Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      5 nume mari de la Hollywood care au apărut de nicăieri

      7 decembrie 2018, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Drumul către celebritate presupune, de regulă, un CV stufos, multă dedicare, greșeli demne de YouTube sau filme ale căror nume nu ar trebui menționate, dar salturi cuantice de la obscuritate la celebritate instantă se întâmplă chiar mai des decât am realiza.

       

      Iată 5 mari actori de la Hollywood care au ajuns faimoși peste noapte:

       

      Hugh Jackman: Wolverine – “X-Men” (2000)

             Au trecut 18 ani de când Hugh Jackman s-a transformat în Wolverine pentru universul cinematic Marvel. Adică cu patru ani înainte de înființarea Facebook și cu șapte ani înainte de primul iPhone! În tot acest timp, Wolverine a rămas un personaj emblematic.

       

      La început, Jackman nu avea nicio intenție să devină actor. S-a apucat de școala de teatru abia în 1991 și a avansat treptat în industrie, lucrând la benzinării sau făcând pe clovnul la petreceri pentru copii. Abia în 1995 a obținut primul său rol într-un serial de televiziune australian, iar în 1991 a apărut în două filme, tot în Australia.

       

      Pentru rolul lui Wolverine, prima alegere a fost Russell Crowe, dar actorul a refuzat, la fel a făcut și Edward Norton și alte nume cunoscute, până când Crowe l-a recomandat pe Hugh Jackman.

       

      Sigourney Weaver: Ellen Ripley – “Alien” (1979)

             În lumea dominată de bărbați a anilor ’70, Ridley Scott a fost cel care a sugerat ca rolul lui Ripley din “Alien” să fie jucat de o femeie. Ca să facă lucrurile și mai dificile, Scott nu s-a putut decide atât de ușor și cui îi va da rolul.

       

      În cele din urmă, a auzit de o actriță de teatru nu prea cunoscută care părea alegerea perfectă. Deși jucase un mic rol în filmul lui Woody Allen, “Annie Hall”, la cei 29 de ani ai săi, Sigourney Weaver țintea o carieră în teatru și, la început, a fost total neinteresată de tot conceptul.

       

      Dar asta a fost fix ce l-a convins pe Scott să o angajeze, pentru că emitea genul de dezinteres pe care regizorul îl voia pentru Ellen Ripley.

       

      Chris Hemsworth: Thor – “Thor” (2011)

       


      Marvel a început să își strângă eroii “răzbunători” în 2008, cu Iron Man. Au urmat Hulk și Văduva Neagră, apoi a venit timpul să îl recruteze pe Thor.

       

      Se zvonește că Daniel Craig a refuzat rolul și că Josh Hartnett ar fi fost și el luat în calcul, dar încă de la început, Branagh și-a dorit foarte mult pe cineva necunoscut pentru acest rol.

       

      Premiera filmului a fost amânată de câteva ori, până când s-a alcătuit lista finală cu potențialii protagoniști, iar printre ei – Liam Hemsworthm, fratele mai mic al lui Chris.

       

      Aspectul fizic al lui Chris au convins producătorii să îl ia în echipă, așa că Liam a rămas fără job.

       

      Orlando Bloom: Legolas – “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” (2001)

             După ce a ales câteva nume mari care să dea greutate trilogiei sale epice, Peter Jackson a vrut să aducă mai multă autenticitate producțiilor lui, așa că și-a îndreptat atenția și către actori mai puțin cunoscuți.

       

      Analizând audițiile pentru rolul lui Faramir, Jackson a remarcat un student la teatru care nu era deloc potrivit pentru rolul lui Faramir. În schimb, l-a recunoscut imediat pe Legolas în tânărul actor de 22 de ani, așa că i-a oferit lui rolul prințului elfilor din tărâmul.

       

      Până atunci, Orlando Bloom apăruse doar în trei episoade dintr-un serial britanic și jucase un rol secundar într-un lungmetraj.

       

      Daniel Radcliffe: Harry Potter – ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (2001)

       


      A mai existat, oare, în ultimul secol, un personaj atât de cunoscut și iubit ca Harry Potter? Foarte mici șanse. A mai existat un rol atât de semnificativ și substanțial? Puțin probabil.

       

      De toate aceste lucruri era conștient și producătorul David Heyman în 2000, când alegea distribuția pentru “Harry Potter and the Philosopher’s Stone”. Asta în timp ce J.K. Rowling ținea morțiș ca rolul să fie jucat de un tânăr actor britanic.

       

      Aflat într-o seară la o piesă de teatru, Heyman s-a întâlnit cu vechiul său prieten Alan Radcliffe, care era însoțit de soție și de copilul lor de 10 ani.

       

      David Heyman susține că a citit imediat potențialul din privirea băiatului și asta l-a convins să îl recruteze pe Daniel în rolul care urma să devină rolul vieții sale.

       

      Sursa: wegotthiscovered.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor