilităţile sale de a vedea pe timp de noapte nu l-ar fi ajutat prea mult în acest caz, iar sângele acid al acestor creaturi fioroase i-ar fi topit săbiile, Riddick ar fi găsit o modalitate să-i învingă pe extratereştri.

       

      2. Graboid (din seria „Tremors”)

       

       

      Puncte forte: Sunt creaturi care vânează în haită şi detectează prada după sunet şi caldură (cum este cazul Shriekers-lor). Aceste creaturi ciudate au înfăţişarea unor viermi uriaşi cu trei tentacule, fiecare fiind prevăzut cu câte un cap.

       

      Puncte slabe: Faptul că sunt lipsiţi de vedere şi auz (Shriekers), fac posibilă capturarea lor.

       

      Oricât de înspăimântători ar părea aceşti monştri uriaşi, faptul că au simţurile limitate fac din ei o captură destul de uşoară pentru Riddick; asta cu excepţia Graboizilor maturi, care pot cântări în jur de 10-20 de tone şi atinge 10 m în lungime. Că poate vedea sau nu pe timp de noapte, nici nu prea mai contează cu aceşti inamici, întrucât Riddick va trebui să lase pumnii deoparte şi să adopte o strategie dibace cu aceste creaturi masive preistorice. Bine, nu am crezut nicio clipă că antieroul nostru ar fi vreo eminenţă cenuşie, însă o schimbare în această direcţie ar fi binevenită.

       

      3. Predator (din seria „Predator”)

       

       

      Puncte forte: Creatură extraterestră avansată tehnologic, specialistă în arta camuflajului şi manevrarea armelor energetice. Aceşti predatori sunt experţi în urmărirea şi uciderea adversarilor extrem de periculoşi.

       

      Puncte slabe: Dacă îşi „izolează” corpul, atunci acesta devine invizibil pentru predatorii care pot vedea prin infraroşu.

       

      Yautja sau predator – aceste creaturi extraterestre extrem de inteligente, experte în manevrarea diverselor tipuri de arme, specialiste în capturarea celor mai periculoase specii din univers, ce posedă vedere în infraroşu, pot fi nişte adversari redutabili pentru Riddick. Ei bine, nu ştim cine va ieşi invingător din această dispută, însă, cu siguranţă, merită să vedem o confruntare de asemenea „calibru”.  

       

      4. Stay Puft - Omul bezea (din filmul „Ghostbusters”)

       

       

      Puncte forte: Înălțimea sa impresionantă (având peste 100 m) este tot ceea ce contează în acest caz - și, bineînțeles, șocul psihic pe care îl produce această mascotă, drăgută de altfel la prima vedere, atunci când premizele se schimbă și se transformă într-un personaj negativ (Gozer), ce culcă la pămând un bloc întreg cu cea mai mare lejeritate.

       

      Puncte slabe: Vulnerabil la foc și fluxuri termice.

       

      Stay Puft este o imensă figură umanoidă, care poartă o pălărie și un guler de marinar, iar la gât purtând o cravată roșie. Ce nebunii poate face acest personaj simpatic atunci când se transformă într-un Gozer (un demon de origine sumeriană) este ușor de imaginat. Dar, să fim serioşi, nu credem că ar fi o piedică în calea lui Riddick, care chiar ar face glume pe seama cravatei lui Puft). Și dacă armele sau gloanțele sunt ineficiente, acest gigant pufos ar deveni istorie doar printr-o expunere la foc deschis.

       

      5. Godzilla (din seria „Godzilla”)

       

       

      Puncte forte: Sunt reptile gigantice, aproape indestructibile, capabile de regenerare rapidă şi expiră gaze toxice.

       

      Puncte slabe: Mobilitate greoaie datorită dimensiunilor impresionante, sensibilă la rachetele cu cadmiu şi, uneori, la supracurent.

       

      Şi dacă „Godzilla: Regele monştrilor” nu v-a „impresionat” prea mult, atunci poate versiunea „hard” a acesteia, Mechagodzilla, ar fi un adversar mai potrivit pentru Riddick. Deoarece Godzilla a rămas neînvinsă de mai bine de 50 de ani, sunt puţine şanse ca Riddick să schimbe acest lucru.

       

      Totuşi, în cazul în care Vin Diesel doreşte să încheie victorios acest tur de forţă, atunci o confruntare cu această reptilă uriasă i-ar aduce punctajul maxim.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor