Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      5 trilogii sabotate de unul dintre filme

      21 septembrie 2018, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Adevăratele trilogii catalogate drept capodopere nu sunt chiar atât de multe. Cu siguranță sunt trilogii remarcabile precum Star Wars sau The Lord of The Rings, nici trilogia originală Bourne nu e slabă și sunt argumente încurajatoare și pentru Toy Story.

       

      Pe lângă acestea, însă, o trilogie impecabilă este o chestiune surprinzător de rară. Trei filme bine legate între ele, care creează un precedent de calitate și care apar în mod natural unul după celălalt, sunt mai puține decât am crede. De cele mai multe ori, cel puțin unul din cele trei nu se va ridica la așteptările oferite de celelalte două. Cu toate astea în minte, iată cinci trilogii memorabile care au fost ruinate de un singur film:

       

      Spider-Man(2001-2007)

             E greu de exagerat succesul masiv pe care l-a cunoscut regizorul Sam Raimi, care a făcut și Evil Dead, după primele două filme Spider-Man. Producțiile au fost esențiale în crearea super-eroului modern al zilelor noastre. Spider-Man și Spider-Man 2 au demonstrat publicului că genul încă funcționează după filmele de gen din anii 90, cum ar fi Batman & Robin și Steel.

       

      Urmărindu-le la ora actuală, nu e greu de înțeles de ce. E clar că primele două filme regizate de Raimi au fost făcute cu dragoste și cu finalul plin de suspans al celui de-al doilea capitol - când Harry Osborn îi descoperă identitatea lui Peter, dându-și seama că prietenul lui cel mai bun este vinovat de moartea tatălui său – era de așteptat că al treilea capitol urma să aibă un final nemaipomenit de surprinzător.

       

      Din păcate, Raimi a avut unele contradicții cu studioul în timpul producției, iar regizorul a fost în cele din urmă obligat să introducă în poveste personajul rău-făcător din cărțile de benzi desenate, Venom, ceea ce a complicat povestea mult prea mult, eclipsând inima cu care au fost făcute celelalte două filme. Deși un al patrulea film Spider-Man era luat în calcul, Sony a decis în cele din urmă să abandoneze filmele regizate de Raimi, în favoarea unui model adaptat în viziunea regizorului Marc Webb.

       

      Iron Man(2008-2013)

             Sunt puține filme originale cu supereroi atât de perfecte precum producția Iron Man din 2008 – pelicula care ni l-a oferit pe Tony Stark, portretizat de Robert Downey Jr., una din cele mai bune distribuții din toate timpurile.

       

      În pielea lui Stark, Downey ar fi putut să citească și o agendă telefonică și tot ar fi ieșit ceva amuzant. Cu toate astea, Iron Man 2 a fost un dezastru și singurul lucru care a împiedicat trilogia Iron Man să devină una din cele mai bune din istorie.

       

      Se vede că e un film încărcat cu așteptări și responsabilități, cu personaje noi precum Black Widow și extensia lui Nick Fury, War Machine și Agent Coulson. În plus, intriga este mult prea ambițioasă și, în același timp, lipsită de sens.

       

      X-Men(2000-2006)

             E un lucru deja comun în zilele noastre ca lansările marilor filme să fie anunțate cu câțiva ani mai devreme, cu mult înainte să fie alcătuită echipa de creație. Face parte din industria de la Hollywood de ceva vreme și acum ne-am cam obișnuit cu asta.

       

      Totuși, trebuie să ne aducem aminte că nu a fost întotdeauna așa. După ce primele două filme din franciza X-Men au fost aplaudate de critici și au avut încasări record, lansarea concluziei trilogiei a fost programată înainte ca scenariul să fie gata. Asta s-a dovedit a-i asigura prăbușirea.

       

      După abandonul regizorilor Brian Singer și Matthew Vaughn, Fox s-a mulțumit într-un final cu Brett Ratner, care la momentul acela abia mai avea un an la dispoziție să facă filmul. Faptul că lungmetrajul a apărut până la urmă este un mic miracol și chiar de lăudat dintr-un punct de vedere. Cu toate astea, produsul final a fost unul cel puțin dezamăgitor.

       

      Blade(1998-2004)

             Poate că nu au parte de același respect de care se bucură X-Men și Spidey, dar primele două filme Blade își merită și ele locul în lumea modernă a supereroilor. Deși Blade nu a beneficiat de aceeași recunoaștere ca toți mutanții și oamenii-păianjen, Blade și Blade II sunt reinventări impecabile ale personajului.

       

      În timp ce regizorii Stephen Norrington și Guillermo del Toro au dreptul la toate meritele pentru că au reușit să facă filmele să funcționeze atât de bine, adevăratul succes vine de la actorul Wesley Snipes, care portretizează cum nu se poate mai bine personajul rece și calm al lui Blade, făcând să pară că nu depune niciun effort când joacă acest rol.

       

      Totul s-a dus în jos odată cu filmul cu numărul trei, Blade: Trinity. Regizorul a fost înlocuit în ultimul momentiar rezultatul a fost o concluzie extrem de dezamăgitoare a unei trilogii și a unui personaj care meritau mai mult.

       

      Men in Black(1997-2012)

             Will Smith va rămâne întotdeauna o vedetă de calibru înalt, dar a atins vârful succesului în anii 90. Orice proiect în care era implicat era menit să reușească, mai mult sau mai puțin. Asta dacă filmul nu era Wild Wild West – hey, nimeni nu e perfect! Printre cele mai mari filme ale lui: primul Men in Black din 1997, o comedie stilizată de acțiune sci-fi, care ajunge să fie puntea de legătură dintre aceste genuri, cu personajul gălăcios al lui Smith, Agent J, agitându-se în jurul mult mai rezervatului Agent K, jucat la perfecțiune de Tommy Lee Jones.

       

      Cincisprezece ani mai târziu, a apărut și Men in Black III, împechetând perfect povestea agenților J și K. De ce a durat o decadă și jumătate pentru ca această trilogie să ajungă la o concluzie? Răspunsul, din păcate, este că al doilea film a fost de-a dreptul jalnic. Men in Black II pare a fi o versiune reciclată a predecesorului său, fără pic de șarm sau surpriză.

       

      Deși a cunoscut succesul în box-office, publicul nu a rămas cu o impresie prea plăcută. Nimeni nu poate estima acum cât de bună ar fi fost franciza cu adevărat dacă a doua parte a poveștii nu ar fi sabotat atât de tare trilogia. Vestea bună ar fi că seria Men in Black primește în curând a doua șansă cu un spinoff în care vor juca Chris Hemsworth și Tessa Thompson.

       

      Sursa: looper.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor