Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Actori care au insistat ca personajele lor să fie ucise

      29 martie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Moartea unui personaj îndrăgit într-un serial sau franciză poate însemna o lovitură dureroasă pentru spectatori, dar de cele mai multe ori are un impact mult mai puternic pentru actorul care îl joacă.

       

      Pierderea unui rol stabil când personajul iese din scenariu poate fi devastatoare şi, de regulă, e o situaţie în care niciun actor nu ar vrea să se trezească.

       

      Bineînţeles că există şi excepţii. Sunt destule cazuri de personaje care şi-au găsit sfârşitul doar pentru că aşa au vrut actorii, ori pentru că pur şi simplu s-au plictisit de rol, dar mai ales pentru a evolua pe plan profesional şi pentru a-şi deschide noi oportunităţi.

       

      Lista de mai jos conţine cinci dintre cele mai notabile exemple de actori care au insistat ca personajele jucate de ei să fie ucise. Există, însă, situaţii în care solicitarea a rămas fără răspuns, iar actorul a trebuit să meargă mai departe cu rolul.

       

      Dean Norris a vrut să evadeze din serialul Breaking Bad

             În punctul culminant al ultimului sezon Breaking Bad, personajul jucat de Dean Norris, Hank Schrader era gata să îl prindă pe cumnatul lui dealer, Walter White.

       

      Norris l-a rugat pe creatorul serialului Vince Gilligan să îl ucidă pe Hank la mijlocul sezonului final, pentru că obţinuse un rol într-o comedie şi era pregătit pentru o schimbare după o carieră plină de roluri de poliţist supărat. Din păcate pentru Norris, dar din fericire pentru fani, a trebuit să refuze noua ofertă pentru a respecta obligaţiile din contract pentru Breaking Bad.

       

      Harrison Ford îl voia mort pe Han Solo de câteva decade

       


       

      The Force Awakens ne-a adus în 2015 una dintre cele mai surprinzătoare decese din universul Star Wars, moartea lui Han Solo. Oricine ar recunoaşte personajul jucat de Harrison Ford, aşa că pierderea lui a fost un moment justificat de sensibil. Chiar dacă vestea a stârnit valuri de şoc printre fani, cu siguranţă nu l-a luat deloc prin surprindere pe Ford, care aştepta moartea lui Han de mai bine de 30 de ani.

       

      Ford avut asta de spus despre decesul personajului său: “Mă străduiesc de vreo 30 de ani să îl ucid pe Han Solo, nu pentru că m-am săturat de el sau pentru că e plictisitor, dar sacrificiul său pentru celelalte personaje ar fi adus multă greutate emoţională poveştii

       

      Continuările Alien deveniseră prea ridicole pentru Sigourney Weaver

             Horrorul din 1979 al lui Ridley Scott, Alien a dat naştere unei adevărate francize de notorietate. Succesul filmelor Alien, însă, au dus la câteva continuări prost alese şi produse, care i-au costat pe realizatori pierderea unui nume important.

       

      În rolul lui Ripley, Sigourney Weaver era imaginea francizei Alien, aşa că toată lumea a fost şocată când personajul ei a fost ucis în Alien 3.

       

      După cum s-a aflat ulterior, Weaver a fost cea care a cerut să iasă din proiect, fiind dezamăgită de ce avea de gând să fac 20th Century Fox cu franciza mai departe: Alien vs. Predator.

       

      South Park a întrecut limita cu Isaac Hayes aka Chef

       


       


      Mortea personajului Chef din South Park în 2005 a fost una dintre cele mai misterioase ieşiri ale unui personaj din istoria televiziunii. Chef, a cărui voce era interpretată de legendarul muzician şi actor Isaac Hayes, a avut un rol important în show, iar despărţirea de el a fost foarte ciudată.

       

      Adevărul e că Chef a fost ucis la solicitarea lui Hayes şi nu chiar în cei mai amiabili termeni. La începutul acelui sezon, South Park a avut un episod în care lua în derâdere Biserica Scientologiei, în care Hayes era membru de multă vreme.

       

      Creatorii serialului, Matt Stone şi Trey Parker, au discutat episodul cu Hayes postproducţie, dar actorul a cerut să fie scos. Stone şi Parker nu s-au conformat, aşa că Hayes şi-a prezentat, la scurt timp, demisia în semn de protest.

       

      Prea multă zonă "grey" pentru T.R. Knight

             Când personajul jucat de T.R. Knight, doctorul George O'Malley a murit în serialul Grey's Anatomy, fanii dramei medicale de pe ABC au fost de-a dreptul şocaţi. Pentru Knight, însă, vestea a însemnat o imensă uşurare. Personajul său a avut parte de o ieşire eroică, murind după ce a sărit în faţa autobuzului pentru a salva un pieton, dar lucrurile nu au stat la fel în spatele cortinei.

       

      Exprimându-şi frustrarea faţă de timpul prea scurt în care apărea în serial şi faţă de lipsa de comunicare privind evoluţia personajului său, Knight i-a cerut creatoarei Shonda Rhimes să îl omoare pe O'Malley şi să îl elibereze, astfel, de contract, pentru ca ambele părţi să meargă pe drumuri separate. Deşi au existat zvonuri legate de tensiuni între cei doi, Knight a lucrat din nou cu Rhimes în 2017 la seria ei The Catch.

       

      Sursa: ranker.com, imdb.com


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor