Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      8 filme cu care să te bucuri că a început vacanţa de vară

      14 iunie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      În sfârşit a venit vacanţa mare, aşa că e momentul să te bucuri de vacanţă, iar pentru rarele momente în care vei vrea să te relaxezi şi acasă, la un film bun, după toate ieşirile în natură, avem câteva recomandări care să te păstreze în starea de relaxare la soare.

       

      În onoarea dorinţei noastre colective de eliberare de stres, aventuri în soare şi leneveală la mare, dedicăm acest material filmelor care se învârt într-un fel sau altul în jurul vacanţelor de vară. Am ales câteva clasice, dar şi câteva mici surprize.

       

      The Talented Mr Ripley

      Anthony Minghella (1999)

       


       

      Ecranizarea lui Anthony Minghella ne teleportează în mijlocul verii toride de pe coasta italiană, cu nopţi calde, în care Tom Ripley e torturat cu fineţe de entuziasmul şi cruzimea ocazională a lui Dickie Greenleaf.

       

      Do the Right Thing

      Spike Lee (1989)

       


       

      În timpul celei mai fierbinţi zile de vară, tensiunile încep să fiarbă ca în oala cu presiune în cartierul Brooklyn. Când a fost lansată, drama electrizantă a lui Spike Lee a alarmat câţiva critici conservatori, care au reclamat că filmul era o incitare la revoltă. Cu toate astea, i-a adus lui Lee prima nominalizare la premiile Oscar.

       

      Tomboy

      Céline Sciamma (2011)

       


       

      Nouă în suburbia Parisului, Laure, în vârstă de 10 ani, se îndrăgosteşte imediat de copiii localnici cu care îşi petrece vacanţele de vară explorând pădurile. Dar se prezintă drept Mikael, nu Laure, aşa că e acceptată de toţi ca băiat şi chiar începe să flirteze cu o fată mai mare.

       

      Cu acest studiu sensibil şi subestimat al unui copil transgender, Céline Sciamma capturează realitatea suspendată a verii. Fără şcoală, fără rutină, cu noi prieteni. Pentru câteva luni scurte, Laure/Mikael cunoaşte cu adevărat libertatea.

       

      Adventureland

      Greg Mottola (2009)

       


       

      Acest film pentru adolescenţi plasat în anii 80 are loc într-un parc tematic nasol în care celebra piesă a lui Falco, Rock Me Amadeus, se aude pe repeat. James e blocat acolo pe toată perioada verii ca să câştige bani pentru facultate, în timp ce prietenii lui merg să călătorească prin Europa.

       

      O întâlneşte pe Em (Kristen Stewart), iar cei doi se îndrăgostesc cu artificii explodând pe cer în fundal. O comedie lejeră perfectă pentru adolescenţii care au în faţa lor o vară lungă şi plictisitoare petrecută acasă.

       

      Jaws

      Steven Spielberg (1975)

       


      Ca să şi schimbăm puţin stilul, venim cu adaptarea viscerală adusă de Steven Spielberg romanului scris de Peter Benchley, film care a scos din valuri o întreagă generaţie şi a adus-o la cinema.

       

      Cu peisajele însorite şi apele însângerate, Jaws a revoluţionat lumea filmului în totalitate. Patru decade mai târziu, încă e imposibil să faci o baie în mare vara fără să auzi în cap coloana sonoră ameninţătoare a lui John Williams.

       

      Y Tu Mamá También

      Alfonso Cuarón (2001)

       


      Abandonaţi de prietenele lor pe timpul verii, doi tineri fac echipă cu Luisa şi pornesc într-o călătorie haotică de explorare. Criticul umanitar Roger Ebert a constatat că filmul scoate în evidenţă tot ce era greşit la acea perioadă în sistemul american de evaluare al filmelor.

       

      Summertime

      David Lean (1955)

       


       

      Ticsit de turişti în continuă mişcare, măşti hidoase de carnaval, canalele Veneţiei în mijlocul verii sunt un loc la fel de potrivit să găseşti dragostea adevărată, precum raionul de grădinărit din supermarket. Acum o jumătate de secol, însă, David Lean a pictat a poveste cu totul diferită despre iubirea de vacanţă.

       

      Katharine Hepburn, într-una dintre cele mai bune performanţe ale sale, e o femeie singură care îşi trăieşte temporar cea mai bună perioadă din viaţă sub soarele veneţian şi în braţele carismaticului negustor de antichităţi Rossano Brazzi.

       

      Lilo & Stitch

      Chris Sanders, Dean DeBlois (2002)

             Această aventură excentrică sci-fi are o energie anarhică aparte. Stitch este o formă de viaţă creată genetic în spaţiu, ceva între un koala şi un Boston terrier într-o nuanţă aprinsă de albastru, iar Lilo este o fetiţă hawaiiană care îl adoptă ca pe un câine şi se ajută reciproc să scape de extratereştri şi de lucrătorii sociali.

       

      Sursa: theguardian.com, imdb.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor