Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      6 lucruri de ştiut despre Candice Renoir, cel mai popular serial difuzat de AXN în România

      6 iunie 2018, Autor: Anca Maco
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Candice Renoir a cucerit audiența în Franța, Germania, Italia, Portugalia, Estonia şi Canada, reuşind în scurt timp să câștige şi simpatia telespectatorilor din România, care-l urmăresc  pe AXN (joia, câte două episoade, de la 22:55) și AXN White.

       

      Candice Renoir, un serial detectiv atipic - cu un personaj feminin extrem de carismatic în rolul principal - urmăreşte cazurile pe care le are de rezolvat un locotenent al poliției locale dintr-un orășel - port din sudul Franței, care după un divorț și zece ani în care a rămas acasă să crească patru copii, revine la serviciu.

      Poveştile de dragoste, problemele cu care se confruntă copii şi provocările diverselor anchete complicate, precum şi relaţia cu un şef dificil, antrenează o mulţime de comentarii savuroase din partea telespectatorilor europeni.

       

      Creat de Solen Roy-Pagenault, Robin Barataud şi Brigitte Peskine, serialul franţuzesc produs de Boxeur de Lune, care a avut premiera la France 2 pe 19 Aprilie 2013 are 6 sezoane. Sezonul 4 are premiera pe AXN pe 7 iunie. În rolul principal o regăsiţi pe Cécile Bois, o acriţă franceză pe care poate aţi remarcat-o în Germinal (1993) sau Richelieu: La pourpre et le sang (2014). Are 47 de ani, şi doi copii cu partenerul ei de viaţă Jean-Pierre Michael (Demain, j'arrête! (2017), Watch Dogs (2014), Lance of Longinus (2007)), iar rolul Candice Renoir i se potriveşte perfect pentru că "nu e o mamă eroină, e o femeie care nu-şi ascunde nici defectele, nici temerile, e dură şi fragilă în acelaşi timp şi nu pretinde a fi altcineva decât este".

       

      Iată 6 lucruri de reţinut despre Candice Renoir înainte să te apuci să-l urmăreşti, dacă n-ai făcut-o deja:

      • Deși este un serial detectiv, Candice Renoir nu este doar o polițistă, este o femeie inteligentă şi iubitoare, o mamă atentă și abia apoi un agent al poliției. Serialul nu spune de fapt povestea unei polițiste, ci mai degrabă povestea unei mame care lucrează în cadrul poliției. 

      • Producătorii seriei au poreclit-o pe Candice Renoir un “Columbo feminin”, pentru că își folosește bunul simt și experienţa din perioada în care a stat acasă și și-a crescut cei patru copii pentru a rezolva cazurile din fiecare episod.

      • 25% dintre scenele din serial prezintă viața de familie, restul urmărind cazurile din fiecare episod, care au ecou în viața de familie a lui Candice, pentru că  ea se foloseşte de diverse elemente din viața ei ca să le rezolve. Spre exemplu, într-unul dintre episoade, în timp ce Candice îi citeşte fiului ei „Mizerabilii” de Victor Hugo şi îi explică mai multe despre poveste, se prinde că poate aborda altfel cazul la care lucra – o femeie care trăia în condiții mizere, fiind obligată să se prostitueze pentru a-şi putea hrăni copiii.

      • Candice este singura care poate stabili cu exactitate ora de comitere a unei crime în funcţie de prioada de preparare a unui kebab şi singura care poate găsi un criminal pentru că știe compoziția chimică a unui detergent de geamuri...

      • Majoritatea cazurilor prezentate abordează diferite probleme sociale care sunt pe agenda publică în Franța, iar perspectiva asta le-a dat de furcă scenariştilor şi producătorilor care s-au folosit de începutul seriei care o prezintă pe Candice Renoir întoarsă într-o societate franceză pe care o redescoperă și o analizează în același timp, după zece ani în care a locuit în Singapore. 

      • Actorul Jean Pierre Michaël, soțul lui Cecile Bois, s-a alăturat distribuției în sezonul al şaptelea care se filmează în prezent, aşa că publicul francez, în special, abia aşteaptă să-i vadă pe cei doi  împreună pe micul ecran pentru prima dată în carieră. 

      Comenteaza Subiectul
      ULTIMELE COMENTARII
      • Tania 5 aprilie 2020, 11:49

       Ador serialul și o ador pe Candice: frumoasă dar naturală, inteligentă

      • rodica maria 27 aprilie 2020, 11:08

       serial super .candice realista, puternica, mama iubitoare,

      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      • Tania 5 aprilie 2020, 11:49

       Ador serialul și o ador pe Candice: frumoasă dar naturală, inteligentă

      • rodica maria 27 aprilie 2020, 11:08

       serial super .candice realista, puternica, mama iubitoare,

      • Marin Georgeta 23 noiembrie 2020, 15:18

       Excepțional serialul! L-am văzut și revăzut cu multă plăcere! Așteptăm cu nerăbdare și alte sezoane la fel de captivante presărate cu umor !